Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 204
Аз също правя соса като ползвам този от печенето, но преди да запържа брашното го запичам леко /в тиганче на котлона на 2-3 мин./ Придобива съвсем друг вкус. Запържвам го после и доливам от соса от тавата, но леко охладен или разреден със студена вода, за да не стане на бучки.Бъркам с онова за мачкане на картофи.

# 16
  • Мнения: 11 509
вече е късно за авторката на темата, ама да кажа за гъбен сос, много хубав и лесен.Взех го от италианската тема, отдавна.
Нарязани или цели,ако са дребни гъбки се задушават в тенджера с капак със сол, черен пипер и голямо парче масло.Маслото се стопява, а гъбите си пускат чорба.Изчаква се да омекнат гъбите и да се поизпари водата им и се налива 100-200мл течна готварска сметана.Разбърква се и да поври за мунитка-две и е готово.Много ароматно и вкусно е! Peace

Общи условия

Активация на акаунт