Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Имам останало месо и се чудя какво да го правя! В този вид вече никой не иска да го яде!
Идеи???
Благодаря ви!!!

# 1
  • Мнения: 1 668
Когато ми остане пиле, обикновено приготвям саздърма - овкусявам го с подправките.

# 2
Би ли обяснила по-подробно, моля те.

# 3
  • Мнения: 1 668
Да, заповядай:

Нарязвам месото на хапки. Слагам го в тиган с малко олио. Добавям черен пипер, дафинов лист, чубрица, сол и задушавам докато се овкуси - става много вкусно.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 16:18 от Smiley*

# 4
  • Мнения: 1 668
Още нещо:
Сега погледнах, че някои добавят бахар и червен пипер към саздърмата.
Когато месото не е предварително обработено - печено или варено, при приготвянето на саздърмата се пържи в собствената си мазнина.

# 5
  • Мнения: 3 623
Може да направиш пиле фрикасе

# 6
Чудесни сте, както винаги!!!!
Много ви благодаря!!!  bouquet

# 7
  • Мнения: 27 524
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?

# 8
  • София
  • Мнения: 557
Ние го правим със сос от домати, лук и гъби. Ако ти е останало бяло месо може да направиш каша.
Става и панирано.

# 9
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Когато ми остане от печеното пиле го накълцвам на ситно, добавям подправки и яйце. От получената кашичка с чаена лъжичка и в олиото на бухтички. В къщи много ги обичаме, колкото и да са нездравословни  Embarassed

# 10
  • Мнения: 2 922
Или спагети с доматен сос и пиле.

# 11
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 627
Здравей darisun!

Момичетата са ти дали чудесни варианти!
Аз се сещам също за гювечета, салата тип Цезар, мусака, сърми, ризото или месото и китайски зеленчуци микс със сладко кисел сос например! Общо взето вариантите са неизчерпаеми. Почти всичко, което може да приготвиш със суровото месо, може да приготвиш и с печеното! Peace

# 12
  • Мнения: 4 496
Аз правя бохчи с палачинка и нарязано месо. добавям майонеза и горчица, и малко кашкавал, после леко запичам във фурната. Flutter

# 13
  • Мнения: 6 461
Аз обикновено приготвям супичка Grinning

# 14
  • Мнения: 1 668
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?

Да, точното определение за Саздърма е:
Месен продукт. Състои се от варено или пържено в собствената си мазнина месо и подправки (дафинов лист, бахар и червен пипер), напълнено в животински стомаси или изкуствени обвивки. Може да бъде свинска, говежда, овча или смесена.

На мене това ми е много мазно и не мога да го ям.
Аз предложих вариант за останало печено пилешко месо.
Приготвено по моя начин е вкусно и диетично.  Laughing

# 15
  • Мнения: 6 461
Можеш да приготвиш също така и една руска салата ,но вместо салам да накълцаш на ситно месото.
След това завиваш на рула в шунка.

# 16
  • София
  • Мнения: 4 294
Зависи колко ми е останало, обикновенно правя:
супа;
с ориз на фурната и отделно задушени зеленчуци в масло;
със сметанов сос и гъби.

# 17
  • Мнения: 3 562
Аз обикновено приготвям супичка Grinning


Аз също - когато ми остане печено пиле - правя супа.

Идеите, които сте дали обаче са чудесни  Laughing

# 18
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
пиле фрикасе

# 19
  • Мнения: 27 524
Месен продукт. Състои се от варено или пържено в собствената си мазнина месо и подправки (дафинов лист, бахар и червен пипер), напълнено в животински стомаси или изкуствени обвивки. Може да бъде свинска, говежда, овча или смесена.
На мене това ми е много мазно и не мога да го ям.

Тук купуваме свинско, свинско-телешко или телешко, телешко-говеждо месо. Винаги е приготвено от главата на животното и никога не е пържено, никога не е мазно. И саздърмата по магазините едно време не си спомням да е била пържена.  Thinking

Аз предложих вариант за останало печено пилешко месо.
Приготвено по моя начин е вкусно и диетично.  Laughing

Разбира се, никой не оспорва предложението ти и качествата му, просто саздърмата не е това  Simple Smile Hug

# 20
  • Мнения: 1 668
Месен продукт. Състои се от варено или пържено в собствената си мазнина месо и подправки (дафинов лист, бахар и червен пипер), напълнено в животински стомаси или изкуствени обвивки. Може да бъде свинска, говежда, овча или смесена.
На мене това ми е много мазно и не мога да го ям.

Тук купуваме свинско, свинско-телешко или телешко, телешко-говеждо месо. Винаги е приготвено от главата на животното и никога не е пържено, никога не е мазно. И саздърмата по магазините едно време не си спомням да е била пържена.  Thinking

Аз предложих вариант за останало печено пилешко месо.
Приготвено по моя начин е вкусно и диетично.  Laughing

Разбира се, никой не оспорва предложението ти и качествата му, просто саздърмата не е това  Simple Smile Hug

Е, хайде сега, тогава да го кръстим Останало печено пиле с подправки за саздърма - така става ли?  Simple Smile Hug

# 21
  • ТАМ КЪДЕТО ИМА ВОДИЧКА
  • Мнения: 82
ЛЕКО СЕ ЗАПЪРЖВА И МУ СЕ ПРИБАВЯ СОС Пикантина /фикс/ по желание - те са 3 вида . /Харесвам пикантина  не е толкова солена като на маги / става за 5 минути

# 22
  • Мнения: 3 359
Супа,фрикасе,гювечета,с ориз или салатка с картофи,майонеза и кисели краставички.

# 23
  • Мнения: 67
обезкостявам пилето добавям сметана сирене чедър и копър за 5 минути на котлона и е готово понякого слагам и кисела краставичка

# 24
Невероятни сте!!!!!!!!!!
За пореден път се убеждавам, че този сайт е незаменим и изключително полезен!!!
Искрено ви се възхищавам и ви БЛАГОДАРЯ!   bouquet  bouquet  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 032
Накъсвам месото на хапки, малко топено сирене и настърган кашкавал и мятам за минутка в микровълновата.

# 26
  • Мнения: 809
Аз го слагам в тигана с топено сирене за няколко минути.
Става страхотно!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт