С какво подслаждате - кафява или бяла захар?

  • 5 760
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 049
Ако става вьпрос за бебешки храни - никога не сьм ги подслаждала. Даже напротив, специално сьм гледала докато беше малка на храните й да няма добавена захар. Сега вече като е почти на 2 г. си похапва отвреме навреме по някое шоколадче, но не и други подсладени храни или напитки.  Peace

# 31
  • Мнения: 27 524
Забравих да кажа, за който си купува кафява захар - съхранява се на влажно, а не на сухо място. Може и да знаете, де, аз скоро научих.  Simple Smile

# 32
  • София
  • Мнения: 5 683
Блонди,на мен вчера ми казаха и аз се  Shocked  Mr. Green

# 33
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Забравих да кажа, за който си купува кафява захар - съхранява се на влажно, а не на сухо място. Може и да знаете, де, аз скоро научих.  Simple Smile
И аз съм чувала така.И на тъмно по възможност

# 34
  • Мнения: 232
Забравих да кажа, за който си купува кафява захар - съхранява се на влажно, а не на сухо място. Може и да знаете, де, аз скоро научих.  Simple Smile
И аз съм чувала така.И на тъмно по възможност
[/quote
 И кое е това влажно място ,че нещо не загрях?

# 35
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Забравих да кажа, за който си купува кафява захар - съхранява се на влажно, а не на сухо място. Може и да знаете, де, аз скоро научих.  Simple Smile
И аз съм чувала така.И на тъмно по възможност
[/quote
 И кое е това влажно място ,че нещо не загрях?
Ами например мазе(поне мойто мазе е влажно)

# 36
  • София
  • Мнения: 604
с най-обикновенна бяла захар, по малко разбира се Wink

# 37
  • Мнения: 4 447
С кафява. Майка ми ми донесе някаква немска .... Не мирише на нищо и съм доволна. Не е кристална дори, а фино стрита и се разтваря мигновено. Подслажда умерено.

 Peace

# 38
  • Мнения: 27 524
И кое е това влажно място ,че нещо не загрях?

Да не е горен шкаф, топла кухня, хол, стаи. Да е мазе, килер, таван...
Обикновено продуктите се пазят на сухи места. Кафявата захар - не  Simple Smile

# 39
  • Мнения: 413
 Най-големият производител на кафява тръстикова захар в света е на остров Мавриций . В сравнение с бялата кристална захар, кафявата е по-безвредна и по-лесно се усвоява от организма. Съдържа захар на кристали, извлечена от захарна тръстика и е богата на витамини и минерали. Има лек, приятен, карамелен вкус. Оцветява продуктите, в които се използва. Препоръчва се дори и за приготвяне на детски храни.


http://www.ontime-bg.com/mpack/bsugar.html

# 40
  • Мнения: 756
кафявата захар се съхранява на сухо място като се постави лимон в буркана , в който я съхранявате . Ако е много твърда се загравя в умерено топла фурна http://www.cumberlandgate.co.uk/content/view/30/29/ и не се констатира някаква разлика между полезните  и хранителни качества на бялата и кафявата захар http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_sugar- разликата е само 3 калории разликата с бялата е в размера на кристалите и добавената маласа

# 41
  • Мнения: 27 524
А рафинирането не играе ли някаква вредна роля?  Thinking И защо е доста по-скъпа от бялата?
Защо казват, че са вредни белите неща - сол, захар, брашно? Или имат предвид ако се прекалява с тях?  Thinking

# 42
  • Мнения: 4 447
Кафявата захар, която ползвам аз се казва : WIENER ZUCER - на Agrana Zucer Gmbll, Austria - Виенска Кафява захар.  Peace

# 43
  • Мнения: 756
леле , извинявайте за сайта , който съм дала за съхранението - объркала съм го , извинявайте - сега ще посоча правилния http://www.improvementscatalog.com/home/improvements/1022-brown- … ugar-disks-3.html  трябва да се запази влагата , но да не се съхранява на влажно място иhttp://www.chsugar.com/Consumer/faqs.html#q03 .Ето какво открих са рафинипането - права си че има вреда от него Блонди , не го отричам , но се ползва нерафинирана сурова захар , която няма нищо общо скафявата захар, към  която е добавена маласа -и аз сега го разбрах.Извинявайте отново за погрешния линк.

# 44
  • Мнения: 756
http://www.naturalorganiclifestyle.com/unrefined-raw-sugar.html  - това е за суравата нерафинирана захар и кафявата

Общи условия

Активация на акаунт