Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 264
Какъв е минималния размер на издръжката за едно дете ?
Как се определя и за какъв период назад може да се получи детска издръжка ?

# 1
 • На остров
 • Мнения: 11 366
не съм сигурна в момента как е малко ми е старо инфото но при мен съдът определи да ми се изплати издръжка от моментта на подаване на документите за развод, колко е минималната не знам бях чула 15лв,  но не съм сигурна, като цяло според (доказните)доходи на другият родител(баща/майка) съдъат определя или двамата се споразумяват ако това е възможно

# 2
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 321
Най-високата,която е присъждана в БГ,е била близо 500лв.Не знам какво е работил въпросният татко,за да е такава - когато зълва ми се заразвежда,адвокатите й (и споразумението от маститите адвокати на въжа й) я убедиха,че повече от 200лв издръжка няма да успее да получи - а съпругът й е собственик на 2 известни телевизионни канала в София и на няколко в провинцията Rolling Eyes И наистина толкова й дадоха.Нормално е около 50-70лв.

# 3
 • България-Швейцария
 • Мнения: 2 532
Моят скъп плаща 200 лв. издръжка за двете деца, но това е само официалният момент. Отделно пазарува всички хранителни продукти за домакинството, плаща Алианс, учители, курсове, тренировки и каквото там трябва, поддържа и автомобила на бившата (вкл. консумативи, бензин и т.н., за да може да ги води на училище), тя не работи (никога не е работила, няма и намерение да започва). Скъпият ги вижда децата почти всеки ден, някой път даже остава да спи при тях, при мен няма условия да остават, а и не напъвам за това; много съм далеч от мисълта да се опитвам да замествам майка им. Те ме познават отдавна, отношенията ни са приятелски и това е почти идеалният вариант, според мен поне. Плаши ме малко моментът, в който ще се решим най-накрая да си направим и наше дете, как ще го приемат и дали изобщо, но ще я мисля ситуацията, когато й дойде времето. Във всеки случай няма да се опитвам да дърпам чергата само към себе си и се надявам отношенията ни да се запазят все така добри, както и досега. Което пък от своя страна ще ме направи малко или много самотен родител, но това съм го преценила отдавна, известни са ми и плюсовете, и минусите.

# 4
 • Мнения: 4 459
Цитат на: CTramell
Моят скъп плаща 200 лв. издръжка за двете деца, но това е само официалният момент. Отделно пазарува всички хранителни продукти за домакинството, плаща Алианс, учители, курсове, тренировки и каквото там трябва, поддържа и автомобила на бившата (вкл. консумативи, бензин и т.н., за да може да ги води на училище),


Еееее, и как е станал тоя номер? А едва изкрънках от съдията 100 лв за двете деца  Sad

Цитат на: dessi71
Какъв е минималния размер на издръжката за едно дете ?
Как се определя и за какъв период назад може да се получи детска издръжка ?

 
минималната издържка е 40 лв. ако не се лъжа.
Определя се от съда - от съдията в зависимост от подадената информация. Ако бащата се води безработен нямаш шансове за голяма издръжка.
Издръжката се изплаща от момента на влизане на решението в сила!

# 5
 • България-Швейцария
 • Мнения: 2 532
Цитат на: aylin
Еееее, и как е станал тоя номер? А едва изкрънках от съдията 100 лв за двете деца  Sad

Айлин, тя първоначално и неговата беше толкова - 55 за едното, 45 за другото, нещо от тоя сорт. После бившата му заведе дело за увеличение, за което той и не разбра дори (нещо с призовките там, уж я получил, пък не се явил на делото и го осъдиха служебно, и аз се чудих много как стана тоя номер, като всеки ден се виждат, а тя не си е отворила и устата дори да каже; но и да беше разбрал, пак щеше да се съгласи, само мир да има). Това с пазаруването и другите плащания си е лично решение негово, никой не го е задължавал; той просто не иска да си губи връзката с децата. За съжаление обаче бившата му е наясно с това и много умело го използва, когато иска нещо да получи - ако случайно й откаже, се почват едни циркове и изпълнения, грозно е да ги описвам, но най-общо казано резултатът е, че му спира срещите с децата и в крайна сметка страдат те, даже веднъж след един страхотен скандал беше спряла да ги води и на училище #Splat, за една бройка да повтаря класа големият..  Абе гадости и глупости, с две думи. И той, понеже не му е все едно, й кляка на условията и се съгласява с всичко. Което хич не е добре, ама и иначе не става Neutral Face.

И какво излиза в крайна сметка - че колкото си по-голям гадняр и манипулатор, толкова повече шанс имаш да получиш нещо Thinking - естествено, ако има заинтересован човек насреща; 'щото пък бившият на една моя приятелка искаше да се отказва в държавен вестник от детето си, без значение, че си плаща редовно 50-те лв. издръжка, другите му изпълнения не са за разправяне пред аудитория изобщо..

Във всеки случай един добър романист (или сценарист) ако ни събере всичките истории направо ще напише новата 'Сага за Форсайтови', много се събрахме в тоя форум Sad за съжаление..

# 6
 • Мнения: 1 327
все си мисля, че размера на издръжката зависи от "размера" на чувството за отговорност и броя на мозъчните гънки (в това число не влизат тези от паданията  Wink ) това ми мнение е продиктувано от всички разкази за издръжки от по 50лв на месец, които не можете да получите и от щастливи мами с татковци, които дават и отгоре пари, че и купуват по нещо на отрочетата си.... дали пък нещата не опират и във възпитанието от първите 7 години???

# 7
 • Мнения: 1 532
Цитат на: еlito
все си мисля, че размера на издръжката зависи от "размера" на чувството за отговорност и броя на мозъчните гънки


Напълно подкрепям!
'98 ма година се развеждах, тогава минималната работна заплата беше 50 лв. Понеже левът беше много нестабилен питах дали можем вместо да упоменаваме сума в решението за издръжката, да пишем левовата равностойност или на някоя валута, или да е по една минимална р. заплата надете. Адвокатката каза, че неможело. Тогава бившият ми мъж заяви отговорно "Имаш мъжката ми дума, че винаги ще ти давам по една минимална работна заплата за всяко дете" Ха! Да умреш от смях, и до ден днешен ми праща 100лв за двете деца и то никога не се сеща сам, а го ръчкам с смс-и. Реално, това са им джобните, давам им по 2 лв на ден.
Много съм щастлива, че се отървах от този индивид, докато все още бях в сравително добро психично състояние. Ако трябваше и до днес да го търпя, щях да се побъркам!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт