Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • София
 • Мнения: 156
Предварително се извинявам за пуснатата тема, която може би не е на мястото си или пък някой вече е дал тази информация. моля модераторите, да постъпят както преценят, т.е. да местят или трият.
Не се въздаржах, защото от такива анализатори държавата ни е на такъв хал, а и въпорсният институт има МНОГО сериозно медиино присъствие. Според някои други публикации е възможно и да засили влиянието си върху правителствената политика след изборите... Та ето и статията и линка към нея:
Има няколко мерки, които по никакъв начин не могат да ускорят икономическия растеж. На първо място това е плащането на по-високи обезщетения за майчинство. Това е политика, която взема от една част от обществото (данъкоплатци) и дава на друга (жени, които решават да имат дете). Това намалява стимулите за труд на първата част от обществото заради относително по-високите данъци, които плаща. В същото време тази политика намалява стимулите за труд и на втората част от обществото, защото много повече жени ще спрат работа, за да имат дете. По този начин се намаляват стимулите за труд в цялото общество и съответно икономиката произвежда по-малко. Когато икономиката произвежда по-малко, а населението е по-голямо (заради повечето деца, които се раждат) всички в страната стават по-бедни. Когато хората стават по-бедни се увеличава емиграцията и населението спада. В крайна сметка, в резултат на насърчаването на раждаемостта по начина, предложен от НДСВ, българското общество ще стане по-бедно като е възможно също така да намалее като брой (ако емиграцията е по-голяма от новородените).
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=99761&srcpos=9

# 1
 • Мнения: 1 627
Егати простотията. Ама са изобретателни - не може да се отрече, въртяг, сучат и докъде го докараха ... да ти падне шапката.

# 2
 • Мнения: 411
Абе направо нямам дупи. ако не оплескат едно - то ще е друго. Crossing Arms

# 3
 • Мнения: 3 200
Мале-е-е, къде го биеш - къде се пука

# 4
 • Мнения: 3 479
Е такава глупост скоро не бях чувала. Че нали част от другите  на работещи, са съпрузи подпомаганите майки. Дай да изчезнем съвсем, че тогава кой ще работи след 20 години.

# 5
 • Мнения: 2 649
Ето това вече печели приза за НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРОСТОТИЯ  #Silly
Това, че съм майка, не значи, че не съм данъкоплатец.
Това, че сега съм в полагащият ми се от закона отпуск за отглеждане на дете, не ме прави по-мързелива и няма да попречи на трудовите ми навици. След майчинството ме чака работа чак до пенсия. И пак ще си плащам данъците.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 4 546
Аз предлагам за най-сигурно да се въведе Данък Дете - в размер на една мин. работна заплата (поне) месечно за всяко дете до навършването му на 18 г.! Как така някакви си жени (само жени, те мъжете нямат нищо общо с тая работа) ще решават да си имат дете!!?! Що за наглост?? Искат да съсипят нацията ли, какво?

# 7
 • София
 • Мнения: 2 952
Това момче вижда всичко в черно-бяло. Взело се е насериозно ...
И аз имам много либерални икономически идеи. Според мен би било правилно първо да се изясни дали т. нар. майчинство е помощ или се полага на работещи/работили майки. Ама, той горкият бърза като магаре на мост ... Пише от време на време и в списание ТЕМА, ако някой се интересува от разсъжденията му. За мен те са незрели.

# 8
 • Мнения: 274
Не знам дали мога така лесно да се съглася с описаните по горе икономически модели.
Но със сигурност знам ,че последното нещо,което ще се увеличи е  раждаемостта.Когато  повишават майчинството , тези пари трябва да дойдат от по-високи данъци, в случая няма да са точно данъци, а осигуровки. Значи това е една стара и лелеяна от Шулева идея да изкара на светло максимум от доходите на хората  и да им ги вземе като осигурвовки. Да ама не! Значи, за да имам аз по-високо майчинство, трябва години наред да давам на съответните ведомства по високи осигуровки. Примерно, ако заплатата ми е седемстотин лева, ако съм луда да спазвам законите ,мойта осигуровка ще е най-малко триста лева!И за какво?Че по хубаво да си ги спестявам тези пари, някой ден може да купя гарсониерка, ще я давам под наем и пак ще съм по-добре отколкото ако разчитам на пенсията .Още по добре е да си ги харча, щото може да искам стандарта ми на живот дае по- висок и да не ям само боб.Та така много силно се съмнявам , че някой иска да помага на майките или да увеличава раждаемостта. Просто искат да изкарат доходите на българите на светло и да им взимат  по високи осигуровки, които потъват незнайно къде. Няма майтап, даже тия от НОИ не са наясно. Това е същото, като когато вземат тъпите журналисти да тръбят като глашатаи поредната новина , че минималната работна заплата скачала,и как на един само не му хрумна да напише ,че когато тя скача, скачат съответно осигуровките,които работодателите плащат. Е и какво , вие да сте забелязали нещо да е   скочило?

# 9
 • Мнения: 4 966
Тогава защо по дяволите ми вземат всеки месец през последните n на брой години (с изключение на времето откакто съм в майчинство) осигуровки за бременност и майчинство? При това като процент от заплатата ми моите данъци са доста внушителна сума.
Или наистина да започнем да плащаме данък-дете... Или като в Китай да ограничим броя на децата, че да не се "размързеляви" майката...
Аз имам и други свежи идеи Bulb .
Всъщност стимулите за труд реално се намаляват от нещо друго - от това, че една част от обществото (хора, които спазват законите,  работят и си плащат данъци, осигуровки и т.н.) дава парите си на 2 други групи (ромите, които не работят, но получават социални помощи - понякога далеч надхвърлящи средната работна заплата и депутати, министри и т.н., за които много пъти съм изказвала мнението си: работила съм в тази сфера и с очите си съм виждала как министър със заплата около 2000 лв. + всички други безплатни екстри/шофьор, служебна кола, пътувания в чужбина вкл. и със семейството си, подаръци и т.н./ принуждава служителите си да изписват като похарчени за някакъв повод 18 лв., с които същите служители да платят балоните и транспаранта за рождения ден на непълнолетното дете на гореспоменатия министър).
Не виждам смисъл от допълнителен коментар #2gunfire .

# 10
 • Мнения: 2 649
Цитат на: azaf
...Всъщност стимулите за труд реално се намаляват от нещо друго - от това, че една част от обществото (хора, които спазват законите,  работят и си плащат данъци, осигуровки и т.н.) дава парите си на 2 други групи (ромите, които не работят, но получават социални помощи - понякога далеч надхвърлящи средната работна заплата и депутати, министри и т.н., за които много пъти съм изказвала мнението си: работила съм в тази сфера и с очите си съм виждала как министър със заплата около 2000 лв. + всички други безплатни екстри/шофьор, служебна кола, пътувания в чужбина вкл. и със семейството си, подаръци и т.н./ принуждава служителите си да изписват като похарчени за някакъв повод 18 лв., с които същите служители да платят балоните и транспаранта за рождения ден на непълнолетното дете на гореспоменатия министър).
Не виждам смисъл от допълнителен коментар #2gunfire ...

 newsm10  smile3501

# 11
 • Варна
 • Мнения: 1 739
Ясно, разбрах. Затова значи онези хитреци китайците завладяват света с "висококачествени" и евтини стоки и ниско платен труд....щото ограничават раждаемостта.....и затуй са се навъдили толкоз много. Та нали цялата осигурителна система е изградена на принципа "парите които вземаме СЕГА отиват за погасяване на СЕГАШНИТЕ нужди" По тази логика по-високите пенсии също би трябвало да забавят растежа, щото от групата на работещите се взимат пари и се дават на групата на неработещите. И стимула го няма. Ама що опряха пак до майчинските (за които също си внасяме осигуровки и в момента когато имаме право би трябвало да можем да ги ползваме)...та ей това не мога да го разбера.  Дано поне мен някой да ме е разбрал какво искам да кажа.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 722
В такъв случай май е най-добре на българките да се забрани да раждат( за да не се намаля желанието за труд) а да си внасяме деца от Китай( нали там има много), пък и китайците са по-работни от нас.
А сега сеиозно, не мога да разбера, отде им идват на ума такива глупости на тия хора. Нали до преди да изляза по майчинство съм работила и съм внасяла осигуровки точно за да има откъде да ми дават като родя. Пък и като ми свърши майчинството пак ще работя...
П.П. Само не разбрах как някои жени успяват сами да си направят дете,щото на мен ми трябваше мъж за тая работа!

# 13
 • Мнения: 2 785
Аз доколкото знам в Европа и Америка има много повече стимули за хората,пожелали да имат дете,а нито населението им драстично е намаляло,нито са обеднели чак толкова.Вместо да се радват,че на тия трудни времена в България има хора,които се решават да имат деца,и то да ги възпитават точно в тази абсурдна държавица,те се чудят как да ни стъпчат и да ни направят зорлем емигранти. Imp

# 14
 • Мнения: 3 116
Мдаа, вчера прочетох изказването и много се ядосах Sad

Аз предлагам да се забрани на всички работещи жени да раждат  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  Тъй, но те ще плащат осигуровки за да може да раждат неработещите жени (визирам перманентно неработещите от мързел и поради други причини, а не тези мами които поради уважителни причини са без работа)  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  И след 50 години в нашата държавица, населението ще е преобладаващо мургаво с едно малко малцинство от бели хора !!!

П.С. Е не съм расистка по принцип, но в един момент се оказва така че циганското малцинство в България има такива социални придобивки, за които ние, нормалните граждани не можем и да си представим !!!

# 15
 • Мнения: 1 770
Цитат на: Tsvety
Аз доколкото знам в Европа и Америка има много повече стимули за хората,пожелали да имат дете,а нито населението им драстично е намаляло,нито са обеднели чак толкова.Вместо да се радват,че на тия трудни времена в България има хора,които се решават да имат деца,и то да ги възпитават точно в тази абсурдна държавица,те се чудят как да ни стъпчат и да ни направят зорлем емигранти. Imp


Ей точно това исках да кажа. На запад кво, бедни са щото имат високи майчински ли, що ли? Егаааааати глупостта.

# 16
 • Мнения: 2 142
Hands Clap Бравос! Много ми харесва идеята да плащаме за всяко родено дете данък, мисля че само това може да вдигне икономиката ни на крака! Хвала на таквиз здраво мислещи жени! Каво сте ми се размързеливили и хленчите, не стига че не работите, а ви дават пари, пък ви били малко! Освен това голяма е опасността много жени да зарежат работата си, за да отглеждат деца! fingerscrossed

И това ми било държава, която се грижи за населението си!
За съжаление все по-малко млади хора ще останат тук! Това си е жалката истина!

# 17
 • Мнения: 2 597
това вече е супер наглост от страна на управляващите, до миналат година тръбяха че раждаемоста е намаляла сега пък данък за децата, и знете ли защо е така, 1 защото вместо да  #2gunfire ние ги оставяме да правят каквото искат с надеждата че ще се оправим някога и 2  
http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_DIR_MIDDLE_TOP/news_622388.php
 е за това ще плащаме ние.

# 18
 • Мнения: 532
Само закон за забрана на раждането ще ви оправи вас.Какво сте се разраждали и си мързелувате по цял ден и така години на ред.Не ви ли е срам.После като се върнете на работа да започнете да си внасяте по - високи осигуровки ( по желание ) , за да има какво да карат , ползват , облагодетелстват  онези чудовища в парламента.За да им е по - лесно да измислят такива ЖИЗНЕНОВАЖНИ закони. Честито на всички майки. Раждайте пак в любимата си родина. Тя милее за вашите деца.
ПС:Извинете ако не се разбира какво искам да кажа , но съм доста напреднала с емоцията.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт