Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 86
След преживян мисед или спонтанен аборт е ясно за жената какви изследвания трябва да си направи в общи линии...

Но как стои въпросът при мъжете ви, момичета? Пък и ако някои от вас, ако искат,  нека опишат тук и своите изследвания и планове и систематичност на действия. То явно докторите не могат всичко да включат като необходими изследвания, а може някое от тях, дори незначително на пръв поглед изследване, да се окаже важно и решаващо, което да доведе до успешна бременност!

Когато ходите при доц. Конова поради различни причини,  довели ви до спонтанен или мисед аборт, освен вашите генетични, имунологични и хормонални изследвания, Тя какви изследвания препоръчва за вашите мъже? В смисъл ,предполагам, че двойката като цяло трябва да си напраи изследвания, а не само жената. За да се види изобщо какви са и проблемите при мъжа. И евентуално, ако при мъжа се открият някакви проблеми, има ли и за мъжа подходящо лечение според случая, което предписва доц. Конова? И ако при мъжа има някакви генетични или имунологични проблеми, а той не знае и не се е лекувал, до какво може да доведе това, ако жената забременее?   newsm78
Простете за невежеството ми, но какво значи точно АФА (антифосфолипиден синдром?)?  Embarassed

# 1
  • Мнения: 4 321
Антифосфолипидни антитела често се откриват при жени със повтарящи се аборт, т.е една от най-честите причини за повтарящи се аборти е именно тази. Тези антитела са в кръвта на жената и могат да доведат до тромби в плацентата, а това за съжаление води най-често до аборт Sad Хубавото в случая е, че лекарите могат да помогнат когато имаш антифосфолипиден синдром.

Не знам обаче какви по-специални изследвания се правят при мъжете след аборт.

# 2
  • Мнения: 1 334
Колко са неуспешните бременности не разбрах?
Ако е една, то никакви специфични изследвания не са необходими; нито за теб, нито за него.
Аз съм с 2 неуспешни - и двете мисед, което наведе на мисълта за проблем. При мен са НК клетки и гранично положителни антифосфолипидни антитела.
Дори в такъв случай изследването за мъжа е едно, неразделна част от твоите - пълен хромозомен анализ (прави се на двамата) - най- общо казано съвместимост м/у партньорите.
Сигурно се питаш защо само това. Накратко ... ъъъ ... забременяваш, т. е. се смята, че спермитата са достатъчно качествени, за да се стигне до оплождане, някакво делене, имплантиране ... Лекарите не бързат да проверяват качеството на спермата.

# 3
  • Мнения: 313
Правилно някой вече те е насочил към д-р Конова..тя е много мил човек и добър специалист...отделя много време на всеки клиент и ще те насачи най-точно за необходимите ти изследвания....права си за това, че причината за спонтанния аборт не е само в жената, а може да е и в мъжа, но вместо да гадаем ПРЕПОРЪЧВАМ Д-Р КОНОВА...НЕ СА много евтини тези изследвания - самият преглед е 30-тина лева , но отделно другите неща май бяха към 250лв и ако правите и генетични май и там имаше нещо..аз съм много доволна, че отидох и не съм съгласна с мнението на някой, че ако имаш само ,1 аборт не трябвало нищо, защото при мен се оказаха малко НК клетки и ако бях направила изследванията още първия път нямаше да имам втори аборт!!!!!!!!!!!

# 4
  • Мнения: 4 700
Ами и аz се сеЩам само zа хромоzомния аналиz. Но при него се вzема кръв и от двамата партньора, не само от мъжа.

iliana01, zа съжаление се смята, че един аборт е съвсем в рамките на неЩата.  Sad Дори в Германия (където съм аz) със иzследванията zапочват след третия !!! аборт. Но zа мен начинът да иzлеzна от дупката след първия (надявам се и последен) аборт, беШе да раzбера причината. Не можех да си представя да го преживея оЩе веднъж. И така при мен иzкочиха доста неЩа. Така че иzобЩо не е иzлиШно след аборт да се направят необходими иzследвания. 

Общи условия

Активация на акаунт