Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте!
 Дъщеря ми е на 2 години и 7 месеца. На осеммесечна възраст и установиха алергия към  белтъка на кравето мляко и  към белтъка на яйцето /чрез кръвен тест/. От тогава е на диета, изключваща всякакви алергени. Проявите на алергията затихнаха. НО когато  през декември 2007г. направих контролен кръвен тест се оказа, че сме алергични към всички десет алергена в него - ябълки, пшенично брашно, ориз, картофи, моркови, различни полени и битови алергени. Единственото лечение, което ни предложи алерголожката /д-р Малячкина във Варна/ беше  подкожно поставяне на  алергопревент. Това е български продукт, който е изготвен от човешка кръвна плазма...Притеснявам се от допълнителни инфекции, пък и от евентуални странични ефекти върху развитието на детето.
Имал ли е някой подобен проблем. Разрешил ли го е чрез алергопревент? Или пък по някакъв друг начин?
Предварително благодаря
!

# 1
  • Варна
  • Мнения: 59
Много искам да ти помогна, но нашето семейство има опит с подкожно лекуване с алергопревен само от съпруга ми. Той е със алергичен ринит и алерголожката му предписа първо спрей Назонекс и хапчета Ксизал, с тях беше много добре, но после му каза че ще минат на алергопревент инжекционно по схема. При мъжа ми въобще не му помогна този алергопревент, симптомите се засилиха и всичко тръгна по старо му, сополи, кихане и запушен нос. Пък и според мен боцкането ще е страшно стресирощо при толкова малко дете, а има толкова много други противоалергични лекарства в подходяща форма за деца. На съпруга ми теста също показваше , че към всичко към което е изследван е алергичен и затова на него в един момент му писна и спря всичко. Сега когато има алергията му се провокира много силно си взема Ериус на таблетки и с тях овладява положението. Но при всички случаи си консултирай с още някого. Успех и дано съм помогнала с нещо!

Общи условия

Активация на акаунт