Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 586
Какво ми се случи тази нощ Simple Smile:
Към 4 сутринта се събудих от сериозни бунтове в стомаха, които ме  отведоха за известно време в тоалетната за изчистване на дразнителите от червата ми Simple Smile. По някое време от престоя ми там чух, че малката се е събудила и плаче за млекце. Набързо се оправих с мисълта, че ако изобщо успея да стигна до леглото нормално, ще пробвам да я кърмя 1-2 минути и ако не заспи веднага, ще ги оставя да се занимават с баща си докато аз си свърша работата в тоалетната Simple Smile. Само след пърите няколко суквания стомахът ми се успокои за моя изненада. Реших, че си е просто съвпадение и се зардавах, че няма да има големи ревове тази нощ. След около 10 минути малката доволно насукана пусна гърдата и продължи да си спи. Точно след 5 секунди стомахът ме присви със същата сила както преди кърменето и ме отведе набързо в тоалетната за довършване на процеса по пречистване на червата Simple Smile.

Та чудя се аз чиста случайност ли е това (всъщност 2 такива)? Или има някакъв механизъм, чрез който хормоните освободени при кърмене контролират контрахирането на червата? Знам, че окситоцинът и пролактинът са "хормони на щастието" и общо взето кърменето успокоява и придава едно доволно настроение. Но за повече функции на тези хормони не съм чувала Simple Smile Някой ако знае нещо по въпроса да сподели.

А някой имал ли е подобни преживявания?Simple Smile

# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 956
Точно такива преживявания сме нямали, но и на мен ми се случи нещо много странно вчера. Значи вчера ми дойде за втори път откакто съм родила. Първият път беше много за кратко и безболезнено, но вчера ми беше адски зле -  болки в корема и кръста та чак ми се гадеше. Та излязохме криво-ляво сутринта на разходка, но по едно време малката се размрънка нещо и започна да ме тегли за блузата ама с такива бойни викове, че аз направо се видях в чудо. И блаагодарение на факта, че времето беше направо горещо, вътре в кафето на което бяхме седнали нямаше никой, всички бяха навън по масите. Влязохме вътре и я накърмих на бързо, докато тати си пиеше кафето отвън. И това, което ме учуди беше, че като излязох, не ме болеше вече нищо! Ама все едно с магическа пръчка болките и неразположението ми изчезнаха! Може би е някакво съвпадение, незнам, но истината е, че аз преди раждането имах много болезнен цикъл, и без едно-две хапчета първият ден не минавах. И сега тъкмо се бях завайкала, че немога да пия нищо обезболяващо и то пък не се наложи изобщо.
Та и аз се чудя има ли връзка между едното и другото!

Общи условия

Активация на акаунт