Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 41
Здравейте, идеята на темата ми е да разбера дали и други БНД имат тази практика и да си хабя ли изобщо нервите?
Става въпрос за това, че от една година БНД й купува дрехи, които и обличат когато детето е при него 2 пъти в месеца за по 24 часа и съответно и ги събличат и ми я връщат с дрехите с които съм я дала! И другото което адски ме вбесява са подаръците - играчки за рожденни дни и празници, като например посредните новогодишни, та тези играчки се дават на детето за същия период от време! Не че съм му умряла от подаръците и без това няма място да се разминем в къщи от играчки, но мисля че това не е добре за детето - първо и ги дава, а после си ги взема- отговорът беше че ги пазел за нея!
Случвало ли се е и при вас и как реагирате!

# 1
 • София
 • Мнения: 167
Същата история е и при нас! Даже има едно "надпреварване", последната новост е покупката на папагалчета в отговор на котето, което взех аз за детето преди месец. А като се сетя как се заричаше бившата свеки, че никога няма да вкара в къщата си папагали, колко много боклук правели и т.н. Звънят му на детето по телефона в началото на седмицата и му казват колко много изненади го очакват в петък като го вземе "тати", страхотна тактика да си държиш детето цяла седмица под напрежение и да го караш да очаква срещите ви по този  начин #Crazy newsm78 #Cussing outОбаче с времето свикнах и въобще не им се връзвам вече, детето ми е достатъчно умно и знам, че ще дойде време, когато ще прави правилна преценка на ситуацията

# 2
 • София-Велинград
 • Мнения: 1 298
Бащата на сина ми когато му купува подаръци (което се случва често),винаги ги оставя с детето.Никога не е оставало купеното при него.
За бащата на Мария ,няма какво да споделя Mr. Green

# 3
 • Мнения: 2 336
Нашето БНД купи въздушна пушка, която остана в свекървата. Но предполагам, че това не е показателен пример.  newsm78
Според мен това, което прави вашето БНД  е глупаво, направо идиотско, но всякакви хора има.
Моят съвет е - не си хаби нервите за глупости.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 982
...Моят съвет е - не си хаби нервите за глупости.

Не мисля, че това са глупости  Peace
Говори с детски психолог или заведи бащата да говори с такъв и да се осъзнае малко какво прави на психиката на детето... Това не е кукла, която се облича и съблича, а жив човек.

# 5
 • Мнения: 451
При мен не е така.
Но мой колега се хвалеше точно с такава тактита и беше много горд,явно доста го правят #2gunfire
Божеееее,аман от простотии Sick Sick

# 6
 • Мнения: 911
Но мой колега се хвалеше точно с такава тактита и беше много горд,явно доста го правят #2gunfire
Божеееее,аман от простотии Sick Sick

малей колко изперкал народ има!  #Cussing out и нито за момент не им хрумва на тия говеда какво причиняват на децата! иде ми един по един да ги душа - и то на Славейков (както си знаем - за назидание!)

голямата гнусота във всичко това е, че се прави, за да й стане кофти на ответната страна (за детето въобще не иде реч) - такова слабоумие и цинизъм е само целеустремено да накриви на вас (себе си изключвам, само защото детето ми не е получило никакъв подарък - ни при ЕРД-то/БНД, ни изпратен у дома)

# 7
 • Мнения: 357
Момичета, може и да ви шокирам, но аз познавам и майка, чиято дъщеря не живее при нея и тя има същата тактика, всичко което купува на детето си остава при нея и се носи само събота и неделя, когато взема детето. И всичко това е от злоба и простотия, най-лошата комбинация!

# 8
 • Мнения: 408
Излиза, че тази простотия не зависи от това ,дали става въпрос за майка , или баща, а за този, при когото не живее детето.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 982
...а за този, при когото не живее детето.

И чиито мозъчен капацитет е изключително ограничен...

# 10
 • Мнения: 357
...а за този, при когото не живее детето.

И чиито мозъчен капацитет е изключително ограничен...Точно това имах предвид! Тя порстотията по хората ходи и не подбира мъж или жена.
За мен лично случаите, когато майката си зарязва детето и прави куп други неща в негова вреда са много по-шокиращи. Но явно всичко си е до човека, не зависи от пола!

# 11
 • Мнения: 41
Лошо, яво че проблемът не е само при мен, а се е превърнал в практика #Cussing out само дето невиждам как с това поведение ще навредят или наранят родителят при който е детето-е, да ядосваме, но пък в резултат на това ще се види в приключение за следващите срещи с малката Twisted Evil тъй като си бях обещала, че в момента в който започни да и вреди и аз ще започна да му създавам проблеми!  Достатъчно време го чаках да се осъзнае, а що се отнася до детския психолог - то ако имаше надежда за него аз нямаше да се разведа Laughing Доколкото си познавам стоката след няколко крайни мерки с възпитателна цел се надявам да се похваля, че проблемът е преодолян Peace

# 12
 • Мнения: 655
Има БНД, които имат практика изобщо нищо да не подаряват. Не един бибеброн, или камионче за 1 лев, не един бонбон.
И не знам как бих се почувствала, ако хипотетично някога се случи да попаднем и ние в такава ситуация - може да се ядосам, а може и да се изсмея на селянията.
То това всъщност не са подаръци - важно е детето да разбере, че това не са подаръци за него, а неща, които се консумират на съответното място - някъде те карат да се събуеш и да обуеш домашни чехли, е, другаде те преобличат  Grinning. Позволяват ти да си играеш си играчките ИМ. Днеска са камиончетата, утре - ДВД-то ИМ. Техни са си. Това бих обяснила на моето дете.

# 13
 • Мнения: 41
Има БНД, които имат практика изобщо нищо да не подаряват. Не един бибеброн, или камионче за 1 лев, не един бонбон.
И не знам как бих се почувствала, ако хипотетично някога се случи да попаднем и ние в такава ситуация - може да се ядосам, а може и да се изсмея на селянията.
То това всъщност не са подаръци - важно е детето да разбере, че това не са подаръци за него, а неща, които се консумират на съответното място - някъде те карат да се събуеш и да обуеш домашни чехли, е, другаде те преобличат  Grinning. Позволяват ти да си играеш си играчките ИМ. Днеска са камиончетата, утре - ДВД-то ИМ. Техни са си. Това бих обяснила на моето дете.
  Искренно благодаря за идеята, ако нещата продължат и занапред така ще се възползвам от нея, но първо трябва да започне да ме разбира малката:)

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 258
И нашият случай е абсолютно същия, чак мен ме е срам да го кажа. Връща детето така както съм го дала. В началото след развода при мен останаха няколко дрешки от него, по-точно от сестра му и той си ги поиска обратно след като бъдат износени. Е върнах ги и до тука. Казах, че няма да обличам сина си с дрехи на заем от собствения му баща.
Не страдам за това. Детето ми е облечено и нахранено, от него не искам нищо.
Дано второто, което има да го гледа по-добре от сина ми, иначе горкото дете.

# 15
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 464
При нас подаръците,получени за празниците, се върнаха в къщи с детето и все пак, мисля, че има някои, които са останали там, но нямам нищо против. Знам, че ако Валентина много иска да ги прибере у дома, когато се връща тя самата, няма да ги остави на мира докато не й ги дадат да си ги вземе.
А иначе молбите ми за някой хубав плетен пуловер от чужбината, където се помещава БНД си останаха във въздуха.
За 1 година подаръка за нея от там бяха 2 диадеми, пак получени след доста молби от страна на детенце.
Ами аз не се нервя, Валка има предостатъчно играчки и дрехи, успявам да й осигуря почти всичко необходимо, но не прекалявам де.

# 16
 • Мнения: 354
Това, за което пише авторката не се е случвало при нас, поради простата причина, че нищичко не са дали/изпратили.
Детето не разбира и не знае, че трябва да очаква нещо, защото до момента получава всичко само от мен и моите близки и приятели.
Аз обаче се дразня.И то не защото не мога да и купя всичко, което иска, аз защото БНД е незаинтересован.Никога даже не е попитал дали има нужда от нещо  #Cussing outСамо знае да се сърди.

# 17
 • София
 • Мнения: 1 188
Ех, защо някоя от вас не беше бившата съпруга на моя приятел.... От 7 години всички подаръци, които купуваше на сина си /винаги преценени да не са излишно скъпи или изхвърляния, за да не "купува" детето/ майка му (май по-скоро нейната майка, ама айде сега, тя да не е малка) му взимаше веднага щом се прибере - дрехите или не са за сезона, или са му големи, или малки... играчките вдигали шум. Килимчето с рисунка на писти - не можело да се разпъва никъде другаде, освен на тавана, ама там пък няма лампа.... А подаръците за Коледа се "изгубвали" и не стигали под елхата....Накрая изобщо нищо не му е подарявал в продължение на 3 години. Сега вече е на 10 и може да отстоява желанията си, обаче как да го караш да отстоява нещо срещу собствената си майка....  купи му компютър - моли от две години и нея и нас, накрая просто се предадохме. Пък и дядо му се оказа малко по-разбран човек, та съейства за комуникацията...То нищо не е лесно.... първо си мислех, че всяка наранена жена (или мъж) ще реагира по подобен начин, после се замислих.... май не е така, някои хора по-лесно намират изход от ситуциите, други наистина зациклат още на ниво отричане...
Желая ви успех и дано тези полудели за себедоказване "купувачи" се оттърсят за малко от себе си и видят близите си по нов начин  bouquet

П.С. Този раздел на форума ми помогна да науча много и да си обясня доста от проблемите, кактои ме насочи към евентуалното им разрешаване, така че дълбоко благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт