Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 апр. 2005, 18:19 ч.

Бременост след секцио

 • 1 412
 • 18
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 341
Искам да попитам майки с опит, т.е. износили (или не) бебета по-рано от 2 години след секцио. Една приятелка й направиха секцио. За съжаление плода беше мъртъв. Лекарите са й казали, че спокойно може да забременява след два месеца. И двете много се учудихме?. Една съседка има породени деца. Разликата им е година и малко, а и двете са със секцио, но след второто са й казали, че така са я зашили, че надали ще може да забременее пак. А моя гинеколог след като ми направи секциото ме предупреди, че не, че е невъзможно да забременея скоро, но най-добре е да забременявам след две години (а той е шеф на патологично отделение).
споделете вашия опит.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 4 532
От опит незнам,но мога да напиша какво каза доктора ми след като родих  Arrow по принцип мога и след 6 месеца да забременея и няма да имам проблем,но е желателно да изчакам 2-3 години, за да се възстановя напълно (7 дни след секциото се чувствах много добре).Но според разбиранията ми(за второто дете) и това ми е рано Wink

# 2
 • Мнения: 503
Най-добре за твоята приятелка би било да из4ака поне 18 мес., на мен така ми казаха. Още по-добре е да се из4ака да минат 2 год.  Препоръ4ва се да се из4ака, за да може раната да зарастне напълно и матката да се възстанови. И преди това може да се износи здраво бебе, но има доста пове4е рискове и за майката, и за бебето, и по време на бременността, и при раждането. Но не знам, след толкова силна травма и такъв шок, дали твоята приятелка ще иска да 4ака толкова.
Предполагам, 4е в слу4я на твоята приятелка е важно и в кой месецна бременността е направено секциото, защо е бил мъртъв плодът (ако се знае) и сигурно има и други фактори, които само лекар би могъл да вземе предвид и да оцени.
Ина4е мисля, 4е във форума имаше подобни теми по-рано, имаше майки, които бяха забременели няколко месеца след секцио, дано се вклю4ат.

# 3
 • Мнения: 470
Моите деца са планувани така, че да се родят с разлика около две години. Бременностите са ми били винаги тежки, но забелязах, че нито втората, нито третата ( вече след секцио ) са кой знае колко по-тежки.През първата даже имах фрапираща загуба на килограми от повръщане - 10 кг за 1 месец, а това за сега не ми се е случило. Затова си мисля, че бързото забременяване след секцио не е предпоставка за проблемна следваща бременност или раждане.Всичко си е божа работа, както се казва. Аз лично държа  на малката разлика между децата и затова действах така, въпреки всеобщото мнение да се поизчака поне 2 години между забременяванията.

# 4
 • Мнения: 3 550
И аз раждах със секцио и изрично питах за тая работа, защото искаме да имаме много деца. Казаха ми същото - да изчакам 2 години.
Едно момиче от стаята беше с второ секцио (не знам каква `и е разликата между двете), но и бяха казали в никакъв случай да не допуска трето, защото матката `и ще се пръсне.

# 5
 • Мнения: 1 341
Цитат на: mama_p
на твоята приятелка е важно и в кой месецна бременността е направено секциото, защо е бил мъртъв плодът (ако се знае) и сигурно има и други фактори, които само лекар би могъл да вземе предвид и да оцени.

АМи за жалост две седмици преди термина. Не искам да пиша подробности, за да не шашвам излишно бремените майчета. Както си говорихме с приятелката ми за жалост това  ечерната статистика и за още по-голямо съжаление тя попада в нея.
Но  ни е страно как така след два месеца може да забременява? Страшно малко време ни се вижда. Тя самата каза, че ще изчака година, одина и половина.

# 6
 • София
 • Мнения: 11 697
Аз знам, че се изчаква минимум 2 г. между двете РАЖДАНИЯ! Колкото и гадно да звучи при мъртъв плод затова израждат нормално, за да може жената да забременее колкото може по-скоро.. Уф, много е гадно...  Sad . Много съжалявам за нея! Cry

# 7
 • Мнения: 8 769
Аз забременях 1г и 5м след първото секцио. Нямах проблеми с износването на плода, нито с възстановяването след второто секцио.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 3 313
Аз родих с второ секцио година и половина след първото. Докторът много ми се караше, но нямах никакъв проблем. И той ми казваше, че е по-добре да мине поне година и половина до второто забременяване.
За съжаление и аз съм от черната статистика, така че желанието ми беше много голямо.... Все пак два месеца е твърде рано.

# 9
 • Мнения: 950
Моят гинеколог и лекар "родил" детето ми( Grinning със секцио) ми каза да внимавам,но не  заради шева на матката,а защото целият организъм от възстановяване.

# 10
 • Мнения: 2 641
мами небива да се допуска след секцио забременяване поне 1.6 години. а що се касае за 3-то секцио мисля че става много рисковано. четох някаде че се допускат 2 раждания със секцио не повече.

# 11
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 079
Моят гинеколог каза, че след 6-я месец от секциото, можем да действаме за второ бебе. Аз го погледнах много учудено и го попитах "Нали трябва поне две години да минат...", а той се засмя и ми каза "Много книжки четеш"  Embarassed Не ми се вярва да се изхвърля, защото ни е и много близък приятел. А в моя случай не би поел излишни рискове, защото съм с еднорога матка.
  Де да знам...

# 12
 • Мнения: 1 613
Цитат на: Anaise
мами небива да се допуска след секцио забременяване поне 1.6 години. а що се касае за 3-то секцио мисля че става много рисковано. четох някаде че се допускат 2 раждания със секцио не повече.


Моята лекарка ми каза:
"За съжаление ще може да имаш само четири деца (т.е. 4 секцио-та). Не е желателно повече."
Лично аз едва ли ще се навия на 3-то секцио, просто ме е страх.

Сега по въпроса. Мисля, че най-добре е да се изчака година-година и половина. Thinking

# 13
 • София
 • Мнения: 5 350
На мен ми казаха най-рано след 6 месеца...лично мисля да почакам 1 година.И мисля да работим и за трето,дай Боже!

# 14
 • Мнения: 503
Цитат на: Devina
Цитат на: Anaise
мами небива да се допуска след секцио забременяване поне 1.6 години. а що се касае за 3-то секцио мисля че става много рисковано. четох някаде че се допускат 2 раждания със секцио не повече.


Моята лекарка ми каза:
"За съжаление ще може да имаш само четири деца (т.е. 4 секцио-та). Не е желателно повече."
Лично аз едва ли ще се навия на 3-то секцио, просто ме е страх.

Сега по въпроса. Мисля, че най-добре е да се изчака година-година и половина. Thinking


И на мен тук така ми казаха - максимум 4 раждания секцио. Ако са минали пове4е от 2 год. след секциото, разрешават жената да опита естествено раждане (полу4ава се, според статистиката, при около 75% от жените, при които разрезът на матката е хоризонтално ниско долу, а не по средата на корема или вертикално), защото тогава жената може да има и пове4е деца, ако иска - пак естествено родени, а не със секцио. Тук дори 4етох за един документиран слу4ай от на4алото на 20 век, една от първите жени, родили секцио - ражда първото си дете със секцио, с вертикален разрез през целия корем (и матка съответно), после имала 12  Shocked  #Shocked естествени раждания!!!!! Не 4е ние днес раждаме по толкова деца де, ама не е невъзможно...
При вас не разрешават ли да опиташ естествено раждане, дори след 2 раждания секцио? Имаше една майка от БГ, която беше писала, 4е след 2 раждания секцио е имала 1 естествено (5 години след второто секцио оба4е...). Сигурно е доста рисковано оба4е, знам ли Thinking  ooooh! , само лекар може да прецени...

Общи условия

Активация на акаунт