Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 май 2005, 16:50 ч.

Дребни сладки със сварени жълтъци

  • 2 513
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 202
Помагайте мами, винаги когато се опитам да направя дребни сладки със сварени жълтъци не се получава Cry или се разпльоскват в тавата или стават камък, последния път когато се опитах да ги направя станаха ужасни, а вече бях толкова изморена, но исках да изненадам нашия тати, защото ги обича.

# 1
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Цитат на: Svetla_
Помагайте мами, винаги когато се опитам да направя дребни сладки със сварени жълтъци не се получава Cry

Заинтригува ме.  Thinking Какви са теzи сладки?

# 2
  • Мнения: 202
Точно за тези розички става въпрос.

# 3
  • Мнения: 6 142
Дайте я тая рецепта, че у дома има едни панер с твърдо сварени великденски яйца в хладилника, дето няма кой да ги яде.

# 4
  • Мнения: 202
Хапчице тези яйца стават ли още за ядене? Stuck Out Tongue

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 1 889
Пиша ви рецепта която имам от майка ми, аз лично съм я правила много пъте и винаги се е получавало а далеч не съм кулинарен виртуоз  Stuck Out Tongue
Сладки от варени жълтъци
Продукти:
3 твърдо сварени жълтъка
2 пакета масло, може и 50% масло, 50% маргарин /с мас не съм пробвала/
3 с.л. пудра захар
около 1/2 кг брашно
Всичко това се смесва. Омесва се меко тесто. С шприци се оформят розички. Пекът се в предварително заграта фурна. Готовите вече сладки се поръсват с пудра захар.
Аз като дойдох тук нямах шприц за това разточих тестото около 0,5 см и го нарязах на формички.
За по официални случаи може да се потопят в шоколад /тук има един който е малко по твърд и е специално за гарниране/ и след това съвсем леко да се поръсят със пудра захар.
Последно ги правих за Нова година и всички много ги харесаха.
Успех!

# 6
  • Мнения: 202
Малко тъп въпрос, маслото разтопяваш ли го предварително и още нещо тази захар достатъчна ли е?

# 7
  • Мнения: 6 142
Цитат на: Svetla_
Хапчице тези яйца стават ли още за ядене? Stuck Out Tongue
Де да ги знам Thinking Не съм ги пипнала даже. Ако стават, ще ги направя на сладки  Flutter

# 8
  • Мнения: 202
Хапчице, ако питаш мен не ги прави с тях Wink

# 9
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 731
Цитат на: Svetla_
Малко тъп въпрос, маслото разтопяваш ли го предварително и още нещо тази захар достатъчна ли е?


Маслото да е със стайна темп.!!!
 След изпичането се поръсват с пудра захар, така че , може и да е толкова захарта в тестото



mimi flax даде тази рецепта, но още не съм я пробвала

Розички
========
250 гр. маргарин "Калиакра" (на стайна температура)
2 жълтъка (твърдо сварени)
6 с.л. пудра захар
2 ванилии на прах
брашно (колкото поеме за средно меко тесто)

Продуктите се смесват в реда, в който са дадени. Шприцоват се розички, които се пекат до бледо розово. Поръсват се с ванилова пудра захар. Добре е да престоят поне 2 дни преди консумация.


 Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 202
Благодаря, ще пробвам отново да сътворя някоя глупост. Laughing

# 11
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Цитат на: Linkata
2 пакета масло, може и 50% масло, 50% маргарин /с мас не съм пробвала/

Колко гр. има едно пакетче масло?

# 12
  • Мнения: 6 142
Цитат на: rosa
Колко гр. има едно пакетче масло?
125 г

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт