Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 164
Предварително се извинявам за пуснатата тема, която може би не е на мястото си или пък някой вече е дал тази информация. моля модераторите, да постъпят както преценят, т.е. да местят или трият.
Не се въздаржах, защото от такива анализатори държавата ни е на такъв хал, а и въпорсният институт има МНОГО сериозно медиино присъствие. Според някои други публикации е възможно и да засили влиянието си върху правителствената политика след изборите... Та ето и статията и линка към нея:
Има няколко мерки, които по никакъв начин не могат да ускорят икономическия растеж. На първо място това е плащането на по-високи обезщетения за майчинство. Това е политика, която взема от една част от обществото (данъкоплатци) и дава на друга (жени, които решават да имат дете). Това намалява стимулите за труд на първата част от обществото заради относително по-високите данъци, които плаща. В същото време тази политика намалява стимулите за труд и на втората част от обществото, защото много повече жени ще спрат работа, за да имат дете. По този начин се намаляват стимулите за труд в цялото общество и съответно икономиката произвежда по-малко. Когато икономиката произвежда по-малко, а населението е по-голямо (заради повечето деца, които се раждат) всички в страната стават по-бедни. Когато хората стават по-бедни се увеличава емиграцията и населението спада. В крайна сметка, в резултат на насърчаването на раждаемостта по начина, предложен от НДСВ, българското общество ще стане по-бедно като е възможно също така да намалее като брой (ако емиграцията е по-голяма от новородените).
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=99761&srcpos=9

# 1
 • Мнения: 1 627
Егати простотията. Ама са изобретателни - не може да се отрече, въртяг, сучат и докъде го докараха ... да ти падне шапката.

# 2
 • Мнения: 411
Абе направо нямам дупи. ако не оплескат едно - то ще е друго. Crossing Arms

# 3
 • Мнения: 3 200
Мале-е-е, къде го биеш - къде се пука

# 4
 • Мнения: 3 479
Е такава глупост скоро не бях чувала. Че нали част от другите  на работещи, са съпрузи подпомаганите майки. Дай да изчезнем съвсем, че тогава кой ще работи след 20 години.

# 5
 • Мнения: 2 649
Ето това вече печели приза за НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРОСТОТИЯ  #Silly
Това, че съм майка, не значи, че не съм данъкоплатец.
Това, че сега съм в полагащият ми се от закона отпуск за отглеждане на дете, не ме прави по-мързелива и няма да попречи на трудовите ми навици. След майчинството ме чака работа чак до пенсия. И пак ще си плащам данъците.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 4 571
Аз предлагам за най-сигурно да се въведе Данък Дете - в размер на една мин. работна заплата (поне) месечно за всяко дете до навършването му на 18 г.! Как така някакви си жени (само жени, те мъжете нямат нищо общо с тая работа) ще решават да си имат дете!!?! Що за наглост?? Искат да съсипят нацията ли, какво?

# 7
 • София
 • Мнения: 2 952
Това момче вижда всичко в черно-бяло. Взело се е насериозно ...
И аз имам много либерални икономически идеи. Според мен би било правилно първо да се изясни дали т. нар. майчинство е помощ или се полага на работещи/работили майки. Ама, той горкият бърза като магаре на мост ... Пише от време на време и в списание ТЕМА, ако някой се интересува от разсъжденията му. За мен те са незрели.

# 8
 • Мнения: 274
Не знам дали мога така лесно да се съглася с описаните по горе икономически модели.
Но със сигурност знам ,че последното нещо,което ще се увеличи е  раждаемостта.Когато  повишават майчинството , тези пари трябва да дойдат от по-високи данъци, в случая няма да са точно данъци, а осигуровки. Значи това е една стара и лелеяна от Шулева идея да изкара на светло максимум от доходите на хората  и да им ги вземе като осигурвовки. Да ама не! Значи, за да имам аз по-високо майчинство, трябва години наред да давам на съответните ведомства по високи осигуровки. Примерно, ако заплатата ми е седемстотин лева, ако съм луда да спазвам законите ,мойта осигуровка ще е най-малко триста лева!И за какво?Че по хубаво да си ги спестявам тези пари, някой ден може да купя гарсониерка, ще я давам под наем и пак ще съм по-добре отколкото ако разчитам на пенсията .Още по добре е да си ги харча, щото може да искам стандарта ми на живот дае по- висок и да не ям само боб.Та така много силно се съмнявам , че някой иска да помага на майките или да увеличава раждаемостта. Просто искат да изкарат доходите на българите на светло и да им взимат  по високи осигуровки, които потъват незнайно къде. Няма майтап, даже тия от НОИ не са наясно. Това е същото, като когато вземат тъпите журналисти да тръбят като глашатаи поредната новина , че минималната работна заплата скачала,и как на един само не му хрумна да напише ,че когато тя скача, скачат съответно осигуровките,които работодателите плащат. Е и какво , вие да сте забелязали нещо да е   скочило?

# 9
 • Мнения: 4 966
Тогава защо по дяволите ми вземат всеки месец през последните n на брой години (с изключение на времето откакто съм в майчинство) осигуровки за бременност и майчинство? При това като процент от заплатата ми моите данъци са доста внушителна сума.
Или наистина да започнем да плащаме данък-дете... Или като в Китай да ограничим броя на децата, че да не се "размързеляви" майката...
Аз имам и други свежи идеи Bulb .
Всъщност стимулите за труд реално се намаляват от нещо друго - от това, че една част от обществото (хора, които спазват законите,  работят и си плащат данъци, осигуровки и т.н.) дава парите си на 2 други групи (ромите, които не работят, но получават социални помощи - понякога далеч надхвърлящи средната работна заплата и депутати, министри и т.н., за които много пъти съм изказвала мнението си: работила съм в тази сфера и с очите си съм виждала как министър със заплата около 2000 лв. + всички други безплатни екстри/шофьор, служебна кола, пътувания в чужбина вкл. и със семейството си, подаръци и т.н./ принуждава служителите си да изписват като похарчени за някакъв повод 18 лв., с които същите служители да платят балоните и транспаранта за рождения ден на непълнолетното дете на гореспоменатия министър).
Не виждам смисъл от допълнителен коментар #2gunfire .

# 10
 • Мнения: 2 649
Цитат на: azaf
...Всъщност стимулите за труд реално се намаляват от нещо друго - от това, че една част от обществото (хора, които спазват законите,  работят и си плащат данъци, осигуровки и т.н.) дава парите си на 2 други групи (ромите, които не работят, но получават социални помощи - понякога далеч надхвърлящи средната работна заплата и депутати, министри и т.н., за които много пъти съм изказвала мнението си: работила съм в тази сфера и с очите си съм виждала как министър със заплата около 2000 лв. + всички други безплатни екстри/шофьор, служебна кола, пътувания в чужбина вкл. и със семейството си, подаръци и т.н./ принуждава служителите си да изписват като похарчени за някакъв повод 18 лв., с които същите служители да платят балоните и транспаранта за рождения ден на непълнолетното дете на гореспоменатия министър).
Не виждам смисъл от допълнителен коментар #2gunfire ...

 newsm10  smile3501

# 11
 • Варна
 • Мнения: 1 741
Ясно, разбрах. Затова значи онези хитреци китайците завладяват света с "висококачествени" и евтини стоки и ниско платен труд....щото ограничават раждаемостта.....и затуй са се навъдили толкоз много. Та нали цялата осигурителна система е изградена на принципа "парите които вземаме СЕГА отиват за погасяване на СЕГАШНИТЕ нужди" По тази логика по-високите пенсии също би трябвало да забавят растежа, щото от групата на работещите се взимат пари и се дават на групата на неработещите. И стимула го няма. Ама що опряха пак до майчинските (за които също си внасяме осигуровки и в момента когато имаме право би трябвало да можем да ги ползваме)...та ей това не мога да го разбера.  Дано поне мен някой да ме е разбрал какво искам да кажа.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 723
В такъв случай май е най-добре на българките да се забрани да раждат( за да не се намаля желанието за труд) а да си внасяме деца от Китай( нали там има много), пък и китайците са по-работни от нас.
А сега сеиозно, не мога да разбера, отде им идват на ума такива глупости на тия хора. Нали до преди да изляза по майчинство съм работила и съм внасяла осигуровки точно за да има откъде да ми дават като родя. Пък и като ми свърши майчинството пак ще работя...
П.П. Само не разбрах как някои жени успяват сами да си направят дете,щото на мен ми трябваше мъж за тая работа!

# 13
 • Мнения: 2 784
Аз доколкото знам в Европа и Америка има много повече стимули за хората,пожелали да имат дете,а нито населението им драстично е намаляло,нито са обеднели чак толкова.Вместо да се радват,че на тия трудни времена в България има хора,които се решават да имат деца,и то да ги възпитават точно в тази абсурдна държавица,те се чудят как да ни стъпчат и да ни направят зорлем емигранти. Imp

# 14
 • Мнения: 3 116
Мдаа, вчера прочетох изказването и много се ядосах Sad

Аз предлагам да се забрани на всички работещи жени да раждат  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  Тъй, но те ще плащат осигуровки за да може да раждат неработещите жени (визирам перманентно неработещите от мързел и поради други причини, а не тези мами които поради уважителни причини са без работа)  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  И след 50 години в нашата държавица, населението ще е преобладаващо мургаво с едно малко малцинство от бели хора !!!

П.С. Е не съм расистка по принцип, но в един момент се оказва така че циганското малцинство в България има такива социални придобивки, за които ние, нормалните граждани не можем и да си представим !!!

Общи условия

Активация на акаунт