Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ян. 2008, 15:53 ч.

Миете ли ориз?

  • 10 194
  • 120
  •   1
Отговори
# 45
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
Мия и още как , даже го премивам  Peace

# 46
  • София
  • Мнения: 3 270
Винаги го мия Peace

# 47
  • Мнения: 5 003
Мия го,да.

# 48
  • София
  • Мнения: 385
Аз пък не го мия Embarassed

# 49
  • София
  • Мнения: 498
Принципно не се мие, за да не се отмива нишестето, за да не лепне, и зрънцата да стоят разделени, но аз също винаги го мия, защото като си представя през какво е минал и на колко места се е въргалял, макар и да се обрабтова топлино след това, лошо ми става. А така падат и ако има камъчета и тем подобни, може да е първо качество ориза, но винаги може да се намери някое "късметче" вътре. А и не ми е слепвал, така че смелко го подлагам на водата и не го жаля!

# 50
  • София
  • Мнения: 1 271
и аз мия, както и мама и баба правят
  chef

# 51
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
сега да доуточня за свекърва ми Mr. Green

жената иначе е страхотна готвачка, няма нещо, което да не е направила перфектно. ако беше някакъв профан хич нямаше и да се чудя дали се мие принципно ориза или не.
от нея знам, че така й е казвала една преподавателка по готварство навремето беше шефка на център за водене на курсове
ама защо - така и не пожелах да разбера.


между другото, оризът й е винаги адски вкусен! Laughing

# 52
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 283
О'Хара, а това от немиенето ли е?  newsm78
Или просто жената знае как да го приготви, какви подправки да му сложи........  Peace

# 53
  • Мнения: 6 461
Винаги го мия.

# 54
  • Варна
  • Мнения: 6 863
Мия. В зависимост от вида ориз изтича по-малко или по-много мръсна вода.

Ако искаме ориза да е по-разварен, да стане като на каша - не трябва много да се мие, за да остане това брашънце ли, нишесте ли по него.

Но аз си го мия до бистра вода.

# 55
  • Бургас
  • Мнения: 9
вчера завърших курса за готвачи и нашия учител ни каза,че ориза в инаги се мие (a тои не е от вчера готвач ,има голям опит)

# 56
  • Майничка
  • Мнения: 5 836
Обикновено го мия, но в някои рецепти (например за паеля), пише изрично да не се мие. Тогава спазвам.

# 57
  • Мнения: 7 202
PeaceИ аз-в 3 води.

# 58
  • Мнения: 502
Да. Peace

# 59
  • Стара Загора
  • Мнения: 22
Винаги го мия, докато водата се поизбистри.После го оставям малко в купата накиснат с вода, преди да го изсипя в тавата.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт