Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ако имате син и редовно го бият в училище, защото расте по-слаб от другите момчета, какво ще направите

Опции:

 • Мнения: 214
Как ще постъпите в този случай. Кое е разумното решение според вас и защо. Обосновете се за вашето решение на такъв проблем...
Възможни са 2 отговора

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 14:55 от Борис

# 1
 • Мнения: 196
Вероятно бих го записала на бойни изкуства. За да придобие увереността, че може да се справи със ситуацията. Тогава ще престанат да го бият и без той да се бие, защото проблемът почти винаги е в главата на човек.

# 2
 • Мнения: 39
Мисля, че комбинацията от 1-ви и 3-ти отговор едновременно е най-точния ми отговор. Ама няма как да ги маркирам едновременно и да гласувам...

# 3
 • Мнения: 338
Аз маркирах 1 опция, но също така мисля че при наличието на такъв проблем семействато и училището трябва да обединят усилия и борбата да е обща

# 4
 • Мнения: 2 405
Ако не бях точно в такава ситуация сега, вероятно щях да изпиша сума ти рецепти, щях и обосновки да сътворя .. Сега обаче не знам верния отговор. В момента изпробвам методи, ако някой помогне със сигурност ще го споделя.

# 5
 • Мнения: 214
Добре де, не трябва ли да възпитаваме децата си (синовете си по-точно) че не е хубаво да се бият, че на насилието не трябва да отговорят с насилие защото насилието само поражда ново насилие и се получава омагьосан кръг от който няма излизане.
Днес някой ударил вашия син, той му отвърнал на удара за да се защити и боя започва ... Резултатът от такива уж невинни детски сбивания го виждаме всеки ден - ученици се млатят помежду си за да установят кой е по-силния. Е , на това ли трябва да учим синовете си - че боя решава някакви проблеми и като се сбият са големи герои. Да не говорим че участника в един такъв "невинен" момчешки бой скоро го изнесоха в ковчег от училищня двор...

# 6
 • Мнения: 1 172
Ако е някакво дребно инцидентно сбиване - да се обърне към госпожата си.  Ако е системно - ще искам разговор с класната, директора и ще си пусна жалба в полицията, ако на ниво училищно ръководство не могат да се справят с проблема.
А иначе, няма нищо лошо в това детето да умее да се защитава и без да е подложено на физ. тормоз. Тренировки по бойни изкуства няма да са му излишни. Още повече, че тези изкуства възпитават начин на живот и отношение към останалите, дисциплина и т.н.

# 7
 • Мнения: 6 301
Ситуацията е доста сложна. Мисля, че ако е системно лично ще говоря с момчето, в присъствието на родителите му.

Какво значи моето дете да се справя само? Ако другото е по-силно и го млати редовно - как да се справи? Или един ден да му прищрака нещо на моето и да стане някоя непоправима беля?
Мисля, че такива ситуации трябва да се решават, както се решават при възрастните. Ако се случи на голям човек някой да наруши правата му, не се впуска директно в побой, а търси инстанция, на която да се оплаче и която да защити законните му права. Това обикновено е полицията, може медии, съд и т.н.
Съответно малко дете може да извика родителите си, които да повикат в разговор родителите на другото дете и самото него, да се търси помощ от учители, директори и други институции - така, както се процедира с престъпник, па било то и малък.

Да знае, на кого да се оплаче и от кого да търси помощ, значи че детето вече умее  да се справя само, без да отвръща на боя с бой.

# 8
 • София
 • Мнения: 6 982
Добре де, не трябва ли да възпитаваме децата си (синовете си по-точно) че не е хубаво да се бият, че на насилието не трябва да отговорят с насилие защото насилието само поражда ново насилие и се получава омагьосан кръг от който няма излизане.
Днес някой ударил вашия син, той му отвърнал на удара за да се защити и боя започва ... Резултатът от такива уж невинни детски сбивания го виждаме всеки ден - ученици се млатят помежду си за да установят кой е по-силния. Е , на това ли трябва да учим синовете си - че боя решава някакви проблеми и като се сбият са големи герои. Да не говорим че участника в един такъв "невинен" момчешки бой скоро го изнесоха в ковчег от училищня двор...

Що дъщерите си можем да ги възпитаваме да се бият ли?  newsm78
Много лозунгарско ми звучи твоето мнение /извинявай за което/.

По зададената тема - Зависи от това колко го бият, защо го бият, какво е неговото отношение към боя и това на учителите му....
Ще започна от обяснение изискано от учителите и ще свърша с преместване в друго училище или жалба в полицията с/у биячите... Няма да пропусна и бойните изкуства.

Седмица-две един младеж хапеше и дращеше дъщеря ми - обясних й да седи далеч от него и да спре да му повтаря, че не го обича  - Това го предизвикваше  Mr. Green Когато на свой ред тя нахапа три деца в градината за един ден съвсем сериозно говорих с нея и директорката, че този път й се прощава, но ако пак го направи - ще я изключат от градината.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 2 865
1. Ще му кажа, че тябва да се защитава сам, не мога винаги да съм до него.Не знам, не бих го записала на бойни изкуства, ако детето е на неговата възраст трябва да може да се справи и без тренировки.
2.Ще поговоря с родителите на детето ако тормоза е системен и другото дете е физически по-силно от моето.
3.Ще поговоря с класната и дори с директорката ,ако  детето/децата са по-големи.
 Първа и втора точка съм ги прилагала,и има ефект, до 3. слава богу не съм стигала. Между другото, психическото състояние и самообладанието на тормозеното дете са от голямо значение.

# 10
 • София
 • Мнения: 32 645
Гласувах с 1ва опция, макар че клоня и към някои други.

Моята щерка доста се оплакваше по едно време и съпруга ми й каза "Бият ли те, бий и ти". Което от своя страна не е възпитателно. Веднъж в яслата казали на съпруга ми "кажете на вашата дъщеря да не бие момченцата".

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
Моята опция я няма.
Миналата година ли беше ,не помня.Големият ми син се беше оплакал от тормоз от негови съученици.На родителската среща директно повдигнах въпроса пред всички майки към майките на въпросните деца.Ефект имаше.
Ако трябва да ще посещава боен спорт,но той е по-скоро за негово самочувствие и дисциплина.
Внимавам ,не искам да настройвам агресията в него,защото с това носене на джобни ножчета и не знам си какви пособия,много се страхувам.Веднъж ми призна ,че си носел джобното ножче.Направо ми изкара акъла,казах му какво мисля по въпроса.
Ужас,страх ме е от детската агресия,тези деца съвсем полудяха нямат почти никаква ценностна система.

# 12
Мислите ли че едни тренировки могат да формират у детето боен дух? Защото всички ще ви кажат, че най-добрата отбрана е нападението...
Натам си правете изводите. Учителите не желаят да се явават в ролята на арбитри и съдии и да си създават грижи. Така че и опцията "кажи на учител" не върши работа. Срещи с други родители са безмислени, защото един учител има повече авторитет отколкото родител пред друг родител, ако няма неутрална страна са обречени на провал.
Ако успея да преместя детето си в друго училище, минавам на официален разговор с директор (галба с входящ номер), дано поне това има ефект.
"Не отвръщай като те ударят"  го ползват учителите в отговор на нечие оплакване, и то не върши никаква работа, защото има поне едно агресивно дете в клас, което не е пред погледа на госпожата да го контролира. Затова в училище нищо не е под контрол.

Ако искаш най-верен отговор - прекарай 1 седмица в училище - часове и междучасия и си избери една от твоите опции.

# 13
 • София
 • Мнения: 796
Аз имам дъщери и голямата вече тренира бойни изкуства.

# 14
 • Мнения: 3 623
Може би ще го запиша на бойни изкуства за са се чувства по самоуверен в себе си, но и бих казала на класната или на родителите да поговорят с въпросните деца

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт