Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Искам да попитам майките, които са ползвали преварен зехтин за омазняване на бебешката кожа КАК точно го съхраняват? В хладилник или на стайна температура.
Предварително благодаря за отговорите!

# 1
  • София
  • Мнения: 2 026
Туфи, а как се приготвя превареният зехтин и има ли значение марката?

# 2
  • София, Младост 1
  • Мнения: 1 881
Цитат на: Туфи
Искам да попитам майките, които са ползвали преварен зехтин за омазняване на бебешката кожа КАК точно го съхраняват? В хладилник или на стайна температура.
Предварително благодаря за отговорите!


Моята бебка се изрина от олиото на "Чико" и педиатърката ни препоръча преварен заехтин. Взехме най - скъпия, който намерихме /Коста Доро, 1 л около 15 лева/. Преварявам го така. В една тенджерка слагам малко вода, не повече опт 2 см, в стъклена купичка - 200 -300 мл зехтин. Поставям купичката в тенджерата, и варя на слаб котлон /на водна баня/ около 10 мин, като внимаваш да не пръска вода в зехтина. После си купих зехтин  /същия на най - малкото шишенце, защото е с дозатор / и го преливам вътре, за по - удобно. Съхранявам на стайна температура.

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 030
На стайна. Преварявах в малка бутилка (250 мл), в която отсипвах от литровата. Малката е по-лесна за ползване.

# 4
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 743
И ние го съхранявахме на стайна температура. Дени, обаче, се обрина от зехтина и сега си стои без да го ползваме. Laughing

# 5
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 6 130
Цитат на: boo
На стайна. Преварявах в малка бутилка (250 мл), в която отсипвах от литровата. Малката е по-лесна за ползване.

Какво съвпадение. Mr. Green

# 6
  • София
  • Мнения: 11 654
На стайна температура. След преваряването го пресипвах в добре измито шишенце от шампоан-така ми беше по-лесно за употреба заради по-малката дупчица.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Благодаря ви момичета! Да, точно по начина, описан от  Небесна го преварявам (казаха ми 15 мин), но се чудех как да го съхранявам, за да не вземе да граняса #Silly ray, не мисля,че марката има значение. Не зная нашия какъв е-ползвам този, който купуваме за овкусяване на салата. Grinning

# 8
  • София
  • Мнения: 11 654
Туфи, мисля, че е по-добре да ползваш чист зехтин, не салатен.

# 9
  • София
  • Мнения: 174
След преваряването никога не ми е гранясвал на стайна температура, но веднъж си го купихме вече гранясъл. В началото и ние взехме най-скопия наличен в магазина (супирмаркет Европа, не няко квартално гаражче), студенорафиниран, чист и т.н. Оказа се обаче, че доста рядко някой го копува, та си беше ачик ачик гранясъл и смърдеше ужасно. От тогава копувам който дойде и проблем не е имало, но доста го душа преди да го преваря.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Vivi
чист зехтин, не салатен.

Защо? Какви са предимствата и недостатъците? Не съм много наясно по въпроса със зехтина, защото не ми се е налагало да го ползвам за козметични цели...Освен това, как да разпозная чистия от другия? Какво пише по опаковките?

# 11
  • София
  • Мнения: 5 323
Аз използвам ( все още) студено пресован зехтин, варя го на вадна баня 10 минутки и после след като изстине го пресипвам в 250 мл шише от шампоан (моето е непрозрачно, но май няма проблеми и прозрачно да е) и си стои в бебешката стая на стайна Т. Досега, вече 7 месеца проблеми и при двете не е имало.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 532
И аз на коста доро купувах , само че преварявах 30 мин.И преварявах само това което ще използвам.Държах го в бурканче ( от горчица - мъничко ) , а го преварявах в буркан -среден като водата трябва да е по - високо от количеството зехтин ( така ми казаха ).Това малко бурканче горе долу за 15 - 20 дни ми стигаше и после си преварявах друг.Само на стайна температура съм го държала.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 009
Цитат на: Туфи
Освен това, как да разпозная чистия от другия? Какво пише по опаковките?

 аз съм ползвала само студено пресован зехтин - така си пише и на опаковката. Знам че той е най добрия. Салатните обикновенно са някакви смески и май не са толкова подходящи за козметични цели.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Какъв е този студено пресован зехтин? Пише ли изришно на етикетите? Извинявам се затъпотата на въпросите, но винаги съм купувала някакъв зехтин-изобщо не гледам марка и етикети... Embarassed Освен това, с дъщеря ми нямахме проблем-мажех я с някакво олио, след това минах на мляко за тяло и кожата й си е супер.Обаче синеца е като гущер-с адски суха кожа, която, въпреки мазането с олио на Чико, се лющи като на  змия(змей) Rolling Eyes И реших да опитам със зехтин. Педито ми изписа даже и някакво кремче, което се приготвяло в аптеките и съдържало ланолин. Все още не съм го купила-искам да видя как ще се повлияе от зехтина, но ако някой е ползвал и подобно кремче-моля, да ми даде своите отзиви.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт