Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 838
Български евродепутати се противопоставиха на излъчването на филма „Изоставените деца на България”, пред Европарламента на 4 март. В петицията подписана от тях се твърди, че филма не отразява действителното положение на децата в институции в България. Ще се опитат да убедят ЕП, че черното е сиво, и че много, много се прави и работи по проблемите на изоставените деца. Те твърдят, че защитават честта и името на България!

http://news.ibox.bg/news/id_85697598

По този повод написахме контра отговор на тяхното писмо.

http://www.bgpetition.com/EP_film_za_Mogilino/index.html

В него се опитахме да кажем истината такава каквато е, без недомлъвки. Единственият достоен начин да се защити честта и името на България е като се предприемат спешни държавни мерки за децата в институции. Настояваме и призоваваме за решителна, бърза и цялостна реформа в грижите за децата в институции, чрез затваряне на домовете за деца, създаване на качествени и ефективни услуги в общността и конкретни политики по превенцията на изоставяне на деца. Държавата трябва да поеме своята отговорност и чрез сериозни инвестиции и средства да гарантира правилното и качествено затваряне на институциите, за да е реална реформата. Да се решават проблемите цялостно и едновременно. Затваряне на институциите, превенция по изоставяне, услуги в общността, алтернативни грижи, работещи закони, пълно въвличане на НПО сектора и гражданското общество. Замаскирането на проблемите и прикриването на истината е недостойно и жалко, още повече, ако за това се харчат държавни пари. В същото време се твърди, че сме бедни и това е една от причината да не можем да се справим с проблемите на децата в институции. Институции от подобен тип не трябва да има, това е истината, не трябва нито едно дете да прекарва цялото си детство там и да бъде лишено от обич и внимание.

Писмото ни ще изпратим до Председателя на Европарламента, г-н Ханс-Герт Пьотеринг, на Кати Синот, депутат в ЕП, инициатор на излъчването на филма пред ЕП, на много наши депутати в ЕП, на депутати от други държави и на много още заинтересувани и ангажирани с тези проблеми организации и личности. Писмото е и във вид на петиция и подписите от петицията ще ги приложим към писмото, както и линка към петицията.

Надяваме се, че ще бъде прочетено пред ЕП. На дискусията на 4 март в ЕП ще присъства и Кейт Блюет.

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 19:24 от teo7777

# 1
 • Мнения: 6 035
Подписах. Дано има полза.

# 2
 • Мнения: 4 068
Подписах и аз. Дано успеем!

# 3
 • casa dolce casa
 • Мнения: 172
Подпис и от мен.Дано!!!

# 4
 • Мнения: 1 207
И аз  Peace

# 5
 • Мнения: 959
Подписах.
Искрено се надявам да се стигне до успех. Peace

# 6
 • Мнения: 3 036
 Peaceподписах

# 7
 • Мнения: 153
И аз подписах.За жалост към момента подписите са само 48.

# 8
 • Мнения: 3 838
Благодаря Hug, основната ни цел е писмото да бъде прочетено пред ЕП. Надяваме се това да направи г-жа Душана Здравкова, която уважаваме и винаги ни е подкрепяла, но за наше голямо учудване е подписала писмото. Ще й връчим лично писмото и подписите ни, вярваме, че тя ще го прочете. Но ще го разпратим и до много други организации и личности, които ще присъстват на дискусията. Ако тяхното писмо и позиция бъдат взети предвид, ще трябва и нашата позиция да разгледат. Grinning

# 9
 • Мнения: 1 072
Оп, 50-та. Трябва да ме наградите, юбилейна бройка съм.

Съвсе не между другото, поздравявам ви за писмото. Кратко, но толкова съдържателно. Рязко, но пропито със загриженост.

# 10
 • Мнения: 4 209
И аз подписах. Успех!

# 11
 • София
 • Мнения: 2 561
Все още чакам потвърдителния мейл  Rolling Eyes
Съжалявам, но не се сдържах и написах
кофти, но откровен коментар относно
нашите политици  #Cussing out

# 12
 • Мнения: 3 838
Оп, 50-та. Трябва да ме наградите, юбилейна бройка съм.

Съвсе не между другото, поздравявам ви за писмото. Кратко, но толкова съдържателно. Рязко, но пропито със загриженост.

 newsm78 50-та пише друго име, драга ми пЛетяща, но наградата ви ще е златна кука, естествено.

Все още чакам потвърдителния мейл  Rolling Eyes
Съжалявам, но не се сдържах и написах
кофти, но откровен коментар относно
нашите политици  #Cussing out

Напротив, точно тук му е мястото, колкото повече коментари от сърце, толкова по-добре. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт