Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 ян. 2008, 03:29 ч.

свобода във връзката

 • 3 715
 • 86
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 185
От собствен опит знам, че като се стигне до "имам нужда от малко лично пространство", значи със сигурност има друга. И моето бебе беше малко когато мъжът ми започна да ги върши такива, веднага разбрах че е замесена  жена, но естествено реших , че като интелигентен човек не е способен на крайности. Повярвах на "ние сме само приятели" и се успокоих, когато нещата затихнаха .После се оказа, че моят благоверен си е заформил едно флиртче с лек момент на по.баване, докато аз патката седях съвсем сама по цяла седмица с бебето в нас. #2gunfire

# 46
 • Мнения: 1 172
... Не смятам, че е в реда на нещата на единия да му се живее и да скитосва постоянно, а другия да не може да мръдне от къщи, защото кърми!

Това, че кърми, не може да е основателна причина за стоене из къщи. Знаете ли колко жени се връщат на работа и продължават да кърмят децата си? Те какво, ненормални ли са? Или извънземни, че успяват да ги съчетаят? Както и преди писах, въпрос на желание и приоритети е. Това, че кърми, значи ли че не ходи на профилактични прегледи, на пазар и т.н.?  Една кърмачка не може ли да отдели 2-3 часа за себе си? Според мен е най-добре да мисли не в посока "много съм прецакана, не мога да си поживея, а той хайманосва когато си поиска", а в посока "какво да направя, за да мога да излизам". Оттам ще дойдат и различни варианти за изход.

Не знам защо толкова го оплюхте този съпруг. Аз не видях никъде, че той не дава свобода на жена си. Прочетох само, че тя смята, че няма как да се възползва от тази свобода. С какво оставането му вкъщи ще промени този факт?

И да, няма нищо лошо в това на хората да им се живее дори и след като създадат семейство. Аз щях да се притеснявам за себе си, ако на 24 се бях захлупила у нас само с бебето и мераците ми да купонясвам се бяха изпарили. Купони и излизания не противоречат на добри семейни отношения.

# 47
 • Мнения: 421
Ами не са безумни! Не става дума за "пускане" и "непускане". Става дума за съобразяване с другия. Както вече писах, никой не може да сложи на другия каишка и да го пуска или да му забранява. И не прочетох някой да дава подобни съвети. Но че ситуацията не е нормална, не е! Не смятам, че е в реда на нещата на единия да му се живее и да скитосва постоянно, а другия да не може да мръдне от къщи, защото кърми! Никой не може да ме убеди, че това са нормални семейни отношения, сори! Като му се живее, да не е създавал семейство. Тези прекалени призиви към свобода и личен живот винаги са ми били малко странни. Като че ли семейството е някакъв затвор.
                        Добре Месечинке,само не се ядосвай  Grinning  Това,че не си прочела никой да дава подобни съвети е ....само защото не си чела.  Това,че не можеш да вържеш другия на каишка го обяснявах и аз,няма нужда да ме убеждаваш:)  А за живеенето - по-скоро смята за ненормално,ако на някой не му се живее:)
                    казваш... "Като му се живее,да не е създавал семейство"   , а после искаш да обясниш,че семейството не е затвор  Rolling Eyes  Двете взаимно се поизключват!   
                     Съпругът на авторката е уплашен в момента - от отговорностите,от новостите...бебето,жена му е различна (Вече не е само негова)... той сърси подкрепа в приятелите си. Не всички мъже са перфектни и създадени да бъдат бащи.На повечето им трябва време и трябва да бъдат научени да са такива.Ако мацката го притисне в ъгъла само ще влоши нещата! Към момента подхожда правилно и трябва да е толерантна.   
               
                 *SV*   Peace

# 48
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
За каква лампичка не разбрах,но явно тълкуваме по различен начин личното пространство и личен живот.Щастливо омъжена съм и смятам,че сме намерили златната среда в отношенията ни и съм твърдо ЗА онова пространство, в което можеш да се видиш в друг образ а не задължително като съпругата на...,майката на... и тн.

Поста ми беше към авторката!

А иначе съм съгласна с този пост :

Не става дума за "пускане" и "непускане". Става дума за съобразяване с другия. Както вече писах, никой не може да сложи на другия каишка и да го пуска или да му забранява. И не прочетох някой да дава подобни съвети. Но че ситуацията не е нормална, не е! Не смятам, че е в реда на нещата на единия да му се живее и да скитосва постоянно, а другия да не може да мръдне от къщи, защото кърми! Никой не може да ме убеди, че това са нормални семейни отношения, сори! Като му се живее, да не е създавал семейство. Тези прекалени призиви към свобода и личен живот винаги са ми били малко странни. Като че ли семейството е някакъв затвор.


Свободният живот и личното пространство,трябва да се отнасят и за  двамата!!!

иначе се получава това :
От собствен опит знам, че като се стигне до "имам нужда от малко лично пространство", значи със сигурност има друга. И моето бебе беше малко когато мъжът ми започна да ги върши такива, веднага разбрах че е замесена  жена, но естествено реших , че като интелигентен човек не е способен на крайности. Повярвах на "ние сме само приятели" и се успокоих, когато нещата затихнаха .После се оказа, че моят благоверен си е заформил едно флиртче с лек момент на по.баване, докато аз патката седях съвсем сама по цяла седмица с бебето в нас. #2gunfire

приятелки също го изпитаха на гърба си!

Е,то си е и до човека,но ....често се получава!

# 49
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 139
Аман от пундьовци! Като му е тясно на душата, къде е тръгнал бебета да прави?!!! Ориенталщина безумна. Недорасляци. Такива, ако мога да ги докопам ....бой, бой, без сръбска музика... Sick
Лошото е, че в този момент от живота си си зависима и слаба. И тогава си проличава мъжът до теб доколко е мъж.

# 50
Здравейте момичета, не мога да пиша по-често за до отговоря, защото се носим и доста на ръце.
2 неща наистина не съм изяснила, че това ни е малкото детенце, а имаме и кака на 3 год., т.е. не ни е за първи път и второ мъжът ми наистина не ме спира по ниакъв начин, а напротив вика ми ходи и ти, само че като мине на шише , защото сега като заплаче от глад-става нещо страшно.даже и излизах наистина 1-2 пъти на вечеря за 2-3 часа. И дотук всичко щеше да е идеално, ако нямаше една доста несигурна основа за мен в доверието помежду ни преди това. В смисъл-много се бяхме отчуждили, той все ме критикуваше за нещо или вечер си мълчеше, ходихме на море-той пак си трае, а като му звъннат колеги от офиса- хихи-хаху. Говореше ми някакви неща докато бях бременна от сорта- да си хванел някоя мацка, като на мойте бурни реакции отговаряше, че се шегува и др. дребни детайли, с които няма смисъл да утежнявам постинга. И изведнъж на тоя фон му се поиска и да живее повечко! На мен ми светна не една лампичка, а цял полюлей,kloie,  и нещата които навръзвам са все в една посока, за друга жена. Само че това са много косвени неща и все надеждата в мен си говори, че може и да си измислям глупости.
Пуснах темата, защото честно казано очаквах наистина да видя, че си въобразявам и че е нормално на хората да им се излиза, а пък и аз самата принципно така си мисля, че понякога човек изпушва и трябва да излезе сам и да забрави всичко за няколко часа. Трябва да съм честна и към него и да кажа, че наистина след като казах-ok-ходи, взе да говори много с мен. и вчера си приказвахме много, казах му как се чуствам и т.н., на което той реагира страшно добре, даже вика да се вдигнем всички и да отидем някъде др. уикенд. и пак си мисля, че това шеще да е повече от супер, ако аз не бях толкова несигурна в него. Дали има дуга или не няма как да разбера, ако има нагласа да го прави ще го прави и в работно време дето се вика, супер гадно е това да му се е доискало точно сега като сме в такъв период от живота ни- бременност, бебенце, аз вкъщи, под ударите на хормоните. хайде каката е вече по-голяма. наистина не лош човек, обичам го и адски ме е страх да не ни се развали хубавото семейство и все исках да ми кажете, абе не се занасяй жена- нормално е , въпреки, че и за мен самата не много нормално да го няма вечер и нощем. Много ми хареса варианта- на кафе и през деня-пак хем няма де са задушава толкова, хем и аз няма да усещам нещата толкова силно. ProstoAz, много ти благодаря за мнението, много хубави неща пишеш и на другите девойки, които са за излизането-щото си казвам-ето може и да ти се купунясва без да искаш други. Много ви благодаря, момичета, за другата позиция, че не трябва да му се дава да хойка много, защото така с чиста съвест в някой момент ще му кажа-не, тоя път стой тука. аз съм много неуверена в себе си  в момента и като имам зад себе си мнението ви ще съм по-твърда в мойте позиции пред него. Въобще във всеки ваш постинг прочетох по-нещо ценно и нужно за мне, за което много, много благодаря.
За себе си засега съм решила, че: 1.децата са номер едно и са ми най-голямото щастие 2.ще дойде и мойто време да се забавлявам 3.ще го пускам до някакви размно граници да се забавлява, коклкото и да ревнувам и да ме яде отвътре, че не е прав-хайде нека си изживее импулса, 4.ще се възползвам от това че е склонен да говорим и му говоря, говоря и той се включва, защото преди хич не искаше. Вярвам че с диалог може нещата да се пооправят и за двамата.Пък и по някакъв начин ще си мисля че не го изпускам съвсем от погледа си 5.ако кръшка-дано поне се осъзнае и не се разделим, защото ако го хвана със сигурност-ще настане страшна драма. Не мога да го спра,ако няма сам нагласа да е с мен, само си мисля, че всичко се връща на тоя свят.
На всички, коити нямате такива проблеми- от сърце, блазе ви, радвайте се на всеки миг щастие, че човека до вас ви е опора.
Стана супер дълго- хубав ден и много, много ми помагате!!!!
 

# 51
Ох, Mialexa, извън моментите на смирение тъкмо това си мисля-аман, и ми иде да събера багажа и трите да се ометем, ма не може човек току така да се вдигне без много обоснована причина. Наистина хич не съм сигурна в себе си само се надявам, че тия сигнали дето и той ми дава за промяна от негова страна ще се засилят, защото аз трая,трая, пък накрая ще откача и ще направя големи щуротии.

# 52
 • Мнения: 684
sladina колко време продължава неговата "свобода"?

# 53
 • Алпите
 • Мнения: 10 396
Аз бих провела сериозен разговор- за ролите ни в семейтството, за отговорностите, за отношенията ни. Ще държа всичко да се изясни на момента. И нито ще излизам ако не ми се излиза, нито ще му казвам "върви", когато на мен ми е кофти, че ме оставя сама с децата. Не може семеен мъж, баща на две деца, да се държи като безгрижен тийнейдър.

# 54
 • Мнения: 421
     Ух..тези хормони.Сладина и мен ме мъчеха много ...
      Сигурна съм,че ще се оправят нещата.Спомням си,Милото ми правеше подобни неща,но доакто бях бременна.И аз,точно под влияне на хормоните,постоянно плачех:(  Един ден се събудих и си казах  "Мацо,помисли трезво,така само ще го отчуждиш още повече!" И реших,че правилния подход е да се опитам...да го накарам да се влюби в мен наново  Grinning  Взех,че се поспретнах...(доколкото можех тогава),започнах тайничко да се ровя в нета и четях за Порше Карера 911 и за часовници  Laughing  (чувствах се все едно съм на училище,ама...за каузата),започнах да се усмихвам повече и постоянно си повтарях,че колкото повече се втелясвам,толкова по-зле ще става и за двама ни. След като родих веднага влазох във форма и започнах да излизам (аз имам щастието да се храним от шише) излизах с приятели и постоянно му разправях къде сме ходили и какви весели случки са ни се случили.Към момента Милото ме гледа с най-влюбените очи,които съм виждала.Говорим си за какви ли не неща (абе ние май винаги сме си говорили...) и ... излизаме,той ми споделя,аз се опитвам да му помагам и така.Не знам дали промяната у него е продиктувана от това...че аз "изиграх няколко хитри хода" или...просто защото аз самата видях,че трябва да си проеня виждането в/у нещата.  
    А повярвай ми...беше дошъл момента в който аз бях тази,която обича повече и това се усещаше осезаемо.Може би и при вас в момента е така - просто ти обичаш повече,но това не означава,че той не те обича! За изневярата - сама си казала,ако реши,ще го направи,но помни,че колкото повече ги притискаме,толкова повече подтикваме мъжете си към нея.(поне така мисля аз  Rolling Eyes)
   Съвета ми е точно в този момент да се усмихнеш и да се успокоиш - няма да загубиш прекрасното си семейство! И колкото по-силно повярваш в това - толкова по добре!   bouquet

# 55
 • Мнения: 17 546
sladina, sladina... не е на добре това! Навремето наш познат казваше на жена си: "Жена, вземи детето и иди на Пампорово за една седмица да си починеш! Ти знаеш ли какви мъже има - никъде не пускат жените си, а камо ли да ги пращат на почивка на Пампорово?! Като се върнете с детето, тогава и аз ще отида за една седмица да си почина!"...  Я да си седне на гъза тоя животолюбец, че ако такъв ми е в къщи newsm66 ... Значи живее му се на него, а ти дундуркай бебе и гледай каката!  Съветват те да не придираш много и да си траеш едва ли не. Но ако оставиш нещата така нали знаеш, че в повечето случаи свободата се обръща на слободия...

# 56
 • Мнения: 421
     Балу ... предполагам,че говориш за мен,въпреки,че аз далеч не съм я посъветвала да си трае и да не придиря.И съветите ми са точни и конкретни,и подкрепени с доказателства,опит и наблюдения...
     Кажете как точно сладина да го накара да си седне на гъза?Какво да му каже? "Тази вечер няма да излизаш,защото аз не мога да изляза с теб"  И какво ще постигне с това ? В най-добрия вариант мъж,който си седи вкъщи и е нещастен,докато дойде момента в който си събере нещата и изчезне.Или пък си хване любовница. Не можете да слагате всички мъже под един знаменател - любвеобвилни,дорби бащи и потдаващи се на команди като дом.любимци.
   А улптиматомите от сорта "Ако не спреш,си се разделяме"  мисля,че са краен вариант,но до колкото разбрах,Сладина не иска да рискува семейството си.
        Peace

# 57
 • Мнения: 17 546
Балу ... предполагам,че говориш за мен
Ами всъщност...не. Не съм те чела (постовете ти са твърде дълги и черни и нямам търпение да ги прочета от начало до край)  и в поста си точно теб, конкретно, не съм имала предвид! Peace

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 14:06 от Балу

# 58
 • Мнения: 4 966
...Навремето наш познат казваше на жена си: "Жена, вземи детето и иди на Пампорово за една седмица да си починеш! Ти знаеш ли какви мъже има - никъде не пускат жените си, а камо ли да ги пращат на почивка на Пампорово?! Като се върнете с детето, тогава и аз ще отида за една седмица да си почина!"...  ...

Балу, твоят познат ми харесва.
И аз така разправям на мъжа ми: "Скъпи, хайде тази събота и неделя да отидеш с децата на вилата, че да си починете, да се разходите на чист въздух, да поиграете /аз, горката, ще остана да страдам в мръсната София и ще ходя да пазарувам, ще скучая пред телевизора и т.н./. Пък следващия уикенд вие ще останете вкъщи, че да поправиш крана в банята, а аз ще ида малко да си почина с няколко приятелки на Копривщица  Flutter."
 Joy

# 59
 • Мнения: 17 546
Балу, твоят познат ми харесва.
И аз така разправям на мъжа ми: "Скъпи, хайде тази събота и неделя да отидеш с децата на вилата, че да си починете, да се разходите на чист въздух, да поиграете /аз, горката, ще остана да страдам в мръсната София и ще ходя да пазарувам, ще скучая пред телевизора и т.н./. Пък следващия уикенд вие ще останете вкъщи, че да поправиш крана в банята, а аз ще ида малко да си почина с няколко приятелки на Копривщица  Flutter."
 Joy
Mr. Green thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт