Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 апр. 2005, 10:13 ч.

За училищата за бъдещи майки..

 • 609
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 639
Моля всички които имат информация относно училищата за бъдещи майки да я споделят! Става въпрос за всички училища и всички градове.
Благодаря ви предварително ! Grinning

# 1
 • София
 • Мнения: 12 071
Какво те интересува, всъщност?

# 2
 • Мнения: 6 317
Ами аз ходих на курсовете в Шейново и Света София. Кажи какво по-точно те интересува?

Първият се организира от Вяра Виделова - акушерка и психолог. Курсът е около 6 занятия като се провеждат 2 пъти седмично. Първите лекции са за самата бременност и раждането, а следващите са свързани с това как да се грижим за бебенцето. Накрая ни пуснаха филм за бременността и отглеждането на бебето.

Вторият курс е еднократен, представлява кратка лекция за самото раждане, обяснява се кога да се отиде в болницата и след това обикаляме болницата, за да се запознаем с условията в нея.

# 3
 • Мнения: 639
Цитат на: Vivi
Какво те интересува, всъщност?

Всъщност ме интересува колко училища има в България , в кои градове , кой ги води, безплатни или платени са, какво включват като програма и т. н. - всичко за всички училища в България.
Виви ти вероятно знаеш коя съм , поне по IP-то можеш да разбереш - училище за бъдещи майки "МА-МА" се разширява  - вече има и функциониращ клон в Русе , в момента се разработва такъв и във Добрич, Плевен, Кюстендил -  амбицията е да се направят такива във всички по-големи градове на страната. Та няма как иначе да науча къде какво вече е изградено освен да попитам тук - сайта е популярен и има потребители от цялата страна...

# 4
 • Мнения: 922
Аз имам много оскъдна информация за Плевен
Всъщност в Плевен има училище за бременни. Провеждат се курсове във Втора клинична база. Моят гинеколог ми препоръча да ходя там - всеки четвъртък, но за съжаление все още не съм в състояние, а пък и няма кой да гледа баткото...
За координати ми даде телефон на акушерка Симеонова. Доколкото разбрах тя е част от организацията там. Всъщност училището май съществува от 1-2 години вече.
Надявам се да съм била поне мъничко полезна.
Поздрави

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Аз съм посещавала училището на Диди Димова. Мисля, че това е най-доброто училище в София и е без конкуренция....поне за момента.

# 6
 • Мнения: 2 258
Цитат на: dodo_dodo
Аз съм посещавала училището на Диди Димова. Мисля, че това е най-доброто училище в София и е без конкуренция....поне за момента.


Аз също посещавах училището на Диди и съм много доволна.

# 7
 • Мнения: 2 494
Можете ли да дадете координати на това училище на Диди, колко често се ходи, през седмицата ли е или събота и неделя? Колко струва?! Мерси предваритъелно!

# 8
 • София
 • Мнения: 12 071
Аз посещавах "МА-МА". Страшно съм доволна. Не знам как стоят нещата при Диди Димова, но откакто го има "МА-МА" има жестока конкуренция в лицето на това училище Grinning

# 9
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
В Пловдив има вече 4 години в ДКЦ-1 курсове без конкуренция (не, че не се опитаха):
Цитат
Център за бременни жени - гр. Пловдив Курс за бременни. Центърът се помещава в ДКЦ - 1 (на Понеделник пазара).

Курсът е с продължителност 2 1/2 месеца. Майките могат да се запишат след 12 г.с.

Курсът включва физически упражнения за бременни (както и съвети за възстановяване след раждане), практически упражнения за грижи за бебето, разнообразни лекции от специалисти, които обхващат всички аспекти от отношенията родители - бебе, гледане на различни видеофилми за раждане и грижи за бебето, както и посещения на всички родилни домове в града, за да могат майките да решат къде искат да раждат. Атмосферата е дружелюбна и приятелска, а курсът се провежда много професионално. Бащите също са добре дошли.

Таксата е 45 лв за 25 занятия.

Центърът има и заемна библиотека за майките, която се състои от различни списания за бременност и майчинство, както и книги по тези въпроси.

Майките и татковците, които посещават курса, са поканени да се присъединят към Клуб на родителя към Центъра. Клубът на родителя има среща веднъж месечно, когато се провежда лекция по интересна тема и се обсъждат различни въпроси.


Цитат
Аз посещавах такъв курс в Пловдив. Беше ми интересно. Информацията можеш и от книгите да си я набавиш, но естествено, с живия контакт нищо не може да се сравни...затова не съжалявам никак, че се записах. Имаше много лекции от специалисти в различни области (акушерка, хомеопат, психолог и т.н.), и най-вече физически упражнения, които ми бяха много полезни също. Създадох контакти - приятно е да си сред бременни и да ви вълнуват еднакви неща  
Този курс беше доста по-евтин от тези, за които чувам в София (45 лв за 25 занятия), но който има финансова възможност, определено е хубаво да се посещават.


Изобщо, Център за бременни е доста повече от курс за бременни. Периодично има разнообразни лекции, открити за всички (безплатни); организират всяка година Празник на бебето с много награди и веселба и пр.

# 10
 • Мнения: 2 258
Цитат на: megan@
Можете ли да дадете координати на това училище на Диди, колко често се ходи, през седмицата ли е или събота и неделя? Колко струва?! Мерси предваритъелно!


0887834982 -Диди Димова

Училището се намира в "Свети Лазар".Обади се и попитай за цените.Спомням си че платих за индивидуално 300лв.Ходех два пъти в седмицата по 2 часа,някъде около 4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт