Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 фев. 2008, 19:03 ч.

Мъфини със сладко от вишни!

  • 39 409
  • 146
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 212
да ви кажа и аз ги направих,станаха страхотни,доста бухнаха.аз си отварям печката само за да им сложа фолио отгоре когато се запекът, и още веднъж за да бодна с вилицата дали са опечени,но не са ми спадали от отварянето досега.

# 16
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
sisi86...да и моите така бухват и не спадат след изваждането.  Rolling Eyes Съжалявам че при  Марета така се е получило. Може да е от печката....

# 17
  • Мнения: 212
и моята печка е от старите,но някъде бях чела че при рязкото отваряне на вратичката на печката,влиза много бързо студен въздух и така може да спадат.
затова аз много плавно и бавно отварям,малко процепче колкото да бръкна с ръка-marieta,може да пробваш така,дано станат.

# 18
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.

# 19
  • София
  • Мнения: 581
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.


Аз правя така - като са готови спирам фурната и леко отварям вратичката /около 3-4см./ като я подпирам с нещо, обикновено някоя ръкохватка. Така я държа докато изстинат вътре във фурната и винаги си запазват обема. Преди и аз вадех като са готови, но докато са още горещи и меки спадат от рязката промяна в температурата.

# 20
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.

Аз ги слагам върху суровата смес... Sunglasses Обаче е важно мъфините да се сложат във вече силно згрята фурна! Пека на вентилатор...

# 21
  • В града на тепетата
  • Мнения: 241
Преди два дена ги правих и много ми харесаха,понеже много харесвам кифлички и други подобни със сладко от вишни.
Може би сложих малко повече сладко,но аз така ги предпочитам и въпреки това не ми паднха вишничките на дъното.
Винце, за всичките ти хубави рецепти   bouquet  bouquet  bouquet
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=224020');

# 22
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
gabolina.... Hug И с мерак да си ги хапнете мъфинчетата  Hug

# 23
  • Варна
  • Мнения: 192
Страхотни са винце!
Заради теб ще си купя формички и ще ги пробвам.Изглеждат много вкусно,а според изказванията и са такива.Освен това са супер икономични и лесно и бързо се приготвят.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 24
  • Мнения: 655
еееееее,ма стига с тея хубави рецепти де.само мие мъчно,че още не съм си купила формички а мъфини,ама и това скоро ще стане.

# 25
  • В кошера...
  • Мнения: 506
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат - това им помагало да се надигнат - ще пробвам и ще докладвам! Много са апетитни тези мъфини, а лошото им е, че стават и бързо.....няма измъкване...

# 26
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
medunka...никога не бях чувала за това. Като при крем карамела ли?   newsm78

А за градусите пише ли колко са?  newsm78 Е това  задължително ще го пробвам и аз.  Flutter Hug

# 27
  • Мнения: 1 849
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат....
Иван Звездев беше правил такива преди няколко години.Ако не се лъжа имаше вариант да се варят на пара или да се пекат така както е казала medunka
А сега по темата : страхотно предложение и аз си падам по сладко киселия вкус.Мерси   bouquet
П.п Ааааа мисля че medunka има предвид тава с вода да се сложи във фурната без продукти в нея(това съм го чувала ,но беше за  да се предотврати изсушаването на това което печеш,а не за да се спомогне надуването  newsm78)  а не както при крем карамела на водна баня.Но аз аз ако намеря рецептата на Звездев ще докладвам  Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 02:00 от polly

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 2 272
ЧервеноВинце, направих вкусната ти рецепта за мъфините, но не знам защо вътре ми станаха малко на дупки и клисави /не знам дали така се пише... newsm78/.... Thinking
Къде ли може да съм сбъркала....?!
Иначе и се надуха страхотно и имаха много добър вид!!! Peace

# 29
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
steli-ssd...какво значи клисави..  newsm78 Rolling Eyes  Тази думичка не я знам.. Embarassed

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт