Пияни Пилешки дробчета със зеленчуци.

  • 4 048
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 358
Тази рецепта си изфантазирах в неделя с наличните продукти.
Споделям я с вас - стана страшно вкусно  Peace
Снимка нямам - така ме е яд - фотото ми се прецака.

Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
И така продуктите са следните:
един пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол - аз сложих и малко кимион при дробчетата.Може би и други подправки вървят.
Приготвя се като последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното.Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йената. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
Стана много ароматно и пикантно.
Дано ви хареса и ако някой го направи да пусни снимка,че да се види  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 903
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.

# 2
  • Мнения: 3 622
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.

И аз  Peace

# 3
  • Мнения: 3 036
Рецептата съм я опитвала и е страхотна!
Правила съм варианти и да е с бира,пак става.
Понякога съм разнообразявала да сложа вместо праз,лук на филийки.

# 4
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 685
Страхотна рецепта, благодаря  bouquet

# 5
  • Мнения: 502
Виното бяли или червено?

# 6
  • София
  • Мнения: 35 934
Ще пробвам и тази рецепта, мерси
Днес правих с бира и сметана Grinning

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ще я пробвам!  Peace

# 8
  • Мнения: 3 641
Много интерсена и вкусна идейка за довечера Simple Smile

# 9
  • Мнения: 4 358
Виното бяли или червено?

Аз сложих червено, защото такова имах.Не знам с бяло дали ще се получи този аромат.
Така ме е яд че не можах да снимам - ммммммммм вкусно и на вид и на вкус Peace
Чакам някой да направи и да снима  bouquet

# 10
  • Мнения: 4 358
Снощи пак ги правих Пияните дробчета.Срам не срам да покажа една грозна снимка от GSM - !!!! Хората със слаби нерви да не гледат hahaha Joy - дано само тя да не ви откаже от иначе вкусната рецепта. Sick #Crazy


# 11
  • Мнения: 1 928
и аз ще пробвам-мъжът ми и брат ми обожават пилешки дробчета!Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

# 12
  • Мнения: 4 358
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace

# 13
  • Мнения: 1 928
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace


Благодаря ти,ще действам смело  bouquet

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

Аз запържвам дробчетата до полуготовност, слагам предварително сварени пилешки сърца, гъби, моркови и кис.краставички на кубчета, като се позапържат и те, доливам 1 к.ч. бяло вино. След като поизври виното, слагам 1 ч.ч. доматен сок, след като поизври и той, поръсвам с чер пипер, сол, пресован чесън и 1/2 кут. топено сирене, разбърквам да стане еднородно смес и свалям от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт