Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 ян. 2008, 10:19 ч.

Пай Банофи

  • 25 151
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
  Така.....сварих млякото!
  Въпросче:дали вместо бисквитите мога да сложа долу блат от маслено тесто?

# 46
  • Мнения: 198
Днес го направих.Наистина стана страхотен,обаче блата ми от бисквити много се ронеше.Сложих масло уж да се споят,обаче пак беше ронлив.Иначе много вкусен и лесен за изпълнение Grinning

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
Днес го направих.Наистина стана страхотен,обаче блата ми от бисквити много се ронеше.Сложих масло уж да се споят,обаче пак беше ронлив.Иначе много вкусен и лесен за изпълнение Grinning
  А!Значи,със сигурност ще направя свой блат. Simple Smile

# 48
  • София
  • Мнения: 603
Днес го направих.Наистина стана страхотен,обаче блата ми от бисквити много се ронеше.Сложих масло уж да се споят,обаче пак беше ронлив.Иначе много вкусен и лесен за изпълнение Grinning

Аника, няма нищо лошо в това блатът да е леко ронлив.
Селма, с блат от маслено тесто ще бъдеш далече от истинския вкус, по-добре като за пръв път си го направи по оригиналната рецепта  Peace

# 49
  • Мнения: 1 818
Да,както казва ЛаАдаДеспейнада,испанския вариант на това така прочуто сладко от мляко се нарича  Dulce de leche ...продава се навсякъде...Моите деца го обожават с палачинки...
Да взема да ви пратя едно кашонче  newsm78

# 50
  • Мнения: 2 187
Да,както казва ЛаАдаДеспейнада,испанския вариант на това така прочуто сладко от мляко се нарича  Dulce de leche ...продава се навсякъде...Моите деца го обожават с палачинки...
Да взема да ви пратя едно кашонче  newsm78


Ох, обожавам го и аз това дулсе, но нямам често път към Испания, а и как пък никой в България не се сети да започне да го внася, много ме е яд.  Close
Е, поне кондензирано мляко има, за да си правим нещо подобно.

# 51
  • uk-kent
  • Мнения: 577
аз съм голям фен на  Банофи Пай и го приготвям поне 2 пъти месечно.
разгледах рецептата и ще си позволя да кажа че е пропуснат най-важният момент при приготвянето му.
350 гр.digestives biscuits(които аз лично бих заменила със златна есен)се натрошават и към тя се добавя 150гр.разтопенокраве масло и след като ги омесите хубаво ги натискате към дъното на форма за торта със махащо се дъно и се оставя във хладилника за 30 минути за да "стегне" блата.
също е много важно свареното млято да се оставя да изстине напълно преди да се отвори кутията.  bouquet Hug
паят се нарежда едва когато всички продукти са студени.След като се нареди се оставя във хладилника за 2 часа.
а ето и снимка  Hug:

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 7 166

Селма, с блат от маслено тесто ще бъдеш далече от истинския вкус, по-добре като за пръв път си го направи по оригиналната рецепта  Peace
    Нямам форма с махащо се дъно,така че по-добре е да направя собствен блат,който после ще мога да преместя в голяма чиния за торта.Не виждам друг изход.... Confused

# 53
  • uk-kent
  • Мнения: 577

Селма, с блат от маслено тесто ще бъдеш далече от истинския вкус, по-добре като за пръв път си го направи по оригиналната рецепта  Peace
    Нямам форма с махащо се дъно,така че по-добре е да направя собствен блат,който после ще мога да преместя в голяма чиния за торта.Не виждам друг изход.... Confused
не съм Цецето но ще ти отговоря
можеш да постелиш фолио в една тава като оставиш краищата му да се показват .след като "стегне" можеш да го извадиш и да го преместиш на поднос Peace  bouquet

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
  Мерси,Ани Меткаф!
  Сметана Хопла ще ми свърши ли работа?200 мл?

# 55
  • Варна
  • Мнения: 608
 
  Сметана Хопла ще ми свърши ли работа?200 мл?

Идеална е  Peace

# 56
  • Мнения: 198
Значи при мен явно маслото е било малко.В никакъв случай нямаше 150 грама.определено ще се пробва пак.Благодаря ani metcalf,разбрах къде ми е била грешката Simple Smile

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
 
  Сметана Хопла ще ми свърши ли работа?200 мл?

Идеална е  Peace
  Трябва ли да добавя и захар?Моята Хопла е с тази с ягоди на опаковката.

# 58
  • Мнения: 3 452
Лелее, пишман станах, че пуснах тази рецепта във форума......
Първо да кажа, че съвсем не е пропуснато омесването на бисквитите с маслото. Написала съм го. Всеки, който някога е правил подобен вид изделия знае какво трябва да е маслото, за да се омеси с бисквитите - разтопено.
Второ, не съм дала точна рецепта, защото ми беше споделена идеята и принципа на нареждане на пая и то по телефона, а не точни грамажи и пропорции....аз съответно предложих начина на приготвянето му без да изпадам в детайли дали бисквитите са 215 или 230 грама.
Трето, за тези, които са прочели изобщо първия ми постинг, пуснала съм линк към форум, където има и точна рецепта и линкове към английски сайт, защото представете си, рецепта за Банофи пай няма нито в този форум, нито в гответесмен  Mr. Green
Четвърто, за Селма, сметана Хопла е отвратителна на вкус и ще си развалиш десерта  Simple Smile
Пето, да, форма с откопчаваща се стена е по-добрият вариант, що се касае до визия, но и капак на йена става  Wink
Последно, умишлено не правя естетически фотоси на рецептите си  Simple Smile
Най-последно, добър апетит  Simple Smile

# 59
  • Мнения: 2 187
Точно щях да напиша, че сметаната е най-добре да е с висока масленост, т.е. млечна, т.е. Президент, друга няма в България с тези характеристики, а и Тането е написала в първия пост, че такава е използвала.  Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт