Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 фев. 2008, 00:10 ч.

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 45 472
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
  • Мнения: 168

нещо и от мен не е кой знае какво ама нищо Two Hearts

# 151
  • Монреал, Канада
  • Мнения: 319
Rumya, благодаря за съветите  bouquet Ще видя дали тук се продава такава сметана, никога не ми е трябвала и не съм търсила. Ще пробвам и с крема, който ми препоръчваш Peace А това за белтъците на сняг - няма да е за деца тортата, ние ще си я ядем Mr. Green (ако става за ядене ooooh!). Ама наистина май ще дойдат множко белтъците за една торта с рула. За начало ще пробвам по-обикновена тортичка с пандишпанови блатове със сметанов крем между първия и втория блат и белтъци между втория и третия.
Аз пак се присетих да питам нещо. Мога ли да сиропирам блатовете, след като тортата ще я покривам с марципан Варна? Да не прецакам чаршафа?
Извинявайте, че толкова тъпи въпроси задавам, ама ви чета темите от няколко дни и главата ми се напълни с каква ли не захарна информация, а пак ми липсва информацията за това, което искам да сътворя.

# 152
  • София
  • Мнения: 2 642
пчеличке, можеш спокойно да я сиропираш. Ако ти дойде много сочна, е добре да я облепиш отвън с тънки блатове или рула. При всички положения, каквато и да я направиш, щом ще я покриваш с марципан трябва преди това цялата да намажеш с тъничък слой маслен крем /най-лесно е масло, разбито с пресята пудра захар и малко мляко до гладкост/, за да не се разтопи марципана.

# 153
  • София
  • Мнения: 1 122
                               Ето моя първи опит  с марципан Варна Praynig ви момичета бъдете снизходителни.


Много хубава тортичка.  newsm10




# 154
  • Благоевград
  • Мнения: 164

Здравейте малкия много харесва Маккуин светкавицата и за това тази торта много би го задардвала.Имате ли идея как става украсата-трябва да рисуваш добре или има някакво помощно средство?Приемам всчкакви идеи за направата на торта кола. Hug

# 155
  • Враца
  • Мнения: 484
Най-накрая да си покажа тортата.Да се поправя-тя е Рафаело-незнайно защо в предния ми пост съм написала Трюфел newsm78.Освен блатовете(сиропирани) и крема на Рафаело сложих и 2 шоколадови блатове,сметана,разбита със сладко от къпини,банани и киви,а глазурата е разтопен течен шоколад.Получи се страхотна комбинация на продуктите,но пък украсата беше пълен провал.


Наталинка,благодаря за тортата!

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 08:46 от irinka28

# 156
  • София, Красна поляна
  • Мнения: 1 069
Леле, Иринка - страхотна е!

# 157
  • Тук и сега
  • Мнения: 2 282
Имате ли идея как става украсата-трябва да рисуваш добре или има някакво помощно средство?
Тами, по-лесния начин спред мен е с трансфер - прочети в първия пост как се прави - има доста подробно обяснение, включително и клипче, и състав на маслен крем, удобен за целта. След това вече питай каквото не ти е ясно. Другия вариант е да мподелираш кола от блатове - някъде из темите има много линкове и обяснения, опитай с търсачката.
Рetq min80, Разкажи повече за торичките, особено първата изглежда много интригуващо!
Иринка, чудесна ти е тортата. Може би не е каквото си искала, но рожденика със сигурност е останал доволен!

Момичета, много благодаря за съветите за торта трюфел, днеска я почвам.

Наскоро четох въпрос, чийто отговор не видях - как правим тортите така, че чинията или подноса около тях остава чист? Аз не съм голям спец, но в началото слагам голямо парче хартия за печене върху чинията, после работя, като не се притеснявам от мацането, а накрая, след като тортата се втвърди и е напълно готова, внимателно изрявзам с ножичка хартията по края на тортата и хартията не се вижда, и подноса е чист. Е, накрая, при ваденето на парчетата е добре да се сетиш да пъхнеш лопатката над хартията  Laughing Онзиден правих един кекс с глазура за гостите на щерката, забравих да сложа хартия, и докато се опитвах да избърша чинията, се сетих да го споделя.

# 158
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Ето една елементарна и лесна тортичка, която направих, но не можах да я украся, понеже мъжа ми и се нахвърли, и успях набързо да спретна нещо такова:

# 159
  • София
  • Мнения: 2 657
Здравейте момичета, тази седмица за първи път ще правя торта със захарно покритие и фигурки отгоре за първия рожден ден на дъщеря ми. За фигурките съм се спряла на захарен фондан, но се чудя, имам няколко цвята боя на прах и как да я сложа? Още докато правя сместта да разделя тестото на части и да го оцветя или може после? Трябва ли да я разреждам с вода? Иначе за покритието съм се спряла на бонбоните marshmallows.

# 160
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Привет на всички!!!
Замислила съм за 14-ти една тематична тортичка и сега отивам до аптеката за глицерин. Купих си течна глюкоза, имам си желатин, вероятно сте се досетили, че ще правя онази мастика, която пусна Гушанка преди няколко страници. Трябва да скалъпя 2 мишки, но не просто мишки, а мишки с въдици седнали на пейка Crazy Crazy Crazy

както и да е, може и нищо да не се получи, но понеже ентусиазмът ми е в повече ще се пробвам да ги направя.
Въпросът ми е нали глцеринът се купуваше от аптеката. Има ли различни видове глицерин. Да не ме погледнат странно, да не се изтровим???

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 12:14 от доня КОПРИВА

# 161
  • Мнения: 6 142
Доня коприва - за мишките съм пас - сори!

по въпроса за чистата чиния: при мен вариантите са следните:
- приготвям тортата и я пренасям вече готова украсена върху декоративната чиния;
- под най-долния блат слагам парчета хартия за печене - при украсяването глазурата пада върху тях, после само ги издърпвам внимателно.
- не правя нищо и накрая със салфетка внимателно почиствам около тортата.

# 162
  • Видин
  • Мнения: 5 564
Аз пък да споделя, че си мажа на спокойствие всичко наоколо, а след това почиствам със салфетка идеално и готово  Laughing. Един ден така докато умувах как да предпаза от клепане, ми отне повече време, отколкото украсата на самата торта. Затова сега го карам през просото  hahaha.

# 163
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 618
Момичета благодаря ви за хубавите думи и отзиви!  bouquet

Но и вие не падате по-долу - страхотни тортички показвате - adi_5, petq min80, irinka28(радвам се, че Рафаело ви е харесала!), Estell  Hug Heart Eyes

emsy, когато ти се пресече маслен крем е достатъчно да го загрееш на водна баня или в МВ - за кратко, за да се отпусне. Peace

_Пепи_, благодаря, че си ме отменила.  Heart Eyes Hug
ПС. Сложих и това описание в първия пост при въпросите!

petia_tag, направи първо цялата захарна маса и после разделяй според това какво количество ти е нужно. Боичките разтвори в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат.

доня КОПРИВА също искам да опитам тази мастика, но и аз се притеснявам, защото знам, че глицерина не се консумира вътрешно... Thinking

И аз да се изкажа по въпроса за чистата чиния:

Първо зависи какъв крем правя - колкото е по-гъст крема, толкова по-малко поразии има.
Второ използвам  ето това чудо за нанасяне на крема по страните на тортата - много удобно се нанася и не цапа толкова.
И трето - една моя "рационализация" Wink - тъй като когато пека блата за тортата си изрязвам за дъното на формата колело от хартия за печене, запазвам си изрезката от квадрата от който съм разяла и при мазане и украса отстрани я слагам около тортата. Дори и да се изцапа, после просто маха и готово! Mr. Green

# 164
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Наталина, хитра си!!!

Иначе, за глицерина ще разпитам аптекарката подробно...
Чичко Гугъл казва, че глицеринът се използва и в сладкарството и за пълнеж на много видове бонбони  Shocked ...това ми звучи успокояващо.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт