Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 май 2005, 21:08 ч.

Аз ли не сьм добре?

 • 3 104
 • 17
 •   1
Отговори
 • Ispania
 • Мнения: 4 111
Писна ми vе4е да ми казvат ,4е не сьм добре,заЩото искам да осиноvя дете.Еййййййй пла4е ми се vе4е 4естно.
Толкоvа ли са ограни4ени 4оvешките умоvе Cry  Cry  Cry ,не искам да си задоvоля май4инското его и за тоvа да осиноvя някого.Не искам да осиноvя дете ,заЩото така ,Ще има кого да сьжаляvам.........да му се не vиди...............пла4е ми се ей.

# 1
 • Мнения: 550
Много си си добре, не се заблуждавай. Просто болшинството хора не могат да приемат, че други искат и могат да бъдат по-любвеобилни, по-великодушни и по-човечни. Аз имам прекрасна дъщеричка, която осинових на 3 дни, сега е на 6м. Имам и син, който родих преди 17г. Просто реших и го направих, и за миг не съм се колебала или притеснявала. Но изглежда с други хора не е така. Много мои семейни приятели не могат да си имат детенце вече по 9-10 и повече години, иска им се, но макар да ми се радват и възхищават, като че ли идеята да осиновят е много трудна за възприемане, а камо ли за изпълнение. И стигнах до извода, че аз, тъй като имам и родено дете, виждам, че да осиновиш не е нещо трудно, непонятно и изключително. Обичта и майчинството идват с грижите, а не с бременноста и раждането. А хората, които нямат дечица, първо искат на всяка цена да се помъчат да си родят, а пък ако не стане тогава да си осиновят. Те не знаят какво ценно време губят. Обожавам дъщеря си, страшно много я обичам и в огън, и в бошуващ океан влизам за нея. Днес за първи път се разделих с нея, оставих я при майка ми да я гледа, а аз от утре тръгвам на работа. Сякаш живо месо се откъсна от мен. Не съм спряла да плача и да мисля за нея, макар че имам възможността да я виждам всеки ден. Ние сме жени, майки и това са нашите деца. Как е възможно някой да се учудва и да гледа странно на това, че искаш да бъдеш още по-щастлива.

# 2
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
хм ако се замислиш за мозъчното състояние на тези дето ти го казват - и ако приемем, че то е нормално - ми по-добре да си ненормална, нали  Wink

# 3
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Цитат на: Val
Писна ми vе4е да ми казvат ,4е не сьм добре,заЩото искам да осиноvя дете.Еййййййй пла4е ми се vе4е 4естно.
Толкоvа ли са ограни4ени 4оvешките умоvе Cry  Cry  Cry ,не искам да си задоvоля май4инското его и за тоvа да осиноvя някого.Не искам да осиноvя дете ,заЩото така ,Ще има кого да сьжаляvам.........да му се не vиди...............пла4е ми се ей.


mnogo vreme triabva na bulgarina da mu uvre glavata,che osinoviavaneto na edno dete e neshto normalno i choveshko.
Mnogo si si dobre.Narodopsihologiata ni e sbarkana,a ne ti.
spri da se nervish i gi puskai da pasat .......

# 4
 • Ispania
 • Мнения: 4 111
Kогато попитам някой дали би си осиноvил дете,поvе4ето казvат ,4е биха го напраvили,но v сьЩност сьм сигурна ,4е няма да го напраvят nikoga.
Даже след като се загоvоря с някои от тях отноvо на тази тема ми казvат ,4е сигурно ако нямали деца можело и да помислят ,но сега за какvо им е. Cry

# 5
 • София
 • Мнения: 7 150
Когото имаш собствено дете, разбираш, че грижите и времето, които си му посветил те правят родител, а не раждането. Преди да се роди дъщеря ми, мислех, че погледна ли я ще виждам в нея мен и мъжа ми, но не - тя си е отделна личност и понякога ми е много странно, че ние сме я създали. Чакахме я две години и честно казано през този период не съм мислила за осиновяване - исках "наше" дете. Сега сме решили да осиновим. Благодарение на дъщеря ми разбрах, че децата /родени от нас или не/ не ни принадлежат - те са отделни личности със собствен характер /изразът "кръвта вода не става" поне за мен не е верен/ и ние можем само да ги обичаме и да им помогнем да са щастливи, но не и да ги направим такива, каквито искаме. За сега съм споделила само с родителите си и две приятелки. Родителите ми ме подкрепят, но ще им трябва време, за да свикнат с мисълта. Приятелките ми напълно одобриха - едната дори обсъжда същия вариант с мъжа си, но ги спира това, че жилищно не са осигурени.

# 6
 • Мнения: 4 459
VAlче.............., много си си добре даже.
Такива дето те мислят за ненормална не заслужават да се допитваш до тях.
Аз лично с удволствие бих осиновила дете. Е, не точно сега де - по принцип. Ако имам достатъчно пари не едно дете ще осиновя а ще спонсорирам дом за деца или ще си основя фондация да им помагам - дай Боже да мога да си го позволя.

Ако ти самата си убедена, че го искаш и ще се справиш - давай, не му мисли. Това едно благородно дело.

# 7
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 988
Вал, няма нищо лошо да осиновиш дете. Но мисля, че трябва да се позамислиш и защо хората около теб реагират така. От постингите ти разбрах,ти си на 22 години, със съвсем малко твое родно дете и в момента без мъж до теб, тоест без подкрепа. Просто хората си мислят може би, че ти е доста рано за това. Аз също си задавам такива въпроси. Защо сега искаш да осиновиш и другия не маловажен какво дете искаш да осиновиш - колко голямо, със здравословни проблеми, не само българче?
А сега малко и мое виждане за осиновяването на деца от семейства, които имат и могат да имат собствени деца. Мисля, че едно такова семейство би трябвало да осинови дете тогава, когато собствените деца малко са поотраснали, та и те да се включат в приобщаването на осиновеното дете. А осиновеното дете да е със някакъв проблем или по-големичко. И да имат достатачно търпение и финансови възможности да решат проблемите му. Това за мен е благородно и състрадателно, защото в домовете са останали точно такива деца.
Но да искаш да осиновиш бебе, нормално, българско дете, за което чакат поне десет семейства, които не само нямат, но и не могат да имат деца, за мен това е нахалство.  Извинете ме, но го казвам от позицията на жена, която в момента чака да и се обадят за дете.  И надали някой може да си представи какво ми е след повече от три години ходене по лекари, пръскане на сума ти пари и никаква надежда да имам дете, да чакам наред с хора, които не само имат деца, но и могат да имат.

# 8
 • Ispania
 • Мнения: 4 111
Doret ,искам да осиноvя дете,но не сега.
Не зная ,какvо дете ,Ще осиноvя,не зная дали ,Ще е бьлгар4е или не(ако мога да осиноvя бьлгар4е ,Ще го напраvя с удоvолстvие).Тук гледам ,4е поvе4ето осиноvени деца са китай4ета,и китай4е да е ....не мeинтересуv а.
Не сьм сигурна ,4е Ще мога да избера колко да е голямо детето,за да ти отгожоря на vьпроса ,колко голямо го искам.
За мен няма зна4ение.
За мен е странно ,4е казvаш ,4е желанието на някого да озиноvи цитирам"нормално, българско дете" е нахалстvо.Ами смятам и сьм сигурна ,4е деца (Щом до тоvа е проблема) v Бьлгария има достать4но ( за голямо неЩастие).Аз пьк мисля ,4е ако имаше поvе4е желаеЩи да осиноvят деца ,Щеше да е по добре
Не бих искала да осиноvя дете с проблеми само поради една единстvена при4ина Sign Exclamation Няма да мога да гледам как страда тоvа дете.Нямам такаvа психика ,но ако имах по силна психика определено ,Щях да осиноvя дете с проблем ,заЩото ,тоvа ,Ще е оЩе един подарьк от господ за мен да гледам vсеки напредьк и vсяко ноvо постижение на детето.
Работила сьм с такиvа деца около 3 години ,за тоvа смятам ,4е няма да сьм пьлноценна майка на такоvа дете,а искам да дам абсолУтно vси4кото vнимание и лУбоv и нужните грижи на детето ,което ,Ще осиноvя.
Искаше ми се да осиноvя дете ,докато моето дете е малко,за да израстнат заедно и vинаги да си помагат.По принцип ако бях имала дvе деца(родни) ,пак ,Щях да искам да са едно след друго.
Искам да кажа (тьй като яv но годините ми се набиvат на о4и Confused ),4е vьпреки тях сьм обмисляла хляди пьти vариянтиtе за осоноvяvането и vси4ко сvьрзано с него.
Ето тоvа беше написано от Лекси:Когото имаш собствено дете, разбираш, че грижите и времето, които си му посветил те правят родител, а не раждането
Та зна4и тьй като аз смятам да имам оЩе едно дете ,мисля то да е осиноvено ,то4но поради при4ините написани по горе.
Vе4е казах ,заЩо не бих могла да осиноvя дете с проблеми.
С голямо желание бих осиноvила дете от Бьлгария,и 4естно си казvам ,и за момент не бих си помислила ,4е няма да го напраvя ,заЩото имам дете родено от мен а други нямат и ,Ще е нахалстvо да осиноvя -аз имаЩата Confused
Не би трябvало да има зна4ение за семейстvата ,които нямат деца ,дали ,Ще осиноvят дете с проблеми.Зна4ението ,Ще е единстvено ,ако мислят ,4е психи4ески няма да се спраvят.

# 9
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 988
Вал, най-малко искам да ти се противопоставям. Но както написах по-горе всичко това го пиша от позицията на чакаща да осинови дете. И ако в България имаше деца за осиновяване аз нямаше да чакам толкова време. В домовете наистина има деца, но те са или без декларации за отказ или пак със здравословни проблеми, или от малцинствен произход. А желаещите да осиновят понякога чакат с години.
Цитат на: Val

Не би трябvало да има зна4ение за семейстvата ,които нямат деца ,дали ,Ще осиноvят дете с проблеми.Зна4ението ,Ще е единстvено ,ако мислят ,4е психи4ески няма да се спраvят.

А за семействата без деца има огромно значение какво дете ще осиновят. Нормално българско дете е такова като твоето и на повечето други майки.Ти не можеш да се справиш психически, а помисли ли как ще се справи едно семейство изразходвало всичките си психически и финансови възможности да има собствено дете? И като си представиш, че това дете може би ще е единственото, защото надали всеки би издържал процедурата и чакането отново.
И така ние двете заставаме на "стартовата линия" за осиновяване.
Ти, си имаш вече свое и единственото ти желание да направиш добро на някое дете.
А аз, всяка вечер заспивам, или по-точно не мога да заспя, с мисълта за дете. Дете, което ще даде смисъл на моя живот и този на съпруга ми. Детето, което искаме, чакаме, но така и не идва. И хилядите въпроси защо така се случи, толкова ли съм грешна , та едно дете не мога да имам. Да добавим и непрекъснато задавания въпрос "Защо нямате деца?" или злобните подмятания че нямам деца. И това години наред. Решаваме да спрем борбата и да си осиновим дете.
И накрая заставаме рамо до рамо с теб, и аз и ти искаш да осиновим дете. Но мотивите ни са толкова различни.  Не бих искала да си на моето място!!!
Лекси:Когото имаш собствено дете, разбираш, че грижите и времето, които си му посветил те правят родител, а не раждането
Мисля, че в този цитат Лекси има съвсем друго впредвид. А това, че ти си го цитирала в контекса на твоите думи, го приемам като поредната обида от рода "ти нямаш деца и нищо не разбираш"
Надявам се да ме разбереш, макар че ти никога няма да изпаднеш в моето положение.

# 10
 • София
 • Мнения: 7 150
Дорет, права си за всичко. Не е справедливо наистина. Да имаш вече дете /особено пък рожденно/ и да искаш да осиновиш второ е съвсем различно от това изобщо да нямаш, да знаеш, че няма и да имаш рожденно и да чакаш... Съзнавам, че желанието ми егоистично. Нищо благородно няма в него /както някои биха го възприели/. Знам, че за здраво, малко бългалче има много желаещи, може би и по-добри от нашето, семейства. Но все пак егоистичния ми майчин истинкт ме кара да правя каквото мога за детенце.

# 11
 • Ispania
 • Мнения: 4 111
Doret,разбирам те напьлно,или може би не мога да те разбера,заЩото аз имам дете ,и както ти казvаш никога няма да бьда v тvоето положение.
Зная ,4е поvе4ето деца v бьлгарските доможе не могат да бьдат осиноvени.Не сьм особено запозната с при4ините ,заЩо осиноvяvането се баvи толкоvа дьлго,но мисля ,4е е заради неЩо по документите ...........на тези тема не мога да гоvоря,заЩото ,както казах vе4е не сьм особено запозната.
Зняа ,4е v домоvете v София(заЩото аз работех,то4но s тях)80 процента от децата не могат да бьдат осиноvени,но не vярvам ,4е и v проvинцията е така.
Ако никой не ги иска децата от "малцинствен произход",зна4и ето го моето дете Sign Exclamation Както казах ,vе4е аз не се интересуvам ,какvо ,Ще е.И негьр4е да осиноvя,пак ,Ще му се радvам и оби4ам ,то4но както моето.
Не сьм искала да te обидя или засегна с неЩо,много се изvиняvам ,ако сьм го напраvила и за момент не сьм искала да прозvу4и собЩението ми по долу като"ти нямаш деца и нищо не разбираш" .
Наистина се изvиняvам ,ако сьм те обидила.
Искрено ти желая ,да си осиноvиш детенце.Обикноvенно v интернет ,хората си гоvорят ей така.....без dа мислят особено ,какvо казvат или пожелаvат,но аз наистина ти желая от сьрце да си имаш дете,заЩото зная ,какvо е желанието и 4акането да го гушнеш, когато се пояvи.

# 12
 • София
 • Мнения: 7 150
Цитат на: Val
Ако никой не ги иска децата от "малцинствен произход",зна4и ето го моето дете Sign Exclamation Както казах ,vе4е аз не се интересуvам ,какvо ,Ще е.И негьр4е да осиноvя,пак ,Ще му се радvам и оби4ам ,то4но както моето.
 

Браво Вал! Дано имаш възможността да си осиновиш детенце и мерси за пожеланията  Grinning .

# 13
 • София
 • Мнения: 911
Цитат на: Doret
Вал, няма нищо лошо да осиновиш дете. Но мисля, че трябва да се позамислиш и защо хората около теб реагират така. От постингите ти разбрах,ти си на 22 години, със съвсем малко твое родно дете и в момента без мъж до теб, тоест без подкрепа. Просто хората си мислят може би, че ти е доста рано за това. Аз също си задавам такива въпроси. Защо сега искаш да осиновиш и другия не маловажен какво дете искаш да осиновиш - колко голямо, със здравословни проблеми, не само българче?
А сега малко и мое виждане за осиновяването на деца от семейства, които имат и могат да имат собствени деца. Мисля, че едно такова семейство би трябвало да осинови дете тогава, когато собствените деца малко са поотраснали, та и те да се включат в приобщаването на осиновеното дете. А осиновеното дете да е със някакъв проблем или по-големичко. И да имат достатачно търпение и финансови възможности да решат проблемите му. Това за мен е благородно и състрадателно, защото в домовете са останали точно такива деца.
Но да искаш да осиновиш бебе, нормално, българско дете, за което чакат поне десет семейства, които не само нямат, но и не могат да имат деца, за мен това е нахалство.  Извинете ме, но го казвам от позицията на жена, която в момента чака да и се обадят за дете.  И надали някой може да си представи какво ми е след повече от три години ходене по лекари, пръскане на сума ти пари и никаква надежда да имам дете, да чакам наред с хора, които не само имат деца, но и могат да имат.


Абе, права си до сълзи. Ние като осиновихме нашите, нямаше такива мераклии.  Thinking   От друга страна като си помисля, пак ми се иска да си вземем. Още две например, но този път момиченца - за разнообразие.

Но нямаме възможности. Нито време, нито пари. И основния проблем е времето, не толкова парите. Трябва да се обръща внимание на детето, а не само да го вземеш и да го отсвириш. То сега с двамата не ми стига, че ако са повече - не знам. Предполагам има чалъм, но не го зная.

# 14
 • Мнения: 3 394
Мила Вал, аз си мислех ,че хората в Испания са по-либерални към тези неща newsm78Аз лично смятам,че всяка малка душица има право да израстне под силна родителска защита и обич, и да стартира наравно живота си с останалите.

Я да помислим-значи никой не хули холивудските звезди,че си осиновяват деца /Том Круз и Никол Кидман имат две, Анджелина Джоли едно..../, а обикновените хора се подлагат на укори и подигравки ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт