Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 фев. 2008, 18:12 ч.

Да похваля една погача на Морена

  • 6 559
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Бургас
  • Мнения: 1 470
Понеже ме посъветваха с червен надпис ,да не връщам тема по стара от 120дни, пускам нова тема ,дано не ме биете.
Искам много да похваля тази питка на Морена и да и балгодаря че я споделила,не вярвах че могга да сътворя такава вкусотия
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63509.0
Ето тук е погачата.Много препоръчвам
Морена Благодаря  bouquet
Това е моята питка
А на вкус е уникална

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 20:35 от Mira(vatan1919)

# 1
  • Мнения: 362
 Браво на теб страхотна си я направила  chef
  запаметих си рецептата може и аз да запретна ръкави някой ден Grinning

# 2
  • Мнения: 1 352
ММммм, като я гледаш тая питка, без хляб да я ядеш Crazy.

# 3
  • Мнения: 3 623
Никога до сега не съм правила погача, но ми хареса как ти си я направила  Peace
Може и да пробвам някой ден  Grinning

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 1 470
Благодаря ви на всички,наистина е много лесна и вкусна   bouquet

# 5
  • Мнения: 319
Ммммдаааа точно тази пита е любима вече и  в нашата фамилия. Освен това съм я разпространила на всички приятели и даже в един друг форум Crazy

# 6
  • Мнения: 423
Ето и моята питка по рецепта на Морена, много е вкусна и всички я харесаха, правих я за едно гости. Снимков материал:

# 7
  • София
  • Мнения: 3 674
Четох, четох ама не видях колко брашно поема тази питка.  newsm78

# 8
  • UK/София
  • Мнения: 7 670

           Тъъъъйййй ThinkingОт доста време се пускат теми с недоволство защо не се слагат източниците на рецептите.И какво се очаква от обикновените потребители, след като един от модераторите си прави оглушки за това нещо.Морена, за теб се отнася!

 Питката е по рецепта на ДЕянаЗ, или девойката със сегашен ник Горгона Медуза.Помня много добре когато тя пусна темата през 2004г.Дори и ти взимаш участие там! ooooh!ЕТО Я!Срамота е, няма да коментирам и мои рецепти, но поне бъди толерантна един път!



 Съжалявам за отклонението от темата!

# 9
  • Мнения: 4 176
С риск да подскочат някои хора, но това да не е подсъдимо, ако дадеш рецепта, която ти е харесала?
Ми аз имам един цял диск с рецепти от тук и не само от тук и не смятам за нужно да пиша източкика. Човек пита за рецепта- пробвала съм я и, ако ми харесва я препоръчвам. Боли ме мен и този дето пита на кой е рецептата. Важното е да е сполучлива.
Как ли пък не бих си пбременявала мозъка с имена....А и всяка рецепта е взета от някъде. Деяна, защо не е написала тя от къде я знае, и името на този от който я е взел другия? Абе от тук нататък пълно родословно дърво на произхода на рецептата се иска.
 Shocked

# 10
  • UK/София
  • Мнения: 7 670


 Съгласна, но все пак става въпрос за хора които пишат с години.След като се пускат толкова теми на недоволство сигурно има причина.

 Хайде, Мамице, да не говоря за чудните ти шоколадови кокоски Hugголяма страст са ми.И помня даже, че ти пусна рецептата! Simple Smile

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 6 223
Рецептата е на баба Светла от с. Чибаовци. Честно.
Бабо Светле, ти нямаш нет  и компьтър нямаш даже, но аз изключително много ти благодаря за сполучливата погача. Сега може да ми благодарите ,  че тази рецепта излезе на бял свят благодарение на мен.  
Между другото след този случай ( много съм наблюдателна нищо, че не се обаждам) нещо се пречупи в мен и спрях да публикувам рецептите  и мои и на баба Светла.  Сега сериозно - тъпо е да гледаш как някой го поздравяват незаслужено, но си мълчи.
И Мамице , винаги като правя нещо дори и тестото ти за пица, когато го препотръчвам казвам "по рецепта на Мамица" не казвам моя рецепта, аз съм я измислила. Нямам нужда от незаслужени аплодисменти.

# 12
  • Мнения: 4 176
Ха, а знаеш ли, че кокоските МИ ги продават в насипен вид в хранителните магазини. 8 лв. килотъо. Тия са чели форума ни. ще ги съдя!

Сега сериозно - тъпо е да гледаш как някой го поздравяват незаслужено, но си мълчи.

А не допускаш мли, че този някой може просто да не е видял темата. Аз напоследък с дни не чедта форума, защото нямам време и желание.
А, че е тъпо е тъпо, ако предположим, че си трае.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 223
Хайде, Мамице, да не говоря за чудните ти шоколадови кокоски Hugголяма страст са ми.И помня даже, че ти пусна рецептата! Simple Smile
Ха, а знаеш ли, че кокоските МИ ги продават в насипен вид в хранителните магазини. 8 лв. килотъо. Тия са чели форума ни. ще ги съдя!
АА, извинявай, ама кокоските аз ги измислих , да се разберем и д ане се излагаме!
Mira(vatan1919) промени си заглавието ако обичаш на "Да похваля една погача на Горгона Медуза по рецепта на баба Светла"

# 14
  • UK/София
  • Мнения: 7 670

   Браво, Деяна Hug

 Добре де, Мамице, с теб може да се комуникира само като пуснеш тема"Гледайте ме в предаването на Милен Цветков" Mr. Green

 А рецептата на тази питка се върти постоянно в темите на двата форума, даже Морена взима участие.И навсякъде се споменава като нейна питка.Не се обаждам за без нищо.Постоянно ми се набива в очите!

 Спирам да оспамвам темата!

# 15
  • Мнения: 4 176

АА, извинявай, ама кокоските аз ги измислих , да се разберем и д ане се излагаме!
Mira(vatan1919) промени си заглавието ако обичаш на "Да похваля една погача на Горгона Медуза по рецепта на баба Светла"
Извинявай, ама ти не беше ли 92 набор или нещо от сорта?
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 6 223
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.
Даже не е бил в пуертаета още, баща ми е 61 набор

# 17
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Не смятате ли, че твърде много издребнявате? Всяка една от нас е видяла от някъде рецептите, които публикува. Много ясно, че не са авторски. Аз в повечето случаи се старая да записвам и източника, особено ако е от български форум, точно за да няма после сърдити.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 13:33 от vesi_127

# 18
  • София
  • Мнения: 10 244
 Тази питка историческа стана Hug, на този принцип и аз мога да кажа, че е моя, защото я правя от 28 години, но пък и на мен тогава друг  ми даде рецептата, значи е на друг и така до безкрайност. newsm51 Все някой някъде я е направил за първи път, но не се знае кой. newsm78 Важното е кой я е пуснал тука пръв.

# 19
  • Мнения: 1 282
Който иска може да си патентова питката.До тогава всеки,който я направи и покаже на снимката е вложил и време и старание и най-вече желание за изява.
А сега малко инфо за Патента
Действието на патента/ако има такъв/ не се разпростира върху:
 1.Използването на патентованото изобретение за нетърговски цели с оглед на лични потребности, ако не нанася значителни материални щети на патентопритежателя.
2. Срокът на действие на патента е 20 години

Ето го и самият закон, ако някой е решил да си патентова кулинарното изобретение и да не забравяме да го споменаваме в отговорите си  hahaha smile3544
http://www.amcham.bg/amcham/001/0104/files/Patents_act-BG.pdf book

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 16:12 от pepika

# 20
  • UK/София
  • Мнения: 7 670


 Леле, чак и до цитати за патент стигнахте hahahaНе се излагайте, говорим за елементарно уважение към останалите съфорумки!Още повече и двете пишат тук по 4 и повече години.



 Мисля, че темата се изчерпа и е по-добре да се заключи преди да се цитира някой закон SunglassesКой каквото имаше да казва от участниците по темата за питката  Winkго направи, за което се радвам!

# 21
  • Мнения: 423
A  за моята питка никой ли нищо няма да каже?

# 22
  • Мнения: 2 597
аз пък я правих но видях рецепта от Lebeduna      Коледна пита "Роза" и стана страхотна

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 11 857
Писах в друга тема,  да не се повтарям.

# 24
  • Мнения: 1 412
Айде и аз да се изкажа. Неоткрити неща в питкоправенето като че ли няма. Малки вариации в грамажите, и това е. И все пак питите, които съм копирала съм си ги кръстила на пусналите темата и най-вече снимката, защото най-вече снимката ме грабва. Така в бележника си имам пити на Морена, Биляна, Лебедуна, Пина, Хонда, Мамица и доста други. Козунаци на Пина, Зори, пак Лебедуна и, и, и...
Ясно е, че и те съответно са взели рецептите отнякъде. Но мен това не ме интересува. Важното е, че накрая всички са доволни, ядящите де.
На мен специално би ми станало приятно да видя нещо "свое", жънещо успехи.
А, и още нещо. В рецепти за машина за хляб има публикувани някои "мои" рецепти, които изобщо не са мои, но съм ги правила. На всичкото отгоре са и несполучливи. Ако някой все пак си ги познае - voilà!

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 1 470
Боже господи аз за хубаво го направих, вие сте се изяли тука.Толкова е глупаво, че не ми се коментира, видях пита и рецепта дадени от Морена и не съм предполагала че ще я нападнете за това.
Ако съм обидила някой с нещо извинявайте,но бях толкова щастлива от резултата си,че не се стърпях ,явно трябва да си мълача вече когато съм доволна от нещо.
За пореден път се изумявам в този форум,как от мухата се прави слон.

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 21:49 от Mira(vatan1919)

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 11 857
Цитат
... но поне бъди толерантна един път!
Излиза, че никога не съм била.

Ей сега прочетох темата, та затова.
Няма да пиша повече обаче, казах каквото имах да казвам.

# 27
  • Мнения: 2 381
Morena е посочила като източник на рецептата бг-мамма.Погледнете, преди да се нахвърляте така: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg372.html#msg372

# 28
  • Мнения: 764
Наистина тази питка е доста популярна под различни имена и с малки разлики в грамажите.Дори и Морена да не е споменала  източника , не е толкоз фатално в случая.Не става въпрос за нещо, измислено за пръв път от някой или рядко срещана рецепта.Аз също се дразня много от крадене на рецепти,но не мисля,че случая е такъв.

# 29
  • София
  • Мнения: 1 050
Извинявайте, че се включвам, но в Библиотеката на Готварския форум ("Готварската книга" ли беше) има, например, доста рецепти на руски блюда от цвекло - "Под шубой" и много други. Те са страшно стари и известни на всички с руски (или по-точно съветски ) произход. Значи ли това, че аз, ако постна някоя рецепта, без да съм изчела целия форум ще бъда разпната, че откраднах чужда рецепта? Всяка рецепта има своя източник, но много се съмнявам, че това е някой 25-26 годишен. Че и на някоя баба от някое село може да й е казала рецепта някоя друга баба от съседното село, по погрешка сложила захар вместо сол и така направила първи козунак, да речем.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт