Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 497
Накратко ще обясня 3а какво става вьпрос.Не мога да си намеря работа или не е по моите и3исквания.Ра3решително имам от 07.2004,всьщност след като се омьжих.Професията ми е сервитьор,готва4,или ресторанти и хотели,но не искам пове4е да работя това,3ащото е до кьсно ве4ер,по пра3ници и недели,когато мьжьт ми си е у дома.3апо4нах пре3 август в хлебарница като продава4,добре платено,но имах глупоста да споделя с колежка 4е имам желание 3а още едно дете и ме уволниха в пробните 6 месеца.От тогава се лутам от4аяно.Водя се на работа вьв фирмата на мьжа ми с 420? 3а да сьм осигурена и от 2 месеца се боря с униженето с което ми плащат в една месарница с мини джоб 400?.3а 92 работни 4аса,са ми превели 376?,като са ми удьржали останалото 3а обувки.Работя 3а 4,35? на 4ас Imp  Imp Моля ви помогнете ми сьс сьвет кьде и каква работа да си намеря.Сьгласна сьм и да 3апо4на да у4а макар 4е несьм толкова млада.Но какво да и3бера Confused:

# 1
 • Мнения: 978
И за какво ти е да работиш? Що не си седиш в къщи и не си гледаш кефа, вместо да бачкаш в месарница за такива пари?

# 2
 • Мнения: 497
Теди,много ми ску4но вкьщи Sign Exclamation Поне бебе да имах.Ние сме на село.По3нати и приятелки като в БГ няма....скука..

# 3
 • Мнения: 978
Оф, на мен така да ми е скучно......Вземи се запиши на някой курс за възрастни - керамика, макраме, китайски.  Wink Сигурно както сте село, поне има нещо......

# 4
 • Мнения: 4 244
Перла, не искам да те разочаровам. но глупостта на немското правителство да въведе тия заплати беше безкрайна.
Вероятността да си намериш добре заплатена работа е равна почти на нула особено като се има предвид че си чужденка, че искаш дете и не работиш по специалността ти.
Аз докато работех като Arzthelferin получавах часова ставка от 8 евро Shocked , а колежките ми с по ниско от моето образование (аз съм мед сестра) но германки вземаха по 10 евро на час. А аз вършех доста отговорна  работа

Да учиш - но какво. То или трябва да започнеш като Azubi или да се явяваш на DSH за да изкараш висше, ама какво? ТИ самата имаш ли някакви конкретни желания. Ако ти не си наясно, ние можем само инфо да ти дадем, но самата трябва да знаеш какво искаш

# 5
 • Мнения: 978
Деби, те големи фъшаги били бе! Какво като е чужденка?

# 6
 • Мнения: 4 244
Цитат на: White Raven
Деби, те големи фъшаги били бе! Какво като е чужденка?

Ти кво си мислиш?
Че само нас чакат тук
Имат ни за евтина работна ръка и това е #Puppy dog

# 7
 • Мнения: 978
Да бе, знам, че никой не ни чака, че даже не ни и искат, но все пак ако ти работиш същата работа откъде накъде ще те ограничават в заплащането само на тази база?

# 8
 • Мнения: 4 244
Цитат на: White Raven
Да бе, знам, че никой не ни чака, че даже не ни и искат, но все пак ако ти работиш същата работа откъде накъде ще те ограничават в заплащането само на тази база?

Ами знам ли  - работила съм само веднъж досега и тоя си беше малко фашист, поне така го нарече мъжа ми де Wink

# 9
 • Мнения: 978
Ха-ха-ха. Харесвам ги германците аз!

# 10
 • Мнения: 497
Деби,страшно си права Close То4но така стоят нещата тук.Вярно е.Но как да ги победим Laughing Аааа искам да у4а 3а превода4"Dolmetcher".Друго не ми идва наум.Нещо което да ми вле3е в употреда,да е тьрсено като професия,да се пе4елят пари...А Теди ме праща кьм и3куството,но не си падам по това.

# 11
 • Мнения: 978
Аз те пращам да почиваш бе мила, не да учиш. Wink  Що не си направите "bed & breakfast" у вас? Миналата седмица ходихме на сватба и спахме в Б&Б и да ти кажа много се вдъхнових. Много е готино и е лесен начин за печелене на пари. Срещаш се с различни хора. Кой знае какво ангажименти нямаш.

Иначе това, което искаш да учиш за професионален преводач ли е?

Не знам но на мен всяко учене след 35-40 ми се вижда загуба на време. За всяко едно място- поне тук, има толкова много кандидати, искат толкова голям опит преди това. Ти на 40 ако по4неш на 45 да завършиш (не знам по колко години им е висшето) и тепърва да се състезаваш с хора с десетиелтия по-млади и абмициозни  от теб........Не, че не може ама ми се вижда много трудно. Особено, ако е нещо толкова различно от предишната ти професия.

Отваряш си едно Б&Б, правиш им сутрин закуска, сменяш чаршафите и си прибираш парите.  Wink

# 12
 • Мнения: 4 244
МИ трябва задължтиелно да изкараш DSH
И да провериш към съда или лместното правителство как точно се става заклет преводач, защото за да ти разрешат да работиш ще ти трябва задължително да се закълнеш пред местното правителство или инстанцията която отговаря за преводачите.
Ако Роза се намеси с по подробно инфо ще е добре, че и аз скоро за тия неща се допитвах до нея и ми беше доста полезна.
Нали е модератор все пак Wink

# 13
 • Мнения: 497
Права си 3а у4енето на тая вь3раст Confused А и не се помни лесно.Не е като да си на 20 Embarassed Ама какво да е токава Confused: А какво е B&B Confused:

# 14
 • Мнения: 978
Това е даваш една или две стаи в къщата си (ако имаш и отделна баня) за пренощуване със закуска.
Тези хора бяха много добре финансово, но жената и тя за разнообразие даваше 2 стаи под наем за уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт