Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 апр. 2005, 21:53 ч.

За първи път ще правя козунак?

  • 5 424
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • морето, сините вълни...
  • Мнения: 510
#Milti  #Milti
ПОЛУЧИ СЕ!
или поне на външен вид е страхотен
Правих го по тази рецепта
Благодаря ти СПАСКА
Още не съм го опитала, но утре ...... ако и вътре см го докарала ще ви покажа и моята гордост
Весело посрещане на празника

# 31
  • София
  • Мнения: 1 931
Браво на meduni !

Чудесен вид. Благородно ти завиждам на козунаците.

Присъединявам се към благодарностите за Спаска.

# 32
аз пък всичко докарвам обаче захарта на края не мога да задържа отгоре. като се напука като се изпече и става една грозотааааа Imp . дайте някой трик за закрепване на захарта отгоре красиво.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 931
Цитат на: Anonymous
аз пък всичко докарвам обаче захарта на края не мога да задържа отгоре. като се напука като се изпече и става една грозотааааа :evil: . дайте някой трик за закрепване на захарта отгоре красиво.


Направо ме хвърли в музиката. Не знам трик. Просто мажеш с яйцето и ръсваш отгоре захарта. Ако толкова те притеснява, не слагай захарта преди печенето. Като извадиш готовият козунак, веднага мажеш с захарен сироп или сок от компот и ръсиш захарта тогава.

# 34
  • Мнения: 433
Момичета кажете моля ви за печенето на козунака. Моя много бързо го хваща топлината и на петата минута е покафенял а не е опечен... 4 пъти правих вече днес стана на вкус много добър но пусто пак много кафяв от горе. Пека го на вентилатор на 160-170 градуса.
Не съм доволна от цвета му, мнооогоооо кафяв...помагайте моля.

# 35
  • София
  • Мнения: 1 931
Не мога да помогна - и моят изгоря отгоре. Ако някой знае, как става печенето - бързо да си признава.

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 11 861
Моя първи козунак стана  Grinning . И аз благодаря за рецептата на Спаска !
Правенето си е цяло приключение - трудоемко , но хубаво !  Laughing  Ние се борихме двете с щерката .

Цитат на: strandwasser
.. Пека го на вентилатор на 160-170 градуса...

Аз не посмях да го пека на вентилатора , точно поради тази причина , защото той прави коричка от вън , а от вътре ..... . аз съм го ползвала за пиле - накрая го включвам за малко и придобива страхотен вид и вкус кожичката му .....  Laughing . Четох обаче че температурата за вентилатора( за козунака )   е 150 градуса .
Аз пекох на програмата " горе и долу "  не по средата , а на по - долната степен на моята фурна ( Горение ) на 175 - 180 традуса  за 50 минути и съм доволна от печенето , което така ме притесняваше .

# 37
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Аз направих козунака , който втасва в хладилника. За няма и 3 часа беше утроил обема си . Стана много хубав !

За да не ми покафенява много отгоре - разреждам жълтъка с малко водичка и няколко капки олио. Освен това всички печева с мая пека първо само отдолу на 150 градуса - поне 20-25 мин. и след като се надигне хубаво - тогава и отгоре .
Захарта я ръся след като го извадя от фурната - мажа с медена вода и ръся захар.

# 38
  • Мнения: 7 807
и аz слагам вода на жълтъка пека си на вентилатор на 150 градуса и стана супер

# 39
  • Мнения: 1 630
и от мен едно голямо благодаря на Спаска
 Hands Clap  Hands Clap
стана чуден, въпреки че и на мен ми беше за пръв път.
Само нещо се обърках май с количеството на млякото и вместо 1 кг брашно пое 2кг и се снабдихме с индустиално количество, козунак...
Ама май го поизядохме  #Splat   #Splat  #Splat  (е имахме гости и донесох на колегите де, не се е лепнал само на нашите дупета)

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт