Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 фев. 2008, 10:04 ч.

Теглене на кредит и осигуряване

 • 2 564
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 929
Във всички случаи, не е само един въпросът ми, свързан с това. Искам да тегля жилищен ипотечен кредит. Омъжена съм, което означава, че мъжът ми автоматично става съкредитоискател. Но проблемът е, че работи като таксиметров шофьор към голяма столична фирма, като плаща всеки ден аренда на собственика на колата. Собственикът му е казал, че ще го осигурява, като му внася само 3 лв., но за какво, не знам. Мъжът ми пък съвсем не знае нищо. Тези 3 лв. ще му се удържат от арендата, но няма да е подписал никакъв договор - това възможно ли е? Как става цялата тази "врътка"?
Аз знам, че от банката искат да има внесени всички здравни осигуровки - и аз, и мъжа ми. А липсата на договор? Няма ли да бъде проблем? Все пак от банката трябва да знаят на какъв договор работи мъжът ми, върху какъв доход го осигуряват, така ли е? Знае ли някой, как се осигуряват таксиметровите шофьори? С кого подписват договор? А ако се самоосигуряват, имат ли право да станат съкредитоискатели и на какво основание?
Ще бъда много благодарна, ако някой вещ по въпроса се включи.

# 1
 • Мнения: 2 556
Не е ли най-лесно да говорите с представител на банкиата какви документи им трябват точно и после да мислите вие как да ги осигурите?

# 2
 • Мнения: 143
Здравей мила,ние имаме почти същия проблем!
Но добре че е свекървата да ни светне (това и е работата,с трудови договори)
Първо за трд- мъжа ти ако има трябва да се подпише,да се завери в нои--и тогава му се дава единя оригинал(винаги са 2 оригинала)
Без подписа на мъжа ти няма тр. договор!!!!!
Даже се обадих сега на свеки и тя каза че 3лв е невъзможно да са осигуровки-ще провери тояно колко лева са!!!!

# 3
 • Мнения: 3 929
Здравей мила,ние имаме почти същия проблем!
Но добре че е свекървата да ни светне (това и е работата,с трудови договори)
Първо за трд- мъжа ти ако има трябва да се подпише,да се завери в нои--и тогава му се дава единя оригинал(винаги са 2 оригинала)
Без подписа на мъжа ти няма тр. договор!!!!!
Даже се обадих сега на свеки и тя каза че 3лв е невъзможно да са осигуровки-ще провери тояно колко лева са!!!!
Аз лично предполагам, че става въпрос само за здравните осигуровки. А и мъжът ми каза, че щели да го осигуряват само на 4 часов работен ден, което ми се струва безумно! Затова се питам, дали не е по-добре той да се самоосигурява и дали като такъв може да иска кредит от банка?

# 4
При всички случаи, за да ви бъде отпуснат кредит трябва и двамата да се осигурявате на 8 часов работен ден и да са ви внесени всички осигуровки до момента. Дори и да се самоосигурява пак може да тегли кредит, но при положение, че работи защо да се самоосигурява. Ако мъжът ти работи без подписан трудов договор, т.е. на черно това със заема не виждам как може да стане. Процедурите не са никак леки и не на всеки се дава заем. Вие, реално може да имате и 5000 лв. месечен доход, но на документи като покажете малък доход и ниски осигуровки банката няма да ви отпусне кредита. Не знам за точната сума, над която отпускат заема, за това трябва да попитате в самата банка, какви са точно условията и изискванията, но без трудов договор и осигуровки няма да направите нищо по въпроса. Първо се изяснете за тези неща и тогава пристъпвайте напред. Не знам точно на какъв доход трябва да са осигуровките, но дори и да са на минималната заплата сумата е не по-малко от 30 лв. месечно за сметка на работодателя. За какви 3 лв. ми говориш изобщо нещо не успях да схвана.

# 5
 • Мнения: 3 929
При всички случаи, за да ви бъде отпуснат кредит трябва и двамата да се осигурявате на 8 часов работен ден и да са ви внесени всички осигуровки до момента. Дори и да се самоосигурява пак може да тегли кредит, но при положение, че работи защо да се самоосигурява. Ако мъжът ти работи без подписан трудов договор, т.е. на черно това със заема не виждам как може да стане. 
Ами именно. Не работи на черно, но на практика се получава така. Всъщност, май съвсем се обърках. Защо "на черно"? Той плаща аренда всеки ден на собственика на таксито в определен размер, а останалата сума е за мъжа ми. Собственикът му е казал, че ще му удържа по 3 лв. от арендата, но май от дневната аренда, а не за месеца, което значи една доста по-голяма сума, но щял да го осигурява на 4 часов работен ден, не знам защо. Ама не са подписали никакъв договор. И аз не виждам, как ще стане това с внасянето на осигуровки, като няма подписан договор. Затова се питам дали не е по-добре да се самоосигурява?

# 6
 • Мнения: 50
Аз не разбрах ако ти искаш да теглиш кредит на твое име и твоят доход е достатъчен за вноската по изисквания на банката не би трябвало да има значение мъжът ти какъв доход има.

Аз като теглих моя не беше достатъчен и затова се наложи и мъжът ми да доказва неговият.

Да не говорим че повечето банки имат формуляри които попълва работодателят и там може да се посочи реално колко ти дават а не по трудов договор. Поне мисля че беше така.

# 7
 • Мнения: 3
Значи: Ако твоят доход стига за кредита единственото, което се иска от него е да няма неплатени данъци и да дължи пари на държавата. Иска се едно удостоверение от НАП, преди го вадеха за седмица. Ако дохода ти стига, то не е нужно той да доказва доход. Просто става съдлъжник защото е и...
Тази бележка от НАП ще ви каже какво точно дължи ако дължи той и след плащането му нямате проблем.

Виж вече ако твоите приходи не стигат не ви е розово...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт