Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 апр. 2005, 16:07 ч.

Мнения за 32 СОУ

 • 5 245
 • 18
 •   1
Отговори
Аз пък искам да събера мнения за 32 СОУ. Дали си струва? Много ли е важно детето да бъде в елитно училище още от първи клас или по-добре ще бъде да си учи в кварталното училище и да не пътува Thinking Незнам, посъветвайте ме?

# 1
 • Мнения: 2 792
Аз съм го завършила и според мен си струва, още повече, че ми е на 5 минути от къщи. Димана ще учи там от първи клас, ще видим дали ще и хареса.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 934
Ние пък живеем срещу него, но няма да учим там, защото не сме били в района Shocked Днес го записах в другото ни близко училище 76 ОУ. Искаше ми се да е в 32-ро, но много лошо впечатление ми направиха записващите днес. С едно пренебрежение ми казаха, че като не било детето в района, (нищо че сме срещу училището) да се редя през нощта срещу 10-ти, за да си го запиша на общо основание. А, най-интересното е че децата подлежащи по местоживеене за района на 32-ро са само цифром и словом 2 (две) Shocked . Може да е хубаво училище, но чак пък толкова. Мисля, че сами създават шум около себе си. Правят си реклама.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 934
Ей, първолакти не се връзвай на мойте разсъждения. Днес съм малко афектирана, но чак обидно ми стана. Според мен много важно е детето да не пътува, и училището му да е близо. А дали е елитно или кварталното, няма значение. Много по-важен е  педагога на който ще попадне. Ще му мислим след 7-ми клас, когато вече има значение къде и в какво училище ще учи детето Grinning

# 4
 • Мнения: 2 649
Цитат на: asa
Ние пък живеем срещу него, но няма да учим там, защото не сме били в района Shocked Днес го записах в другото ни близко училище 76 ОУ. Искаше ми се да е в 32-ро, но много лошо впечатление ми направиха записващите днес. С едно пренебрежение ми казаха, че като не било детето в района, (нищо че сме срещу училището)...

А кой точно е районът на училището? Питам, защото и ние сме на 300 метра от него и се чудя дали и ние не сме в техният район. Не, че детето е тръгнало на у-ще, но все пак ми е любопитно  Confused:

# 5
 • София
 • Мнения: 2 934
Тонита, незнам. Пратиха ме в общината да питам. На тях списъците били спуснати от там. А иначе ние сме от другата страна на бул. Т. Александров срещу училището. И се водим община Възраждане. Направо мистерия Grinning

# 6
 • София-България, Израел - където си поискам
 • Мнения: 2 708
може ли някой да ми каже какъв е срока за записване ?

# 7
 • Мнения: 4 966
И аз, и братовчед ми завършихме това училище (от първи клас до края - то беше и единственото, в което държахме да кандидатстваме след 7-ми клас). Училището е много добро. Не знам дали новите учители са на нивото на старите, но от целия ми клас (30 човека) - първата година приеха за студенти 28 човека (при това с много високи оценки на кандидатстудентските изпити), а двамата, които не станаха студенти, просто не кандидатстваха същата година Sunglasses . Нивото на чуждия език е много високо - нашият випуск учеше руски език от 1-ви клас, а от 4-ти и английски (като СИП предлагаха и трети чужд език). Относно записването не знам как стоят нещата, но знам, че едно време много се чакаше (заради наплива, защото по данни от последните години след езиковите гимназии най-много кандидати обикновено има в 32-ро, 45-то, 18-то, "Пушкин" и това на Римската стена).
Аз твърдо съм решила моите дъщери също да учат в "моето" училище и ти го препоръчвам.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 952
Моят син е първолак тази година. Записах го в добро основно квартално училище, за да избегнем ежедневните пътувания и не съжалявам. Това е най-спокойният вариант до 4-ти клас, а защо не и до 7-ми, ако училището е добро? Аз съм завършила много трудно училище и смятам да дам на децата свобода през първите години в училище, за да им остане въздух за сериозните години. Нямам предвид, че няма да учат или ще учат в лоши училища до 7-ми клас - просто си стискам амбициите в задния джоб, за да не прегорят бързо, а и за да свикнат да се оправят в по-масова среда. По тези причини не искам и да чуя за частно начално училище - нека знаят какъв е живота навън.

# 9
Благодаря ви момичета все още имаме време да помислим

# 10
 • София
 • Мнения: 2 934
Цитат на: jakinik
може ли някой да ми каже какъв е срока за записване ?


Срокът е един ден Shocked За тези които не са в района, в нощта срещу 10-ти Май се спи под открито небе, за да може като започне записването в 9.00 часа да се вредите в първите 100-130 деца. Сигурно ще има бутане с лакти от разни амбициозни бабички, представям си какъв ужас ще бъде Grinning. И ако сте успели да бъдете от първите стотина детето юни месец се явява на изпит. Само не мога да разбера, щом като има изпит, защо трябва да се създава такава психоза по записването Shocked

# 11
 • Мнения: 1 412
Моя колежка от университета преподава в 32-ро и казва,че нивото е много добро. Аз също съм му хвърлила око още от миналата година и оттогава знам,че записването става по безумния начин, описан по-горе. Но е факт, че има много желаещи заради добрата и оправдана слава на училището. И изобщо тази и следващата година ще има доста деца, при свити от предишните години паралелки и ще бъде трудно записването.
Аз съм учила от 1 до 7 клас в 76 ОУ, основните учители по наше време бяха много добри, за съжаление нашата почина. Но все още преподава една прекрасна жена, която ме запали по литературата за цял живот-Ирен Милде се казва-сега е омъжена и може би фамилията й е друга - фантастичен учител.
А понеже работя наблизо предлагам среща на мамите от околността за по кафе някой ден-само кажете, ще  поема организацията Wink

# 12
 • Мнения: 2 792
Цитат на: me4tiza
Аз съм учила от 1 до 7 клас в 76 ОУ, основните учители по наше време бяха много добри, за съжаление нашата почина. Но все още преподава една прекрасна жена, която ме запали по литературата за цял живот-Ирен Милде се казва-сега е омъжена и може би фамилията й е друга - фантастичен учител.

 И за съм учила в 76-то от 1-ви до 7-ми клас, но по български ми беше Иванова, една дърта, очилата кукувица, може би съм по-голяма от теб, аз съм 75-ти набор, но щом си от квартала сигурно се знаем по физиономия Laughing
 За кафенце, няма проблем, в събота и неделя ние ходим в градската градина, там е перфектно за кафенце Laughing

# 13
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
аз учих там от първи до 7 клас - влизаше се с изпит - и до днес помня, че рецитирах стих на руски. винаги е било елитно и факта, че поне от 10г една и съща жена е директор - вярно, че ми се струваше цербер ама е "желязна лейди" - говори за здрави порядки и принципи - нещо което липсва в много от днешните училища. учителите винаги са били на ниво.
въпреки, че ми беше много трудно там винаги ще се възхищавам на строгите правила, които се спазваха там.

Но все пак отчетет факта, че съм го завършила когато то се водеше руска гимназия - преди доста години - учила съм от 83 до 90г.

# 14
 • Мнения: 1 412
Big mama, аз съм набор 76 - няма начин да не се познаваме по физиономии! Аз сега живея на скромните 22 км. от района на училището, но работя наблизо и ще ми бъде приятно след празниците да си спретнем една районна среща!

Общи условия

Активация на акаунт