как да приготвя заек

  • 11 400
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 234
имам домашно зайче,но незнам как да го приготвя.моля ви дайте идеи.  chef Praynig

# 1
# 2
  • Мнения: 234
много ти благодаря.  bouquet

# 3
  • Мнения: 5 462
имам домашно зайче,но незнам как да го приготвя.моля ви дайте идеи.  chef Praynig
Транжирай го на парчета , осоли го , поръси го с черен пипер .Вземи си един пръстен гювеч и сипи малко зехтин дъното .Започни да покриваш дъното с няколко парчета от заешкото .После покрий парчетата обилно с предварително нарязан стар лук и скилиди чесън (може и нарязан) , бахар , дафинов лист .После пак парчета от заешкото и пак лук , чесъм и от подправките .Налей малко водичка .. малко не много .Захлюпи го и го сложи във фурната с капак отгоре .Не съм засичала колко време го пекох .. но аз обичам да става бавно и дълго .Прецени сама .Към края на печенето му наливам смес от (от две три водни чаши червено вино , малко червен пипер около 1 супена лъжица , малко балсамов оцет (това с оцета аз го правя за да придобие малко по тъмен цвят месото .Ползвам само първокачествен балсамов оцет , незнам какъв продават тук .. дано е истински а не някоя химия) та всичко това добре разбъркано го изливам във гювеча върху месото , лука, чесъна и подправките .И го оставям да се пече още поне половин час без капака ... докато остане на собствената си мазнина .Тоест докато повечето вода  изври..
Добър апетит !!!!

# 4
  • Мнения: 234
имам домашно зайче,но незнам как да го приготвя.моля ви дайте идеи.  chef Praynig
Транжирай го на парчета , осоли го , поръси го с черен пипер .Вземи си един пръстен гювеч и сипи малко зехтин дъното .Започни да покриваш дъното с няколко парчета от заешкото .После покрий парчетата обилно с предварително нарязан стар лук и скилиди чесън (може и нарязан) , бахар , дафинов лист .После пак парчета от заешкото и пак лук , чесъм и от подправките .Налей малко водичка .. малко не много .Захлюпи го и го сложи във фурната с капак отгоре .Не съм засичала колко време го пекох .. но аз обичам да става бавно и дълго .Прецени сама .Към края на печенето му наливам смес от (от две три водни чаши червено вино , малко червен пипер около 1 супена лъжица , малко балсамов оцет (това с оцета аз го правя за да придобие малко по тъмен цвят месото .Ползвам само първокачествен балсамов оцет , незнам какъв продават тук .. дано е истински а не някоя химия) та всичко това добре разбъркано го изливам във гювеча върху месото , лука, чесъна и подправките .И го оставям да се пече още поне половин час без капака ... докато остане на собствената си мазнина .Тоест докато повечето вода  изври..
Добър апетит !!!!

blagodarq 6te go probvam taka.struva mi se mnogo gotino.  bouquet

# 5
  • Мнения: 5 462
Ок. и да драснеш два реда как е станало и дали ти е харесало .. да не забравиш . Wink

# 6
  • Мнения: 234
Ок. и да драснеш два реда как е станало и дали ти е харесало .. да не забравиш . Wink
ok nqma  problem.

# 7
  • София
  • Мнения: 586
Ние правим пълен заек в гювеч с кисело зеле - много добре се получава  chef
Ако зайчето все още не е сготвено, мога да се опитам да обясня начина на приготвяне Simple Smile

# 8
  • Мнения: 5 001
Като печено агнешко(само,че месото е заешко) също става много вкусно....

# 9
  • Мнения: 22 867
Страшно вкусно става заешкото, приготвено по тази рецепта на Лео. Получава се заешка фантазия! Heart Eyes

# 10
  • Мнения: 234
Ок. и да драснеш два реда как е станало и дали ти е харесало .. да не забравиш . Wink
nqmam dumi strahotno :hug:blagodarq ti mnogo. newsm74
6te go naprava pak taka drugiq pat  bouquet

# 11
# 12
  • Мнения: 27 524
На мен лично любим и най-вкусен ми е така  Simple Smile

# 13
  • Мнения: 234
На мен лично любим и най-вкусен ми е така  Simple Smile


Благодаря ти smile3525

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Можеш да го напълниш с ориз и гъби и да го печеш в глинен гювеч с кисело зеле.Става много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт