Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 6 982
Така...
Знаете всички, че отношенията ни с БНД са цветя и рози. Вечеряме заедно, ходим по почивки заедно+гаджета /негово или мое/, говорим си по телефона всеки ден и пр. Имахме уговорка /принципна/, че гледа детето една вечер в седмицата, за да излизам аз и през уикенд я взема. Това за уикенда никога не се е случвало - взема я, само когато я води при майка си, което е 2-3 пъти в годината, вечерната уговорка се случва примерно веднъж на 2 месеца, но аз не възразявам.

Какво се случи последните дни обаче:
Бях в командировка: Тръгнах следобед и се върнах на следващия ден към 11 вечерта. БНД и гаджето му гледат Дариа у дома, защото нямат условия за това в сутерена, където живетя. Намерих детето в 11 все още будно /ляга си в 9/, не ресано 2 дни, не къпано 2 дни, яло Макдоналд /при условие, че в хладилника има сготвена храна/, цялата къща разхвърляна, включително от мивката преливат чинии, защото цит." Не се сетили да ги сложат в миалната машина". Нито се карах, нито направих забележка...

Преди 2 дни се обаждам на БНД и го питам ще гледа ли Дариа на следващата вечер, защото съм на бизнес-вечеря. Той отговаря 'да', аз казвам мерси и толкова. Вчера, когато трябваше да я гледа ми се обажда през деня, да ме информира, че щял да доведе и куче, защото си били купили куче-бебе. Аз му казах, че не искам да води куче у нас. Не можел да го остави в своя дом, защото кучето активирало СОТ-а, годеницата му не може да си остане у дома с кучето, защото... /така искал/. Аз да съм заведяла Дариа у тях и след вечерята да си я взема. На възражението ми, че вечерята започва в 8 и 30 и вероятно ще свърши към 12... Ми се казва каква била тази бизнес вечеря - трябвало да е до 10.

Затворих му телефона, обадих се на бавачката. БНД естествено ми се обади към 5 два пъти, аз бях в среща и му отказах разговорите, звъни пак към 6 и аз като включих на 10-та.... Изобщо не го оставих да каже каквото и да било. Просто му крещях 15-тина минути по телефона. Казвайки му всичко, което се сетих като се започне от това, че не се грижи добре за Дариа, когато е с нея и че не е той човекът, който да казва колко точно дълги ще са моите срещи и завърших с това, че дипломатическите ни отношения са скъсани.

Прочетох какво съм написала и се възмутих от себе си ... Боже каква съм ГБП. Умишлено спестявам колко услуги правя на БНД ежедневно в това число и под формата на парични заеми. Всичко е било в името на добрите отношения.

Хайде кажете ми и вие, че не съм била наред. Та да се спра.

# 1
 • Мнения: 1 805
Isa,не че не си била наред,просто си прекалено толерантна към него.Лично аз не бих могла да бъда такава спрямо донора.Но мисля,че е време да спреш!И..успокой се Hug

# 2
 • Мнения: 161
 Hug
Що па да не си наред, то човек търпи, търпи и му прекипи накрая.
(Или имаш кофти ПМС) Whistling  Mr. Green

# 3
 • София
 • Мнения: 11 289
Иса    Hug
Направо изумях като прочетох, че темата си я пуснала ти, честно.
Сега, понеже знаеш, че моите отношения с БНД са същите като твоите, искам да ти кажа, че и аз отвреме-навреме изкипявам и късам дипломатическите отношения. Дори преди няколко дни той имаше РД и аз толкова бях яхнала метлата от около седмица насам, че казах, че ако има празник, ще заведа Иво и си тръгвам, аз няма да го виждам.
След няколко дни обаче говорихме и пак се "сдобрихме" - слагам го в кавички да не си помисли някой, че сме се събрали, не, имам предвид, че сме с предишните си отношения да се виждаме/чуваме често и да си помагаме (това дето си го написала как му помагаш и аз го правя - същите работи. Само че и той ми помага, дори по-често, отколкото аз на него, така че не го броя).
Аз гледам на това като нещо нормално, става въпрос за отношения между хора, между приятели ако щеш - и да не беше БНД, а някой приятел или приятелка, пак може да се случи да ти прекипи и да се овикате, да се скарате и после да ви мине.
Така че според мен към момента нищо не прави, остави времето да си каже думата, ако след време решиш да се върнете постарому, но с нови правила за гледането на Дария да речем - направи го. Ние например говорихме за това, което ме вбесяваше, казах си всичко и сега стъпване по-внимателно около тая тема.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 982
mama Ursa, уцели десятката - в пика на ПМС-а ме хвана...

По-важното е, че в момента имам ужасно много работа и тежки сделки за 7 цифрови суми. На цялото ми напрежение и съм по 4-5 часа, това говедо вместо да се опита да ми помогне, защото аз за детето ни работя ми се прави на много важния.

Иначе изобщо не съм ядосана /само на себе си де/, на фона на другите задачки за решаване това да изключа БНД от схемата и да го заменя с бавачка ми отне 10 сек. мислене точно.  

# 5
 • София
 • Мнения: 6 982
Birdy, при нас нещата са само от моя страна. Аз му подарявам последния модел Ай-под за рождения ден, той на мен нищо. Аз му давам пари на заем, правя му преводи, помогам му с документи и пр.

Единственото което искам от него е да гледа Дариа понякога, когато пътувам. Замислих се и се сетих, че последната 'услуга' която поисках от него беше през Август - да занесе мокета на ДАРИА да й го срежат на две.
За мен това не са услуги, защото са за детето ни.

# 6
 • София
 • Мнения: 11 289
Ами доста е неравностойно, съгласна съм.
А ти намери ли си нова бавачка в крайна сметка, последно помня, че търсеше с агенция? Ако си си намерила и я харесваш, решението ти е идеално.

# 7
 • Мнения: 161
Няма за какво да се ядосваш, още по-малко на себе си, нищо лошо не си направил - държала си се повече от добре, проявила си щедрост, дала си шанс да се държи като възрастен. Това, че не е оценил нищо от горните и не е направил усилие и меко казано го избива на инфантилност си е за негова сметка - както се вижда може с него, може и без него.
Единственото за което заслужаваш да ти се дръпне ухото е, че прекалено много работиш, хич не си почиваш с тия 4-5 часа сън  ooooh! и всяка простотия ти идва в повече.

# 8
 • Мнения: 5 089
Оф, стига де, ти ни беше за пример.  ooooh!

# 9
 • Мнения: 903

Isa,
мила, какво да ти кажа!... Виждам, че си напушена (и с пълно право), затова не ми се ще допълнително да ти "навивам манивелата", ама според мен изначално ти си създала усещането на твоя БНД, че едва ли не си длъжна да му се отплащаш с услуги за да гледа собственото си дете от време на време. Сега, той може да не е черен като дявола човека, но подсъзнателно може би е възприел поведението ти именно по такъв начин - не че му помагаш като израз на добра воля и цивилизовани отношения, а именно че му "предплащаш" за "услугата" той да поема щафетата в гледането на Дария (при това от дъжд та на вятър). Та много точна е приказката:"Не е луд тоя дето изяжда зелника, а тоя дето му го дава". Но пък мъжете често проявяват инфантилност (както се е изразила mama Ursa) когато трябва да се отнесат отговорно към нещо, особено към гледането на деца - горе долу като да натовариш едно хлапе да гледа друго такова. Ама споко де, нищо страшно не е станало! spoko Даже много добре се е получило, че си се разфучала - това със сигурност му е прояснило картинката, че се е олял (защото настоящото ти избухване е в ярък разрез с досегашното ти безкрайно толерантно отношение). Остави сега нещата да позатихнат, както те е посъветвала  Birdy, дай му време да осъзнае наистина, че поведението му спрямо теб и детето е низ от издънки.... и тогава той сам ще се коригира. Ако пък достигането до такива зрели умозаключения му е непосилно, то за теб наистина по-добрия начин е бавачката.

Айде сега тегли му една цветиста.... и си окачи усмивката на лицето!   Hands Thumbsup

# 10
 • София
 • Мнения: 6 982
Ох, девойки... Аз не съм му бясна, нито ми е развалил настроение.

Обаче нали знаете: "Най ма е яд, га ма я яд на мене си." /Цитат на баба ми естествено  Mr. Green/ Вчера обядвах с гаджето си, когато се разправях по телефона с БНД. Първата ми мисъл като затворих беше: "Божеееееееее какво ли си мисли той /гаджето/ за мен?" - че съм най-голямата идиотка, която е имала за мъж това нещо... той естествено каза, че не си мисли това, но усещането, че съм малоумна ми остана.

Изобщо не искам да си коригира отношението на БНД. Този филм сме го играли и друг път... Но представлението свърши.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 351
Isa,
аз мисля, че си го разглезила много твойто БНД и си оставила в него еретичната мисъл, че всичко му е позволено.
Прекалено толерантна си. И прекалено разбрана. Повече скърцане със зъби трябва.  Mr. Green
Ако имаш други варианти - остави го и не го ангажирай със себе си и Дария. А ти имаш такава възможност.
Предполагам даваш си сметка, че колкото повече даваш на един човек, той толкова повече иска да вземе.
Оная приказка за лудия и баницата нали я знаеш?
 Hug# 12
 • Мнения: 2 336
Първото, което си помислих, че ще ти мине бързо.
Но аз мисля, че това да даваш, да даваш, а насреща само да те цоцкат - най малкото почва да дразни. Ти си знаеш дали си е заслужавало. Но явно е факт, че този човек изобщо не оценява твоите жестове. Той приема нещата така, че едва ли не ти прави лична услуга като от време на време дава дежурства по детето си. По неговото дете.
Ей, аман от такива.  #Cussing out

# 13
 • Мнения: 285
Isa,
аз мисля, че си го разглезила много твойто БНД и си оставила в него еретичната мисъл, че всичко му е позволено.
Прекалено толерантна си. И прекалено разбрана. Повече скърцане със зъби трябва.  Mr. Green
Ако имаш други варианти - остави го и не го ангажирай със себе си и Дария. А ти имаш такава възможност.
Предполагам даваш си сметка, че колкото повече даваш на един човек, той толкова повече иска да вземе.
Оная приказка за лудия и баницата нали я знаеш?
 Hug

Съгласна съм с мнението на Gercho. Нулева толерантност и това е. И стига с това даване срещу нищо. Ти си тази, която гледа и възпитава детето, работи, не спи от нерви, че и на всичко отгоре му помага и го разбира. Права си да му се навикаш и според мен задължително трябва да скърцаш със зъби. Като гледам, хубаво е свикнал - ако не може да гледа детето, ти ще го разбереш, ако няма пари - ще му дадеш. Еххх, що не съм на негово място? Убавец...

# 14
 • София
 • Мнения: 11 289
"Най ма е яд, га ма я яд на мене си." /Цитат на баба ми естествено  Mr. Green/

Извинявай, че малко оф-топик, ама мъдростите на баба ти трябва в отделна тема да ги заковем отгоре, страшно ти е бабчето  Mr. Green

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт