ТЕСТО за пая:
225 г. брашно
1 яйце
щипка сол
125 г. масло, оставено на топло да омекне
125 мл прясно мляко
Продуктите се бъркат с лъжица до еднородност, след което се добавя постепенно още брашно до получаване на нелепнещо, но меко тесто, тук вече месим с ръце. Количеството на добавеното брашно е може би още 225 г. Оформяме топка, увиваме във фолио и оставяме в хладилника за 1 час поне, за да стегне. Охладеното тесто разстиламе в тавичка с диаметър 30 см. По-добре я намазнете, но може и да не го правите, защото тестото е доста мазно. Тестото се разстила с ръце, така, че да се получи надигнато ръбче, което да не даде възможност на плънката да изтече. Дебелината на тестото е около 0. 5 см., т.е. трябва да се разстеле тънко. Дебело оставяме само по ръбчетата.
ПЛЪНКА:
3 разбити яйца
1 чаша натрошено сирене
1 малка сметана на Данон
180 г. пуешко филе от бяло месо на "Браво", нарязано на ситно
Плънката се разпределя равномерно. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор за 30-тина минути, до зачервяване. Сервира се горещ и се консумира с удоволствие!