идеите на една блондинка

  • 3 653
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 757
ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА СЪС СКАРИДИ И СОС SALSA ROSA

6 твърдо сварени яйца
250гр.скариди сурови

за розовия сос salsa rosa
200гр.майонеза
1 суп.коняк
2суп.л.кетчуп
2ч.л горчица
1каф.л.захар
сол на вкус
тези продукти се смесват и се получава соса.


1
отделяме жълтъците от белтъците
2
в тиган пържим скаридите с малко масло
3
смесваме скаридите и жълтъците
4
смесваме част от розовия сос със скаридите и жълтъците,да стане на каша.
5
пълним яйцата с тази паста.




Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 13:28 от dani$

# 1
  • Мнения: 757
ПЪРЖЕН ЛУК

продукти
 2 големи глави лук
300гр.брашно
2ч.л сол
1ч.л бял пипер
60г.нишисте
160г.студена вода
2 големи жълтъка
олио


приготвяне

1. нарейете лука на кръгчета
2.в средно голяма купа смесете75г.брашно със солта и пипера.
3.оваляйте лучените кръгчета в подправеното брашно.
4.в средно голяма купа смесете останалото брашно с нишистето,водата и жълтъците,за да получите гладка панировъчна смес.
5.нагорещете мазнината до 175c
6.панирайте оваляните лучени кръгчета в сместа.
7.запержете кръгчетата 2-3 мин.
8.извадете ги от мазнината и ги отцедете на салфетка.

# 2
  • Мнения: 757
ИЗТОЧНА САЛАТА С ОРИЗ



500мл.вода
1ч.л куркума
195г.суров дълъг ориз
прясен нарязан магданос
настъргани моркови
резанчета шунка
кис.краснавички на кубчета
сол
чер.пипер
1суп.л.сусамено олио
1суп.л.оцет от оризово вино


1.в средно голяма купа смесете водата,
куркумата и ориза

2.оставете ги да врят 15-20 мин.

3.махнете опиза от огъня и го оставете да изтине.

4.добавете оцета,солта,чер.пипер,като през цялото време бъркате.


5.добавете олиото,магданоза,морковите,кис.краставички,шунката и разбъркайте добре.

6.покрийте салатата и я охладете в хладилника поне за 2 часа.


# 3
  • Мнения: 757
пикантни картофи с различни видове сирене.






обелените вече картофи,се нарязват
на едро и се слагат в средно голяма тавичка
със течна сметана (хопла),масло,подправки на вкус,
пилешки бульон+малко вода
магданоз
всичко това се пече,докато леко омекнат картофите.
след това слагам различни видове сирене,(аз слагам 6 вида сирене)
разбърква се леко и се връща отново във фурната за около 20мин.


рецептата е много проста и лесна но и много вкусна  chef

# 4
  • Мнения: 757
ПАНИРАНО ПИЛЕШКО/СВИНСКО ФИЛЕ.





    *  250 гр. свинско филе или пилешко
    * 4 белтъка
    * 4 супени лъжици алкохол
    * 4 супени лъжици нишесте
    * 2 супени лъжици сусамово олио
    *1 чаша олио
   
   

Подготовка:Месото се нарязва на парчета 4х2 см. Маринова се 15 минути в смес от сол и алкохол. Белтъците се разбиват докато се втвърдят, добавя се нишестето и отново се бие до образуването на гъста, бяла на цвят смес за паниране.(по желание в планировката може да се сложи и овесени ядки)

Приготвяне:В силно сгорещено обилно олио се пържат 1 по 1 парчетата месо, предварително оваляни в сместа за паниране. Изваждат се и се поръсват със сусамово олио.
Поднася се горещо.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 14:50 от dani$

Общи условия

Активация на акаунт