Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 фев. 2008, 18:12 ч.

Да похваля една погача на Морена

  • 6 393
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176

АА, извинявай, ама кокоските аз ги измислих , да се разберем и д ане се излагаме!
Mira(vatan1919) промени си заглавието ако обичаш на "Да похваля една погача на Горгона Медуза по рецепта на баба Светла"
Извинявай, ама ти не беше ли 92 набор или нещо от сорта?
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 6 218
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.
Даже не е бил в пуертаета още, баща ми е 61 набор

# 17
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Не смятате ли, че твърде много издребнявате? Всяка една от нас е видяла от някъде рецептите, които публикува. Много ясно, че не са авторски. Аз в повечето случаи се старая да записвам и източника, особено ако е от български форум, точно за да няма после сърдити.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 13:33 от vesi_127

# 18
  • София
  • Мнения: 9 730
 Тази питка историческа стана Hug, на този принцип и аз мога да кажа, че е моя, защото я правя от 28 години, но пък и на мен тогава друг  ми даде рецептата, значи е на друг и така до безкрайност. newsm51 Все някой някъде я е направил за първи път, но не се знае кой. newsm78 Важното е кой я е пуснал тука пръв.

# 19
  • Мнения: 1 282
Който иска може да си патентова питката.До тогава всеки,който я направи и покаже на снимката е вложил и време и старание и най-вече желание за изява.
А сега малко инфо за Патента
Действието на патента/ако има такъв/ не се разпростира върху:
 1.Използването на патентованото изобретение за нетърговски цели с оглед на лични потребности, ако не нанася значителни материални щети на патентопритежателя.
2. Срокът на действие на патента е 20 години

Ето го и самият закон, ако някой е решил да си патентова кулинарното изобретение и да не забравяме да го споменаваме в отговорите си  hahaha smile3544
http://www.amcham.bg/amcham/001/0104/files/Patents_act-BG.pdf book

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 16:12 от pepika

# 20
  • UK/София
  • Мнения: 7 670


 Леле, чак и до цитати за патент стигнахте hahahaНе се излагайте, говорим за елементарно уважение към останалите съфорумки!Още повече и двете пишат тук по 4 и повече години.



 Мисля, че темата се изчерпа и е по-добре да се заключи преди да се цитира някой закон SunglassesКой каквото имаше да казва от участниците по темата за питката  Winkго направи, за което се радвам!

# 21
  • Мнения: 423
A  за моята питка никой ли нищо няма да каже?

# 22
  • София- павлово
  • Мнения: 2 597
аз пък я правих но видях рецепта от Lebeduna      Коледна пита "Роза" и стана страхотна

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 11 847
Писах в друга тема,  да не се повтарям.

# 24
  • Мнения: 1 408
Айде и аз да се изкажа. Неоткрити неща в питкоправенето като че ли няма. Малки вариации в грамажите, и това е. И все пак питите, които съм копирала съм си ги кръстила на пусналите темата и най-вече снимката, защото най-вече снимката ме грабва. Така в бележника си имам пити на Морена, Биляна, Лебедуна, Пина, Хонда, Мамица и доста други. Козунаци на Пина, Зори, пак Лебедуна и, и, и...
Ясно е, че и те съответно са взели рецептите отнякъде. Но мен това не ме интересува. Важното е, че накрая всички са доволни, ядящите де.
На мен специално би ми станало приятно да видя нещо "свое", жънещо успехи.
А, и още нещо. В рецепти за машина за хляб има публикувани някои "мои" рецепти, които изобщо не са мои, но съм ги правила. На всичкото отгоре са и несполучливи. Ако някой все пак си ги познае - voilà!

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 1 452
Боже господи аз за хубаво го направих, вие сте се изяли тука.Толкова е глупаво, че не ми се коментира, видях пита и рецепта дадени от Морена и не съм предполагала че ще я нападнете за това.
Ако съм обидила някой с нещо извинявайте,но бях толкова щастлива от резултата си,че не се стърпях ,явно трябва да си мълача вече когато съм доволна от нещо.
За пореден път се изумявам в този форум,как от мухата се прави слон.

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 21:49 от Mira(vatan1919)

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 11 847
Цитат
... но поне бъди толерантна един път!
Излиза, че никога не съм била.

Ей сега прочетох темата, та затова.
Няма да пиша повече обаче, казах каквото имах да казвам.

# 27
  • Мнения: 2 381
Morena е посочила като източник на рецептата бг-мамма.Погледнете, преди да се нахвърляте така: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg372.html#msg372

# 28
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Наистина тази питка е доста популярна под различни имена и с малки разлики в грамажите.Дори и Морена да не е споменала  източника , не е толкоз фатално в случая.Не става въпрос за нещо, измислено за пръв път от някой или рядко срещана рецепта.Аз също се дразня много от крадене на рецепти,но не мисля,че случая е такъв.

# 29
  • София
  • Мнения: 1 050
Извинявайте, че се включвам, но в Библиотеката на Готварския форум ("Готварската книга" ли беше) има, например, доста рецепти на руски блюда от цвекло - "Под шубой" и много други. Те са страшно стари и известни на всички с руски (или по-точно съветски ) произход. Значи ли това, че аз, ако постна някоя рецепта, без да съм изчела целия форум ще бъда разпната, че откраднах чужда рецепта? Всяка рецепта има своя източник, но много се съмнявам, че това е някой 25-26 годишен. Че и на някоя баба от някое село може да й е казала рецепта някоя друга баба от съседното село, по погрешка сложила захар вместо сол и така направила първи козунак, да речем.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт