Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 апр. 2005, 10:47 ч.

Прекалено много ли искам?

 • 908
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 319
Момичета, помогнете с мнение или съвет, моля ви. Криси е на 1 год. и 4 мес. и от няколко дни е на ясла - няма да споменавам коя - поне засега, но е в "баровски" квартал, защото ние живеем в Люлин, а работим във въпросния квартал и ни е по-удобно сутрин да я водим с нас и да си я взимаме вечер по-рано. Това както и да е! Обаче нещо в яслата не ме кефи или по-точно в "другарките". Сутрин като я водим, нито я посрещат, пък като я вземат в групата, тя реве, направо ще се скъса. Оплакват ми се вечер, че по цял ден ревяла, нямало спокойствие за тях и за другите деца, само като ги извеждали и като спяла, била кротка. Да сме ходели да си я взимаме към 16 ч, че като видела другите деца да ги взимат и се тормозела. (да ви кажа само, че другите мами си водят децата сутрин, явно не работят и по цял ден са на кафенце и на фитнес, ходят да си взимат децата към 16 ч. Ние все последна я взимаме, че сме на работа до 17.30 ч.). Разправят ми се идн такъв обвинителен тон, че като вземела играчка, не я давала на другите деца и ме питат, дали вкъщи правела така. Аз им казах, че вкъщи е сама и че ние с баща и още не сме почнали да си играем с играчките и. Беше болна няколко дни и като отидохме след това в яслата, нито попитаха как е, нито дори от какво е боледувала. Взеха бележката от педито, че не е в контакт с ОВИ и първото, което ме питаха е, дали ще ходи през трите дни между празниците. И как пък нито веднъж не се засмяха тези жени, не се опитаха да я предразположат малко, че да не се дере така зверски!? Мами, много ли искам от възпитателките? Това ли е отношението, което трбва да имат към децата?

# 1
 • Мнения: 319
Забравих да кажа, че тази сутрин срещнахме директорката на яслата на стълбите и понеже бяхме грабнали якето на малката с нас в бързината, а аз не исках да се връщам, за да не ме види и да ревне още по-силно, тя предложи да го занесе горе. И между другото каза, че тя само сутрин ревяла, иначе през деня била спокойна и кротка???? Кой ме лъже според вас? Възпитателките ли нещо ме смотват или директорката? Направо вече не знам какво да си мисля!

# 2
 • София
 • Мнения: 32 959
да не би преподавателките да намекват за някакво финансово обезпечение от ваша страна?
Имахме една такава майка в нашата група в яслата. Плащаше допълнително на една от лелите и детето беше всеобщия любимец.
Не знам кой те лъже директорката или преподавателките. Директорката едва ли стои по цял ден при децата.
Сигурно плаче, ако още не се е адаптирало детенце. Но ще свикне.
BTW нас също ни агитират да си взимаме децата по-рано, защото на преподавателките не им се стои до по-късно.

# 3
 • Sofiа
 • Мнения: 2 593
Ами не искаш много, но на лелките в яслата им се вижда много.
на едно близко мое детенце тази седмица лелката му казала, че ако не спре да плаче, майка ми няма да го вземе - сега детето по цял ден реве и само повтаря "Гинка не". Направо съм бясна - как да си дам детето в тази ясла наесен просто не знам  #Cussing out

# 4
 • Мнения: 6 462
Ох, какво да ти кажа - ИЗОБЩО НЕ ИСКАШ МНОГО!!!! От това, как се държат с детето ти в момента, зависи дали натам ще ходи с желание или не Cry Просто не знам какво да те посъветвам
 Cry  Ние на лелки в яслата случипме, но после на учителки в градината - не. Аз преместих детето в друга градина, но честно казано и на мен в другата градина ми беше по- удобно.
За информация - Ина рева има няма 3 дни и то само сутрин. Определено си мисля, че тази бърза адаптация се дължеше на лелите в яслата:)))

# 5
 • София
 • Мнения: 32 959
разбира се, че бързата адаптация зависи от лелките и преподавателките в групата. Дияна също плака като тръгна септември на градина. А само лелката и преподавателките смени, децата си бяха същите, т.е. цялата ясленска група беше преместена в градината. Учителката я гушна 1вия ден и ни каза "вие нямате работа тук, бягайте да не се тормози детенце, аз ще се оправя".
Да, но какво може да се направи, за да са по любезни лелките и преподавателките?  Confused

# 6
 • Мнения: 111
Не искаш много, но лелките те подготвят за да може като си притеснена за детенце да бързаш да си го вземеш по-рано.Така и те си тръгват по-рано. И на нас ни го играха този номер.Като отидеш да си го вземеш към пет и те те посрещат с : " Хайде бе майче, децата плачат"  / мойте не плачеха, защото многобързо се адаптираха/ Ако прекалят можеш да говориш с директорката и да и кажеш,че нямаш възможност да го вимаш по-рано,а лелките те притесняват. Това може да помогне.На нас помогна.

# 7
 • Мнения: 1 412
Не искаш много! Аз обожавам лелите на сина ми, дори повече отколкото той ги обича,защото:
 Arrow го гушкат и успокояват винаги, говореха му в началото като изразяваха неговите емоции: знам,че се сърдиш на мама, че отива на работа, но тя трябва да помогне на други хора с това, което знае и умее и под...
 Arrow го научиха да пие от чаша, да пишка на гърне, да казва стихчета и песнички, да играе с децата-педагози са,
 Arrow винаги говорят с мен за развитието на детето и техните наблюдения върху него, както и за това колко обичат децата и какви са техните собствени деца-много ми помага това.
Това са лелите, каквито трябва да бъдат според мен и съм щастлива, че детето ми е при тях. А иначе как бих си оставила спокойно детенцето!

# 8
 • Мнения: 319
Ох, момичета, направо не знам дали няма да им вдигна страхотен скандал на възпитателките. На обяд се обадих в яслата и сега "другарките" излизат с "нова мода": днеска детето било спокойно, но като тръгнела някоя от тях да излиза извън помещението и тя почвала да мрънка. А това с парите, че разни майки дават на възпитателките допълнително, за да им гледат децата, го подозирах още от началото, но все си казвах, че не може да има такива майки-идиотки и егоистки (да ма прощават онези, дето също дават пари и ще прочетат това!). Ама явно се намират. Проблемът дори не е в парите, а в отношението. Но ... ясна ми е картинката вече и няма да им се случи нито да им дам пари, нито пък да я взема и минута по-рано, отколкото мога - т.е. веднага след работа.
Благодаря ви за съветите и мненията!

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 2 865
Ние сме на 1.7 г, от февруари ходим на ясла, и даже и не се надявах ,че толкова бързо ще свикнем.Сутрин ни посрещат усмихнати, и дори и да сме кисели щом ни гушнат-млъкваме. Когато го изпращат вечер-около17-17.30 ч.,пак усмивки и целувки, и малкия ги гушка и целува по няколко пъти.Просто прекрасни жени.Не съм дала нито стотинка, но просто хората си обичат работата.Дано всички мъници попадат на такива възпитателки.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 952
Цитат на: Диана
Но ... ясна ми е картинката вече и няма да им се случи нито да им дам пари, нито пък да я взема и минута по-рано, отколкото мога - т.е. веднага след работа.

Миличка, успокой се и гледай да се разбереш с добро с възпитателките или директорката. С лошо няма смисъл, каквито и да са лелите - те са по цял ден с детето и трябва да имат позитивно отношение и към него и към родителите му.

# 11
 • Мнения: 1 076
Цитат
сега "другарките" излизат с "нова мода": днеска детето било спокойно, но като тръгнела някоя от тях да излиза извън помещението и тя почвала да мрънка.


Това е напълно възможно и всъщност добър знак - детето се е привързало към някого и се сърди, когато го няма. Съвсем същото беше в началото с Ида, която познаваше една от жените и беше лепната за полата и.  Grinning . Бързо свикна и с останалите.

Струва ми се че ти намираш някаква връзка между "баровския квартал" и вземането рано. Тц, навсякъде е така. Mr. Green Има доста безработни майки, които си вземат детето по-рано. И доста работещи, които закъсняват.

Това с парите - ужасно грозно. #Shocked

# 12
 • Варна
 • Мнения: 154
Изобщо не искаш много. И при нас в началото Чечеео много плачеше, но те винаги са го посрешали с усмивка и са го заигравали и той веднага спираше да плаче, защото като се излиза от яслата се минава покрай тяхната тераса (1ви етаж) и не се чува да плаче. А когато започна да остава да спи той беше свкнал да заспива винаги с някой и тогава имаха една отделна стая и там е заспивал с една от лелите, която му е чела приказки  #Shocked докато заспи, даже един ден мъжа ми е отишъл да го вземе малко по-рано, той тъкмо се събудил и лелката която му чела приказките и тя заспала с него. Така, че сериозен разговор с директорката

# 13
 • Sofiа
 • Мнения: 2 593
Цитат на: Suny
Ние сме на 1.7 г, от февруари ходим на ясла, и даже и не се надявах ,че толкова бързо ще свикнем.Сутрин ни посрещат усмихнати, и дори и да сме кисели щом ни гушнат-млъкваме. Когато го изпращат вечер-около17-17.30 ч.,пак усмивки и целувки, и малкия ги гушка и целува по няколко пъти.Просто прекрасни жени.Не съм дала нито стотинка, но просто хората си обичат работата.Дано всички мъници попадат на такива възпитателки.

Кое е това детско заведение с такъв любезен персонал?

Общи условия

Активация на акаунт