Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 апр. 2005, 10:04 ч.

За хомеопатията

 • 5 416
 • 31
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 320
Много бих искала някой да ми разясни по подробно методите на лечение, в какви случаи се прилага и ... изобщо интересува ме това лечение. Къде мога да прочета подробности?
Прочетох доста неща, които открих са  от типа .. "Аз се оправих с това..", " Пробвай с хомеопатия ..", " На мен ми помогна.." и други такива.
Интересува ме
принципа на действие.
Благодаря!

# 1
 • Банкя
 • Мнения: 2 410
Имай предвид, че има огромна разлика между класическата (аз не съм й фен) и клиничната хомеопатия. Аз лично се лекувам с хомеопатия по метода на Боарон (между другото много отричан метод, но при мен ефективен), когато хвана болестта съвсем в началото и все още няма ясно изразена инфекция с бактерии или вируси. Тръгне ли обаче инфекция или ми открият патологични бактерии (напр. Ешерихия коли) веднага минавам на антибиотик. За щастие и трите пъти, когато бях болна за 10-те месеца кърмене успявах да се излекувам с хомеопатия. Първият път преборих една кашлица със Стодал, втория и третия път се борих с грип и хрема с различни хомеопатични лекарства. За щастие синът ми досега не се е разболявал изобщо, а когато аз бях болна и продължавах да си го кърмя му разтварях превантивно по една доза Осцилококцинум (хомеопатично против грип), друго лекарствено средство не е употребявал до момента изобщо. Много е важно, ако решиш да се спреш на хомеопатия за теб или детето, да намериш подходящ лекар, защото всяко лечение е много индивидуално, вземат се предвид дори личностни характеристики на отделния индивид.

Ето и линкове:

http://homeopathia.hit.bg/page1.htm

http://margaritta.dir.bg/2004/yan/03astrohomeopatia.htm

# 2
 • sofia
 • Мнения: 769
http://forum.all.bg/postlist.php?Cat=&Board=homeopathy
http://www.bghomeopathy.org/
освен това всеки месец има 15 дневни курсове по хомеопатия за пациенти.

# 3
# 4
 • Мнения: 1 379
Ето малко информация от преводни източници. Не крия че не симпатизирам на хомеопатите, което надявам се няма да компрометира достоверността и резонността на аргументите.

Произход и основи на хомеопатията.

Идеите на хомеопатията датират от древността. Още Хипократ говори за два терапевтични принципа – на подобното и на противоположностите. Традиционната медицина лекува като предизвиква обратен на симптомите ефект. Например диарията се лекува с лекарство за затягане, а запека – с лекарство за разхлабване.
Хомеопатията е система на лечение на подобното с подобно (homoios – подобно,  pathos - болест). Създателят на хомеопатията каквато я познаваме днес е Самуел Ханеман. Той живее и работи в края на 18 и началото на 19 век. Експериментирайки върху себе си той забелязва че хининът предизвиква същите симптоми както при заразяване с малария. Този, и други експерименти го довеждат до формулировката на закона “Подобното лекува подобно”.Метод на хомеопатията

Според хомеопатията, лекарството трябва да е такова, че в големи дози да предизвиква у здрав пациент симптомите на болестта, срещу която е насочено. Хомеопатията разглежда човека като триизмерно същество, съставено от:
а/ воля и разум;
б/ жизнена енергия, духовна субстанция или нематериална природа;
в/ материално тяло.
В състояние на здраве нематериалната жизнена енергия, одушевяваща материалната част на човека – тялото, царува напълно. Човекът се разболява, когато болестен агент проникне в тялото и разстрои жизнената енергия с динамично влияние. Лекарството трябва да действа върху жизнената енергия, затова то трябва да прилича на болестта, т. Е. Да произведе същите симптоми при здрав човек. Хомеопатията не търси органичните причини за болестта. Тя се опитва да открие лекарство точно за определения индивид. Диагнозата и избора на лекарство се провеждат на три нива:
а/ субективни симптоми, т.е. оплакванията на пациента;
б/ обективни симптоми, т. е. изследвания рентген, кръвни проби и др.;
в/ скрити симптоми, установявани чрез подробно интервюиране на пациента, включващи сферите на душата, поведението в личния живот, графология наука за почерка, морфология наука за формите на тялата и лицето, астрология и др. Пациентите се разделят на типове  според физиката, поведението и предпочитанията си.


Приготвяне на лекарствата

Лекарството, избрано на принципа на подобното,  се приготвя чрез последователни разреждания на първоначалната тинктура(спиртен извлек от билки). Научно погледнато, в получените разтвори често няма нито една молекула от активното вещество. Пациентите не трябва да се заблуждават – от материалната субстанция, посочена на опаковката не е останало нищо. Това обаче изобщо не притеснява лекарите хомеопати. Тяхното учение гласи, че колкото по- разредена е субстанцията, толкова по- активна е тя. Това не е просто разтвор, казват те, той е преминал през процес на динамизиране и потенциализация чрез последоватерно разтърсване на сместа между разрежданията. Това й позволява да влезе в контакт и да задържи в течността скрита сила, нематериална енергия. “ Лекарят може да отстрани болестта като въздейства на нематериалната енергия на човека посредством също толкова нематериални субстанции, надарени с модифициращи свойства, които биват разпознати от нервната система. Следователно само чрез тяхното динамично действие върху жизнената енергия те могат да възстановят биологичния баланс и да възстановят здравето.” Тайната е в разтърсването. Разтърсването е от основно значение за хомеопатията. Попитали Ханеман дали може да излекува  епидемия ако излее бутилка от подходящата отрова в езеро Женева и даде на хората да пият от него. Той отговорил: “Ако можех да разтърся езеро Женева 60 пъти, да , бих могъл.”
“ Лекарството претърпява промяна. Накрая то придобива духовна лечебна сила, неуловима за нашите сетива, но за която хомеопатичното лекарство става носител и проявява лечебното действие на тази невидима сила в болното тяло.”
Това е предаване на дух, не на вещество, което да лекува болестта. Ханеман е вярвал, че той работи със същата сила, с която лекуват и биоенерголечителите.

Безопасна ли е хомеопатията?
Хомеопатите твърдят, че методът е безвреден. Действително по-леките оплаквания често отзвучават спонтанно. Известно е, че “хремата се лекува за седем дни, а сама минава за седмица”. Има случаи обаче, когато забавянето на лечението може да доведе до усложнения, и дори да бъде животозастрашаващо. Не може да бъде безвреден метод, който лишава пациентите от навременна лекарска помощ.
Счита се, че силно разредените субстанции са по-евтини и по-безвредни за здравето от медицинските лекарства. При по-малки разреждания, обаче, веществата, съдържащи се в лекарството могат да бъдат токсични за организма, например кадмий, меркурий, отровни билки, змийска отрова и др. При големите разреждания не е останала нито една молекула от субстанцията и тя не може да действа по физико-химичен път.
Все още не са проведени контролирани научни изследвания, които да доказват ефикасността на хомеопатията. Резултатите от серийни научни проучвания в Германия са обезкуражаващи за метода на Ханеман. Затова хомеопатите не са заинтересовани да правят изследвания, а се задоволяват с индивидуалните си постижения.

Под влияние на окултизма

За да открият лекарството за първоначалната тинктура, хомеопатите често използват окултни методи като махалото и пръчките. Д-р А. Воджели, известен хомеопат, е потвърдил, че огромен процент хомеопати работят с махало. Има и такива, чиито изследвания се провеждат по време на сеанси посредством медиуми.
Интересно е свидетелството на жена, работила в известна хомеопатична лаборатория във Франция. Интервюто за постъпване било проведено от основателя на лабораторията, тогава директор. След кратко въведение той я попитал коя зодия е. Доволен от отговора, той я попитал дали е медиум. След като тя потвърдила той й доверил някои професионални тайни. Правени били изследвания на нови лечения посредством медиуми, които се свързвали с духове. Днес тази жена е покаяна християнка, отрекла се от тези окултни практики.


 Тези факти не биха изненадали никого, който е чел трудовете на водещите хомеопати. Речникът им е езотеричен,  те използват сложни полулатински наименования за съвсем обикновени неща, които биха могли да се  намерят във всяка кухня. Идеите им са пропити с източни философии. Техните пантеистични вярвания търсят  Бог навсякъде – във всеки човек, животно, растение, в неживата природа, дори в хомеопатичното лекарство.  Според д-р Бор “Лекарството само познава пациента, по-добре от лекаря или самия пациент. То знае къде да  открие първопричината за болестта и начина да я отстрани”(Швейцарски журнал по хомеопатия).


Лекарят – хомеопат е въведен в света на трансцеденталното. Той трябва да познава четирите състояния на  материята: твърдо, течно, газообразно и енергийно. Хомеопатията е свързана с други окултни методи като  акупунктура, биоенерготерапия, ирисодиагностика, хипноза. Опитите да бъдат научно обяснени се провалят  когато проучим произхода, приподата и практиката.

Наивно е да очакваме ясни обяснения от лекарите и  фармацевтите, които предписват такива лекарства. Със сигурност има голям брой честни и съвестни лекари,  които се опитват да прилагат хомеопатията отделена от окултните практики. Но все пак окултното влияние,  макар прикрито зад псевдонаучни термини, остава, и не е безвредно само заради факта че го отричаме.  
# 5
 • Варна
 • Мнения: 791
tsveti7,  много изчерпателна и точна информация!  Hands Clap  Чела съм подобни разяснения, но това наистина е много систематизирано и добре поднесено! Не е лошо обаче да споменеш източника (за по-голяма достоверност), да не те обвинят в сектантски статии Wink

# 6
 • София
 • Мнения: 11 670
БРАВО tsveti7, много изчерпателно! Grinning

# 7
 • The new Earth
 • Мнения: 1 941
Въведение в хомеопатията
д-р Раджеш Шах, д-р Рупал Шах

Какво е хомеопатия?
Хомеопатията е алтернативна терапевтична система, основана на природният закон за лечението - "подобното се лекува с подобно". Този закон е открит от Самуел Ханеман през 1796 и е доказван експериментално и клинично в продължение на 200 години. Хомеопатията е революционна, природна медицинска наука. Тя е нежна и ефективна медицинска система. Използваните в хомеопатията лекарства се приготвят от естествени субстанции по прецизни стандартизирани методи и действат чрез стимулиране на собствената лечеба сила на организма.

Защо хомеопатията да бъде предпочетеният избор на терапия?
Хомеопатията е научна, логична, безопасна, бърза и изключително ефективна терапевтична система. Тя предлага дългосрочно или перманентно излекуване на повечето болести. Тя е изключително рационална система, що се отнася до концепциите й за здраве, болест и лечение. Хомеопатията не лекува повърхностно, само отстранявайки симптома, а лекува човека отвътре /*класическата хомеопатия-б.пр/. Несъмненно хомеопатията е медицината на бъдещето.

Хомеопатията - холистична медицина
Концепцията за болест в хомеопатията е, че тя представлява общо разстройство на тялото и съзнанието. Причината за заболяването не е в отделния орган, а в нарушаване функцията на целия организъм. Нарушение в жизнената сила на организма е причина за болестта. Затова хомеопатията не предписва отделни лекарства за различните "болежки" в различните части на тялото, а едно лекарство, което да покрива конкретното нарушение на жизнената сила на този конкретен човек /*отново става дума за класическата хомеопатия/. Хомеопатията третира човека като цяло, а не само болестта. Медицинската философия все повече се убеждава в тезата, че простото третиране на органи и симптоми може да помогне само временно и всъщност лечебната способност на самото тяло трябва да бъде повишена. Хомеопатията има холистичен, тотален и индивидуалистичен подход.

Хомеопатията - магията на минималната доза
Хомеопатията има уникален подход към приготвянето на лекарствата. В готовата си форма те съдържат само динамичната лечеба сила на изходната субстанция, без да съдържат дори молекула от нея.Чрез специален метод, наречен "потенциране", са приготвени повече от 2500-те хомеопатични лекарства от растителни, животински, минерални, химически и други продукти. Поради отсъствието на химически агенти в тях, хомеопатичните лекарства са абсолютно нетоксични и безвредни и предизвикват сигурно и безопасно излекуване. Те са динамични /*енергийни/ агенти, които лекуват чрез промяна на енергийния статус на органзима.

Хомеопатията - идеална за бебета и деца
По голямата част от детските болести, като кашлица, настинка, треска, повръщане, диария, дизентерия, колики, тонзилит, бронхит, астма, шарки, проблеми с никненето на зъбите, могат да бъдат лекувани много ефективно, бързо и без абсолютно никакви странични ефекти. За разлика от антибиотиците и други алопатични лекарства, хомеопатичните не нарушават храносмилането и не засягат защитните сили на организма, не предизвикват алергии или други нежелателни ефекти, дори когато са приемани дълго време /*това важи в случаите, когато лекарствата са правилно предписани от професионален хомеопат; самолечението с хомеопатия за сериозни или хронични заболявания е нежелателно./б.пр/. Хомеопатията е ефективна при поведенчески и емоционални проблеми, често срещани при децата, като раздразнителност, твърдоглавие, фобии и страхове, чести избухвания и "сцени", деструктивност, смучене на палеца, гризане на нокти, нощно напикаване и др. Ефективна е също при умствено и физически изоставащи деца.

Хомеопатията - по-добрата алтернатива на антибиотиците
Хомеопатията е ефективна алтернатива на антибиотиците при инфекциозни болести.Тя води до бързо излекуване без токсичност и странични ефекти.Хомеопатиятя предлага лечение на повечето инфекциозни болести, като синузит, тонзилит, бронхит, пневмония, туберкулоза, менингит, отит на средното ухо /с гнойни отделяния/, гастро-енетрит /повръщане, диария/, дизентерия, пикочни инфекции и др.

Хомеопатиятя предлага най-добротот лечение на Вирусни инфекции
Вирусните инфекции, като настинки, грип, рубеола, варицела, заушки, хепатит, вирусен менингит и др. се лекуват много успешно с хомеопатия. Алопатичната медицина няма лечение за вирусните инфекции, освен антибиотиците, под претекста от предотвратяване на вторични инфекции /*има някой антивирусни препарати, използвани при лечение на Хепатит С, СПИН и др., но те са рядко използвани и високо токсични /б.пр/ .

Избягване на хирургически операции с хомеопатия
Хомеопатията не е против хирургията. Хирургията е изкуство и наука сама по себе си. Хирургията е наложителна в случите, в които лекарствата не могат да помогнат или помагат съвсем малко, а операцията може да излекува или подобри състоянието. Съществуват обаче ред заболявания, определяни като хирургически, в които с хомеопатия може да се помогне и да се избегне опрацията. Такива например са: септичен тонзилит, хемороиди, фисура на ануса, фистула, апендицит /освен гангренозен/, хроничен секрет от ухото, възли на гласните струни, полипи в носа и ушите, бъбречни и жлъчни камъни /с малък размер/, миома на матката с /малък размер/, кисти на яйчниците, брадавици, мазоли и др.

Хомеопатията - отговор за алергиите
В модерния живот инфекциите са намалели за сметка на"разцвета" на различни алергични състояния. Хомеопатията предлага много ефективно лечение за всички алергии - например различни кожни заболявания като уртикария, екзема, контактен дерматит, а също предлага чудотворни резултати при астматичен бронхит.

Хомеопатията - чудесна за психо-соматични заболявания
Психо-соматични заболявания като мигрена, астма, киселини, пептична язва, алергии, улцераивен колит, са успешно лечими с хомеопатия. Хомеопатията винаги е признавала психологическият произход на соматичните /телесни/ симптоми. Хомеопатията винаги изследва умствената картина и лекарствата винаги се предписват така, че да повлияят на ума и тялото едновременно, като по този начин отстраняват болестта. Може би няма друга медицинска система, която по такъв превъзходен начин да третира психо-соматичните болести. Хомеопатичните лекарства повлияват състоянието на съзнанието. Те могат да действат специфично, така че да подобрят такива емоционални нарушения като тревожност, раздразнителност, несигурност, обсесии, неоправдана ревност, подозрителност /параноидна/, страхове, депресия, неврози. По този начин хомеопатията постига най-висшата цел в медицината - третиране на самия човек, а не на болестта. Хомеопатичните лекарства могат да лекуват умствени и емоционални разстройства.

Консултацията с хомеопат - задължителна за нашето съвремие
В тази ера на здравна съзнателност, когато човек се сблъсва със заболяване, неподдаващо се на никакви средства за лечение, хомеопатичният съвет е задължителен. Често пациентите губят ценно време, ходейки от един специалист при друг, отчаяно и без траен ефект и се съветват с хомеопат, само когато другите терапевтични системи се провалят.

Хомеопатията не е само последна надежда
За да има най-добри резултати от хомеопатичната наука, трябва да се обръщаме към хомеопат в ранните стадии на заболяването. Поради невежество и липса на информация за ефективността на хомеопатията за всякакви видове заболявания - от настинка до рак, много пациенти се обръщат към хомеопат късно, когато болестният процес е напреднал толкова, че хомеопатията не може да предложи много при заболявания, които биха били лечими в по-ранен стадий. Хомеопатичното лечение, предложено навреме, може да бъде благословия за боледуващото човечество.

Хомеопатиятa - завършена медицинска система
Хомеопатията не е ограничена до определени заболявания, а е универсално приложима към всяка болест. Време е хората да бъдат информирани за ползите от хомеопатичното лечение за различни често срещани заболявания. Хомеопатията трябва да бъде достъпна за нуждаещите се, тъй като може да помогне в 90% от заболяванията, които съществуват днес.

източник:
оригинална статия на английски -ТУК

# 8
 • The new Earth
 • Мнения: 1 941
Хомеопатия за деца
д-р Раджеш Шах & д-р Рупал Шах

От създаването на хомеопатията преди 200 години от немския лекар д-р Самуел Ханеман, тя е спечелила престиж за възможностите си за лечение на новородени, бебета и малки деца.Днес много педиатри предпочитат хомеопатично лечение за собствените си деца и за пациентите си в най-различни случаи на детски болести.

5 причини, поради които хомеопатията трябва да бъде използвана за деца:

1-безопасна медицина

Всяко лекарство, предписвано на деца, трябва да бъде нетоксично и без странични ефекти. Хомеопатичните лекраства са напълно нетоксични и нямат страничи ефекти. За разлика от антибиотиците и другите подобни лекарства, хомеопатичните препарати не увреждат храносмилането, не намаляват защитните сили на организма, не предизвикват алергични реакции и не вредят дори при продължително приемане.

2-ефективно и бързо лечение
Хомеопатите са установили от опита и наблюденията си, че децата, бидейки по-чувствителни, реагират по-бързо на хомеопатията. Хомеопатията е изключително ефективна практически за всички детски болести. Обратно на разпространеното мнение, хомеопатията е бързо действащ метод и възстановява здравето по най-бързия начин, независимо дали става дума за треска, кашлица, настинки, диария, астма и др.

3-естествена, научна медицина
Хомеопатията се базира на принципа "подобното се лекува с подобно"
Ефективността на хомеопатията може да бъде научно проверена и позитивните резултати могат да бъдат повтаряни отново и отново. Действието й се основава на солидни научни принципи.

4-засилва защитните сили на организма
Децата често имат повтарящи се инфекции поради намалени защитни сили на организма. Хомеопатичното лечение, базирано на органичният подход, премахва болестта из основи, като по този начин засилва защитните сили на детския организъм. В резултат на това детето не боледува често.

5-харесвана от децата
Хомеопатичните хапчета имат сладък вкус и са приемани с удоволствие от децата. Те никога не са горчиви, не предизвикват отвращение и по този начин се избягват проблемите, които иначе се получават при опит за даване на лекрство. Приемът на хомеопатичните лекарства е толкова лесен и безпроблемен , че дори и бебе на един ден може да ги приема, като по този начин се спестява огромното неприятно усещане и плача, който иначе съпровожда приема на лекарства. Хомеопатичните лекарства не се прилагат инжекционно и дори на дете в кома може да му бъде дадено хомеопатично лекарство, без да се налага инжекция. /*в течен вид. б.пр/

Кои болести лекува хомеопатията?
Всяка майка трябва да знае болестите, които могат да се излекуват с хомеопатия. Освен долуизброените заболявания, за хомеопатия трябва да се мисли винаги, когато има трудно лечимо заболяване, неподдаващо се на стандратно лечение.

а. Инфекции
Децата са податливи на редица инфекции като настинки, бронхит, пневмония, рубеола, варицела, заушки, гастроентерит /диария и повръщане/, пикочни инфекции и инфекции на бъбреците и др. Родителите трябва да знаят, че хомеопатията има забележително бързодействащо лечение за споменатите болести, както и за туберкулозата.

б. Алергии
Детската астма /астматичен бронхит/ става все по-чест проблем сред децата, живеещи в градовете, и те често страдат от пристъпи на хрипове, кашлица и задушаване. Всяка майка на астматично дете знае агонията и страданието на детето в такива случаи. Хомеопатията предлага превъзходно лечение и за това страдание, което помага дълготрайно, а също и за острите епизоди на задушаване и хрипове, като по този начин детето може да бъде опазено от токсични медикаменти, като кортизони /стероиди/. Освен респираторни алергии, хомеопатиятя лекува "чудотворно" и кожни алергии - екзема, уртикария, хранителни алергии и др.

в. Тонзилит-избегнете операция
Острият, а също хроничен тонзилит /възпалени сливици/ с висока температура, е друго често оплакване у децата. Благодарение на хомеопатичната наука, милиони деца са опазени от скалпела на хирурга. Почти всички случаи на хроничен тонзилит /включително с нагнояващи сливици/ могат да бъдат излекувани напълно с хомеопатия. Винаги се съветвайте с хомеопат, преди да се решите на хирургично отстраняване на сливиците.

г. Психични отклонения
Хомеопатията е ефективна в случаи на различни емоционални разстройства при децата. Подходяща е за хипер активни деца с пристъпи на неконтролируем бяс и агресия. Подходяща е също за деца, страдащи от фобии, страхове, тревожност, ревност, чувство за малоценност, свенливост, депресия, страх от изпити, неспокоиствие, гризане на ноктите, клептомания, умствено изоставане и др.

д. разни
Различни психо-соматични разстройства, като нощно напикаване, главоболие, гастрит се повлияват позтивно с хомеопатия.

Други проблеми, при които може да се помогне с хомеопатия, са:

Колики, висока температура, проблеми с никненето на зъбите, повръщане, дизентерия, нефротичен синдром /заболяване на бъбреците/, проблеми, сързани с растежа, гърчове-епилепсия, екзема, жълтеница, менингит, гъбични инфекции, брадавици, алопеция /косопад/, болки от израстване, слаба концентрация, артрит при деца, псориазис, левкодерма /бели петна по кожата/, пъпки, проблеми с щитовидната желза и др.

Когато другите медицински ситеми се провалят или не действат достатъчно бързо и ако искате детето ви да расте с естествени, безопасни, не токсични, ефективни и бързодействащи лекарства -обърнете се към хомеопатията

оригинална статия - ТУК

# 9
 • Мнения: 1 320
Много благодаря за отговорите!
В един от сайтовете прочетох и за "Цветотерапията". Знаете ли нещо и за нея? В София някой практикувал ли я е?
Можете ли да препоръчате и лекари и за твата вида терапии.
Блогодаря ви предварително. Много сте отзивчиви.
newsm51

# 10
 • Мнения: 194
Vessi прочети ли добре статията на tsveti7???
Добре е да се запознаеш и с тази страна на хомеопатията!
Говоря от собствен опит! Няма да се спирам конкретно на "Ползите" които ми е донесла хомеопатията на мен и синът ми, само ще спомена че личението на "ПОЛЗИТЕ" ни отне много време средства и нерви!
Трябва да ти кажа че ако организма на човек е силен спокойно можеш да минеш без хомеопатични лекарства.
Само ще спомена че издигнатия от хомеопатите в култ Витулкас практикуващ в съседна Гърция беше обявен за издирване от властите след повдигнати от "излекувани" пациенти дела на които е донесъл такива "ползи" че не ми се говори!

И на края ще кажа нещо което със сигурност ще подразни всички хомеолечители,в България хомеопатията е сравнително нов метод на лечение/който м/у другото е изваден от списъка на алтернативните методи на лечение от МЗ/ та най вероятно е чист късмет че все още няма фатално усложнени случаи.

Успех с намирането на най-подходящия начин да лекуваш теб и твоето семейство!

 Не ангажирам никого с мнението си

# 11
 • Мнения: 1 320
Не искам темата да се превърне с спор за ползите и вредите от хомеопатията или другите подобни лечения.
Лично мое желание е да се запозная с алтернативните методи на лечение.
Като пример мога да дам лечението на собствената ми майка на зачервено гърло ... та тя ни лекуваше със.... сладолед!!!
И номера ВИНАГИ минаваше, ако и това не алтернативна медицина , какво е??
Преди време ми обясняваха,  че хомеопатията е ...  системно гълтане на отрови и косата ми настръхна, та по тази причина пуснах подобна тема.Преди около половин година гледах филм на ВВС за лечението в Германия на деца/бебета които  Embarassed  незнам как точно да го кажа... по ред причина не достигнал въздух .. и те получават определени увреждания  Tired  май не става много ясно ,  та след 2 годишно лечение на хомеопатичен принцип тези дечица вече са НАПЪЛНО здрави.Това и породи моя интерес.

!! Да отбележа , че нямам проблеми с нито едно то децата си!!/ Да чукна на дърво./

# 12
 • София
 • Мнения: 1 316
Цитат
Само ще спомена че издигнатия от хомеопатите в култ Витулкас практикуващ в съседна Гърция беше обявен за издирване от властите след повдигнати от "излекувани" пациенти дела на които е донесъл такива "ползи" че не ми се говори

А би ли разказала по подробно този случай и от къде ти е инфото, а не просто да го пдхвърляш ей така между другото.

# 13
 • The new Earth
 • Мнения: 1 941
Цитат на: vessi
Преди около половин година гледах филм на ВВС за лечението в Германия на деца/бебета които  Embarassed  незнам как точно да го кажа... по ред причина не достигнал въздух .. и те получават определени увреждания  Tired  май не става много ясно ,  та след 2 годишно лечение на хомеопатичен принцип тези дечица вече са НАПЪЛНО здрави.Това и породи моя интерес.

Моето дете има точно такива проблеми и свързаните с това увреждания.Медицината както много пъти съм писала го отписа без никакъв шанс да може да помогне.Най-доброто,което можа да ми предложи,беше да го оставя в дом и да си "гледам живота".Пробваха разни лекарства на принципа опит-отхвърляне,които само засилваха проблемите.
Говоря от нивото на собствения си опит с хомеопатията,при това става въпрос за заболяване,което не се лекува от традиционната медицина.Е,да,но тази така хулена хомеопатия помага на детето ми,много дори...той коренно се промени след започване на лечението ,много от проблемите вече отпаднаха.Докторите,които го наблюдаваха в началото повдигат рамене,защото прогнозите им  бяха ,че няма да живее и два месеца.
И аз не искам да възникват спорове за пореден път.
А за "ползите",които ,може да донесе хомеопатията вина няма ТЯ,а практикуващият я хомеопат,така както и при традиционната медицина,когато докторът греши,виновен е той,а не Медицината като цяло.

*Моята история*

# 14
 • Мнения: 194
Информацията ми е от майка ми която от 15 години живее в Гърция и когато и казах че лекувам синът ми с хомеопатия ми разказа за Витулкас който беше прехвалван от хомеопатичката ни и какъв голям шанс съм щала да имам ако заведа синът ми в Гърция на преглед при него.Имало е TV предавания в които са участвали негови пациенти. Та така....
Само да добавя че педиатърката лекува синът ми когато е с възпалено гърло също със сладолед!!! Не изписва антибиотик лесно и един от тези случаи когато му изписа такъв беше при бронхит получен след няколкодневно лечение с хомеопатия!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт