Как се правят бретцели?

  • 5 072
  • 7
  •   1
Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 401
В Мюнхен това лято ядох бретцели и много ми харесаха. Как се правят? Намерих една рецепта в и-нет пространството, но не й се доверявам много... Ако някй от тук знае и може, моля да сподели  Grinning. А ето как изглежда нещото, което искам да направя и ... изям съответно Моля, не обръщайте внимание, че по принцип съм на диета и не ям тестени изделия  Mr. Green.... Това е някаква си там подробност....

# 1
  • Мнения: 1 283
 В любими рецепти asyalein е дала рецептата за бретцели. Peace

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
В любими рецепти asyalein е дала рецептата за бретцели. Peace


ето я рецептата

успех.

# 3
  • Мнения: 22 867
Продават готови, не ти ли харесват?

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 401
Благодаря за рецептата.  Grinning

Не, готовите не ми харесват, защото нямат нищо общо с това, което ядох там... освен външния вид  Wink

Това за NaOH няма да ме умори, нали? Щото малко се втрещих като го прочетох.... Ти правила ли си ги?  newsm78

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 15:37 от 3te...ki

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Благодаря за рецептата.  Grinning

Не, готовите не ми харесват, защото нямат нищо общо с това, което ядох там... освен външния вид  Wink

 в любимите ми рецепти съм сложила и рецепта на Обатзда  - намачканото сирене.
на мен това ми хареса много  Crazy

сложила съм хесенсия вариант, ако дръжиш и баварския мога да сложа.
аз обожавам брецел с обатзда  Flutter

успех с приготвянето   bouquet

# 6
  • Габрово
  • Мнения: 401
ОК, прати и баварския вариант да пробвам и да видя кое ще ми допадне повече  Wink

И още нещо - този разтвор от NaOH само се загрява или се оставя да заври ? И брецели се топят в топъл или врящ разтвор?  И изчакват ли се като варените гевреци да изплуват? Много въпроси, но все пак...

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 16:05 от 3te...ki

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
разтворът просто трябва да е топъл. не се варят гевреците, само се потапят.

да ти кажа за изплуването не се сещам newsm78, мисля, че последния път не ги потапях, ами ги мазах с този разтвор.


баварска обатцда:

250 гр. зрял камамбер
250 гр. извара (quark) или сирене крема (doppelrahmfrischkäse)
50 гр. масло
сол, черен и червен пипер
лук на полумесеци

камамберът се намачква с вилица, добавя се изварата и мекото масло, продължава да се мачка.
добавят се подправките.
сервира се на топки, украсен с лука.
яде се с брецел  Hug

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 17:17 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт