Продукти:
2 пакетчета масло (по125 грама)
1 1/2 ч.чаши захар
7 супени лъжици вода
3 супени лъжици какао
Всичко това се загрява до пълното разтапяне на маслото и захарта. Тази смес се оставя да поизстине и към нея се прибавят 4 жълтъка (предварително ги разбивам с вилица в отделна купичка). От тази смес се отделят 7-8 супени лъжици за намазване на готовия сладкиш.
Към останалата смес се прибавят 1 1/2 ч.чаши брашно+1 бакпулвер (обърква се с миксера). След това се прибавят разбитите на сняг 4 белтъка, бърка се с дървена лъжица, за да не спаднат белтъците.. Сместа се изсипва в подмазана с мазнина тава и се пече на умерена фурна (изпича се бързо). След като сладкиша се изпече се намазва с отделената смес и отгоре се настъргва шоколад.
Получава се много ефирен и вкусен сладкиш.
П.П. За да съм спокойна, че жълтъците в отделената за намазване смес са минали топлинна обработка, аз прибавям от още горещата смес лъжичка по лъжичка към разбитите жълтъци и когато се затоплят ги прибавям като непрекъснато бъркам към останалата смес.
Вчера го правих и не остана нищо от сладкиша, ето снимки:
http://images20.snimka.bg/004563500.jpg
http://images20.snimka.bg/004563501.jpg