Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 май 2005, 14:33 ч.

Помагайте ми, моля! Ето и снимки вече!

  • 10 489
  • 34
  •   1
Отговори
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Момичета, утре имам рожден ден и свекър и свекърва ми ще идват и понеже свекърва ми се мисли за много голяма готвачка, да не казвам най- голямата, та реших направо да я шашна с "масата". НО естественно за целта вие може да ми помогнете, щото прелистих от сутринта 10 книги, но не се спрях на нищо.

Кажете с какво вземате акъла на добри кулинари, без значение продукти, ако нямам нещо, веднага ще купя. Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....

Много ще съм ви благодарна!

# 1
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Щом е добър готвач, просто наблегни на по-ефектното сервиране и украси. Не се сравнявай с нея. Всяка домакиня си има стил.
Предлагам ти да сервираш ордьоври от панирани филенца сервирани върху листо от марула, декорирано с резен лимон и шприцована розичка от майонеза. Основното може да е печено пиле или пържоли предварително преседели в марина с гарнитура от броколи със сметана и зелен лук с гъби, пържени картофи, или ориз със соев сос. За десерт нещо , което си правила и знаеш, че  ще се получи или желираната торта на Рая. Отделно някаква салата(зелена например или картофена). Успех!!!

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Вземи й акъла с едно "пиле-овчарче" Grinning .сега ще ти напиша точно наставленията по приготвянето му.Лесно и бързо а е супер ефектно ,майка ми я викат познати да го приготвя за кръстника на сватбите.
Едно голямо пиле се изпича цялото,по възможност вържи краката му и крилцата за да не се разтворят много.През цялото пиле се прекарва една пръчица ,висока толкова,че да може да се забие в питка и отгоре да се покаже малко за да може към нея да се прикрепи"глава"от варено яйце.Тази пръчица се прави от някое дърво ,но малко се запича във фурната за да не пуска сок  в пилето.За "навуща" на забитото вече пиле се намазват краката му долу с крема сирене и се навива характерния завръз от черен по-плътен конец-като отпред се кръстосва.Прави се една средно голяма палачинка ,подгъва се малко и се слага на гърба на пилето така,че да обхване и крилцата отпред-прикрепя се с малки парченца от клечки за зъби и се нашарва с какао /гъсто/за да стане на хоризантално райе.Главата е от варено яйце ,за очи-черен пипер,за уста-малко парченце морков и за калпак-крема сирене смесено с какао,натрупва се за да заприлича на такъв.В едната си ръка/крилце държи гега ,пак е от пръчица-много тънка ,леко прегорена на котлона ,за да придобие по-естествен вид и най-отгоре с карфичка се закрепя извитата й част.Това е.Аз съм му свикнала и с готовите продукти се справям за не повече от 30-ина минутки ,но забравих да ти пиша ,че е хубаво да се приготви или питка или баница ,за да имаш на какво да го закрепиш и по желание да украсиш със зеленийка за по-натюр. Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
Моето предложение за основно ядене - пилешки рулца. Вземат се обезкостени пилешки бутчета, начукват се от вътрешната страна (чука се, като се постави найлонче върху месото) за да се разстели добре пържолката. Прибавя се плънката - нарязани кисели краставички, топено-пушено сирене, кашкавал, шунка, нарязани рачешки рулца (каквото имаш в наличност от изброеното), след това пържолката се завива като се прави на руло. Отгоре се 'зашива' с дървено шишче (или с игла и конец), поставя се в тава с похлупак, залива се с 1/2 бутилка бира и се пече, по някое време се обръщат да се изпекат от другата страна. Малко преди да се извади се снема капака, за да получат хубав загар рулцата.
Преди да сервираш трябва да извадиш шишчето.
Остава само да измислиш подходяща гарнитура - картофки, задушени зеленчуци...

# 4
  • Варна
  • Мнения: 615
Цитат на: Svetla1
Моето предложение за основно ядене - пилешки рулца. Вземат се обезкостени пилешки бутчета, начукват се от вътрешната страна (чука се, като се постави найлонче върху месото) за да се разстели добре пържолката. Прибавя се плънката - нарязани кисели краставички, топено-пушено сирене, кашкавал, шунка, нарязани рачешки рулца (каквото имаш в наличност от изброеното), след това пържолката се завива като се прави на руло. Отгоре се 'зашива' с дървено шишче (или с игла и конец), поставя се в тава с похлупак, залива се с 1/2 бутилка бира и се пече, по някое време се обръщат да се изпекат от другата страна. Малко преди да се извади се снема капака, за да получат хубав загар рулцата.
Преди да сервираш трябва да извадиш шишчето.
Остава само да измислиш подходяща гарнитура - картофки, задушени зеленчуци...



Правя същото, но вместо да го зашия, след кат ого навия на руло, бодвам на няколко места краищата с клички за зъби. Така става даже интересно. Рулцата изглеждат като таралежчета.

# 5
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Цитат на: zaek
Правя същото, но вместо да го зашия, след кат ого навия на руло, бодвам на няколко места краищата с клички за зъби. Така става даже интересно. Рулцата изглеждат като таралежчета.


О, наистина, ще стане доста интересно.

Благодаря на всички, че намерихте време да ми отговорите!

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Това с рулцата е много добро, а и оставам с впечатление че не е много трудоемко.
Моя съвет е да направиш нещо, което си сигурна че приготвяш много добре. А колкото до свекървите - велики кулинарки, нищо няма да ги убеди, че готвиш много добре. Кусури винаги ще намират. Ти не си ли гледала "Всички обичат Реймънд" Confused:  Моя случай е подобен, въпреки че съм убедена че моята свекърва изобщо не може да готви, защото не може да подправяш всички манджи само с джоджен. Тя обаче не ми вярва.

# 7
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Ха- ха- ха, това с джоджена ми звучи ужасно познато, само дето мойта блъска и девисил Grinning  Обаче жената не твърди че е голяма готвачка:)

По въпроса за рулата, бях правила едни от свинско месо (мисля, че ще се получат доста добре и с пилешко). За плънка задуших 4-5 глави лук, нарязан на полумесеци с малко бяло винце, подправки, гъби и 1-2 л доматено пюре. За да не седи много "течно" прибавих и средата на 1 филия хляб. Месото, от което ще се правят рулцата овкусих със сол и черен пипер. От едната страна намазах добре с пастет и върху него сложих плънката. После завих на стегнато руло и забодох с клечки. Понеже съм голям мързел направих само две такива рула, ама големи. Изпекох ги в малко биричка и после ги нарязах на шайби. Стана хем вкусно, хем страшно ефектно:)
Сега е сезона на зеленяшите и спокойно можеш да импровизираш с някаква зелена плънка за "по- голям контраст" Grinning

# 8
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Цитат на: luluto
Ха- ха- ха, това с джоджена ми звучи ужасно познато, само дето мойта блъска и девисил Grinning  Обаче жената не твърди че е голяма готвачка:)

По въпроса за рулата, бях правила едни от свинско месо (мисля, че ще се получат доста добре и с пилешко). За плънка задуших 4-5 глави лук, нарязан на полумесеци с малко бяло винце, подправки, гъби и 1-2 л доматено пюре. За да не седи много "течно" прибавих и средата на 1 филия хляб. Месото, от което ще се правят рулцата овкусих със сол и черен пипер. От едната страна намазах добре с пастет и върху него сложих плънката. После завих на стегнато руло и забодох с клечки. Понеже съм голям мързел направих само две такива рула, ама големи. Изпекох ги в малко биричка и после ги нарязах на шайби. Стана хем вкусно, хем страшно ефектно:)
Сега е сезона на зеленяшите и спокойно можеш да импровизираш с някаква зелена плънка за "по- голям контраст" Grinning


ха, ето начин да употребя малко пастет. Имам няколко кутии, а незнам какво да ги правя, така че половината с пастет, другата половина като на Светлето. Кой каквито му душа иска.  Laughing  Laughing

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Цитат на: Irena80
 Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....


Пиле с майонеза , няма да ти отнеме 10 минути за приготвяне и час за печене, тъкмо ще приготвиш салатите.

Пилешко филе (прицени за колко човека, но за една теджера йена около 600гр.), нарязва се на едри парчета (кубчета), слагат са на дъното на йенската тенджера (леко се посоляват или натроши 1 пил.бульон), ред стар лук нарязан на едри колелца, ред гъби нарязани на едри полумесеци. Никаква мазнина или вода!
Това е, пъхаш в фурната леко загрята и печеш за около час, като постепенно увеличаваш градусите до 200-250, без да бъркаш.
Като е готово месото, вадиш от фурната настъргваш кашкавал, и намазваш от горе с 1 майонеза. Слагаш в фурната за още 15мин. докато хване златиста коричка.
Гарантирам ти, че е много вкусно.

# 10
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Milenika
Цитат на: Irena80
 Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....


Пиле с майонеза , няма да ти отнеме 10 минути за приготвяне и час за печене, тъкмо ще приготвиш салатите.

Пилешко филе (прицени за колко човека, но за една теджера йена около 600гр.), нарязва се на едри парчета (кубчета), слагат са на дъното на йенската тенджера (леко се посоляват или натроши 1 пил.бульон), ред стар лук нарязан на едри колелца, ред гъби нарязани на едри полумесеци. Никаква мазнина или вода!
Това е, пъхаш в фурната леко загрята и печеш за около час, като постепенно увеличаваш градусите до 200-250, без да бъркаш.
Като е готово месото, вадиш от фурната настъргваш кашкавал, и намазваш от горе с 1 майонеза. Слагаш в фурната за още 15мин. докато хване златиста коричка.
Гарантирам ти, че е много вкусно.


Ха, и това ми хареса. Ще сготвя всичко което ми казахте.
Но да питам друго сега. Взех няколко тарелки пил. пържоли, но имам домашни свински (мама ми е пратила), та може ли рулцата да ги направя със свински пържоли, а с пилешките това с майонезата или само с пилешки да готвя, пък нищо че месото на всиччки манджи ще е пилешко? То вече честно казано свинското почна да ми втръсва, а пилешкото е така леко,че всеки го обича.

# 11
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Аз рулцата от свиня ги правих Grinning  Тогава и на мен маминка такова ми беше пратила Grinning Пилешкото, обаче, наистина е по- леко, тъй чи си прецени!
А това пиле с майонеза горещо ти го препоръчвам! Много е вкусно!

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пиле с майонеза съм го правила 50 свинско и 50 пилешко.
Може да пробваш и само със свинко.
Утре да разкажеш как е минало Wink

Днес ли е РД Confused:

И да не е............ Ч.Р.Д.!!!

Желая ти много здраве и усмивки.
Бъди обичана и желана жена!

# 13
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Milenika
Пиле с майонеза съм го правила 50 свинско и 50 пилешко.
Може да пробваш и само със свинко.
Утре да разкажеш как е минало Wink

Днес ли е РД Confused:

И да не е............ Ч.Р.Д.!!!

Желая ти много здраве и усмивки.
Бъди обичана и желана жена!



Много благодаря за поздрава!

Рождения ден ще го отпразнуваме утре в събота, така решихме, че моите хора да не са на работа, тате да забавлява Никол, пък аз да се развихрям в кухнята. Свекърва ми ме попита да дойде ли да ми помага, но нали искам да я изненадам, затова й отказах.
Даже тортата на lulu ще я направя още днес, че утре до обяд да успея с всичко останало.

Супер сте, много ми помохнахте! хиляди благодарности от мен!

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 15 635
После искаме снимки и подробно да обясниш кое как е станало и как се приело. Не само ти се опитваш да унищожиш свеки с готварски постижения Laughing  Laughing  Twisted Evil

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт