Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 апр. 2005, 10:55 ч.

Вкусна супа с лапад

  • 10 260
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 412
Мами, ето една икономична и приятна пролетна идея:

две шепи лапад се почистват,нарязват и задушават с масло. Долива се бульон-аз използвах от сварено за друга гозба  свинско месо, слага се щипка червен пипер, щипка сол, фиде/аз сложих натрошени спагети от най-тънките/. След като супата достигне готовност идва интересната част - трошите в нея две яйца. Белтъците потъмняват от лапада, а жълтъците се обвиват в було от белтъци. Много е вкусно!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 317
Супер, тъкмо имам лапад и се чудех освен миш-маш какво друго да го правя !!!

А някой знае ли какви полезни вещества има в лапада, въобще има ли нещо в него?

# 2
  • Мнения: 6 142
Я го обясни пак това трошене - чупя две сурови яйца и бъркам? Така ли.
(Интересното е, че снощи сварих същата супа до етап "застройка" и я оставих за тази вечер. Иначе я застройвам с яйце и кисело мляко, но това звучи любопитно)

# 3
  • София
  • Мнения: 3 309
Предлагам още едно ястие с лапад - баница с лапад. Прави се, както обикновената баница със сирене, или по-скоро като  разновидността й - баница с праз: яйца, сирене, кисело мляко, малко сода бикарбонат, и задушения в малко олио и вода лапад, нарязан после на ситно /почти пюриран/ - за плънка на баницата. Аз я правя с готови кори.

# 4
  • Мнения: 1 412
Цитат на: sladka hapka
Я го обясни пак това трошене - чупя две сурови яйца и бъркам? Така ли.
quote]

Чупиш едното яйце и съвсем леко разбъркваш врящата все още супа, при мен голяма част от белтъка се отдели, а малко белтък и жълтъка останаха - за около 2 минути се свариха и след това повторих и с другото. Яйцата не се разтварят като застройка, а дъщеря ми помисли,че белтъците са парчета пилешко месо. Доколкото знам така във вряща подсолена вода се приготвят яйца по панагюрски преди да се сервират. Не го обясних добре ooooh!

# 5
  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
Ей супер тази супа без фидето ще пасне идеално на НВД, която спазвам в момента.
Задължително ще пробвам

# 6
Цитат на: Bobka

А някой знае ли какви полезни вещества има в лапада, въобще има ли нещо в него?

Мисля, че желязо съдържа Embarassed  Grinning

# 7
  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
И аз знам за желязо - има го в копривата, лапада и спанака

# 8
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Аз правя  лапад - каша newsm64
задушавам лапада в масло и малко сол
В тиган запържвам брашно с малко масло,доливам прясно мляко и бъркам да стане като бешамел.Сипвам и водичка на тънка струйка.Като стане хубава каша ,чуквам 2-3 яйца и разбърквам
Смесвам лапада със млечната каша,дърпам от котлона и добавям чаша кисело мляко,връзка нарязан магданоз,черен пипер и сервирам след като се охлади,поръсено със счукани орехи. Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт