Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 март 2008, 15:25 ч.

Питанка за детски влог!

 • 4 486
 • 39
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 4 966
Детския влог е голяма тъпотия...най-вероятно детето ти след време със събраните пари ще може да си купи едни обувки...

Само ако сметката е в лв. и внасяш по 50-100 лв. на година.  Hug Sunglasses

# 16
 • Мнения: 57
Защо не отвориш сметка на твое име като знаеш,че това са пари на детето ти.Така ще можеш да теглиш ако ти потрябват,а пък и лихвите са по-големи

# 17
 • Мнения: 647
Вече писах веднъж по подобна тема. Детският влог е пълна простотия Peace Бях направила в еуфорията си след раждането на дъщеря ми такъв ooooh! Е , дойде и времето когато тези пари ми потрябваха .Минах през кошмар. Първо се ходи в съда , плащаш 12 лв. , пускаш си молба.След това отиваш в "Социални грижи "по адресна регистрация и там започнаха безумията. Бяхме в процес на преместване на  и съпругът ми си беше сменил адресната регистрация , а аз все още не бях - сами можете да се досетите какъв бюрократичен проблем се оказа това #2gunfire #2gunfire #2gunfire. И най-абсурдното е , че една госпожица на 22 години , която няма и идея каксе отглежда дете трябваше да реши дали парите от детския влог са наистина необходими за детето ми в момента  ooooh!
Така , че направи си влог на твое име и си свиркай !

# 18
 • Мнения: 1 498
Защо не отвориш сметка на твое име като знаеш,че това са пари на детето ти.Така ще можеш да теглиш ако ти потрябват,а пък и лихвите са по-големи
Това е най-доброто решение и за детето и за родителя. Peace

# 19
 • Мнения: 491
В банката, в която работя искаме само разрешение от съда, не и от соц.грижи.
Но иначе подкрепям, че детския влог не е много добро решение.

# 20
 • Мнения: 236
Тази алтернатива ми се струва по-добре решение

http://tbiambg.spnet.net/LadgerLogic/Files/ImageManager/Publicat … 494f4d42a8011.pdf

# 21
 • Мнения: 4 966
За мен пък е удачен вариант - точно по тази причина, че родителите не могат да ползват тези пари и те наистина са за детето.
Ако го откриваш с идеята ти да спестяваш пари за себе си и евентуално някой ден детето да ползва, каквото е останало - по-добре си открий сметка на твое име...
Не бих открила сметки на децата ми, ако наистина не исках тези пари да са само и единствено за тях.
Има удачни варианти на застраховане - примерно за учене или за брак...

# 22
 • Мнения: 1 557
Няколко месеца след навършване на пълнолетие на дъщеря ми решихме да изтеглим детския и влог /от една стара реномирана банка/. Какво беше учудването ни като ни казаха, че влогът е закрит... А книжката си беше в нас - съвсем наред. Е само последните години не бяхме внасяли парички, а в резултат на деноминация, инфлация и пр. спестяванията се бяха стопили до смешна сума. Та след дълъг спор с две служителки, много нерви и проверки в 2 компютъра ми разпечатаха няколко листа с движението по сметката. И се оказа, че служебно влогът е прехвърлен към необлужвани сметки и всеки месец за това се удържа 1 лев такса, докато се занули. Да, но клиентите не са информирани за това. В краина сметка ни дадоха 15 лева, които още не бяха бяха удържани за такси. И това го постигнах, защото съм банков служител /но в друга банка/  и знаех какво да изискам и как да постъпя.

# 23
 • Мнения: 4 966
Всъщност, има и други начини да вложиш пари, които да не се деноминират - недвижими имоти, злато, др.  Peace

# 24
 • Мнения: 187
Детския влог е голяма тъпотия...най-вероятно детето ти след време със събраните пари ще може да си купи едни обувки, но щом сте решили, ето тук може да направиш сравнение между условията на банките:

http://www.moitepari.bg/depoziti-investicii-fondove.aspx
И ние сме на това мнение,при тази голяма инфлация,след време тези пари няма да имат стойност.С парите от моята спестовна книжка преди време си купихме Laughing пералня,а майка ми ги беше внасяла с години.А съпругът ми навремето си купил маратонки.Смешно е нали... Сега на малката пари4ките ги внасяме на сро4ен влог,и лихвите са по-големи,можеш да теглиш,ако ти потрябват.

# 25
 • Мнения: 352
Не зная да има изисквания за сумата,която искате да внесете,но хубавото ,или лошото,е,че детските влогове са защитени,в смисъл,че за да ги изтеглите се минава през съдия и искат да напишете за какво ви трябват парите.И задължително двамата родители трябва да присъстват.
Не е точно така ,че и двамата родители трябва да присъстват. Зависи от банката,де. Аз внасям и тегля спокойно от детски влог в Експресбанк.

# 26
 • Русе
 • Мнения: 4 791
" Аз внасям и тегля спокойно от детски влог в Експресбанк."

Shocked

Вчера с голям зор успях да изтегля влога на малкия. Искаха ми разрешение от съдия а то си беше голяма мъка.Голямо обикаляне на съда беше, но успях  bowuu
С парите решихме  да занесем малкия в Дисниленд .
И никакъв влог повече  Naughty

# 27
 • Плевен
 • Мнения: 731
Здравейте, и мен това ме вълнува и проучих нещата. Наистина детски влог не е добро решение, заради невъзможността за теглене. Вярно е, че тези парички са си на детето, но не се знае какво може да се случи на семейството и да се наложи да ни потрябват за нещо наистина важно. Позната банкова служителка ни посъветва да си направя аз застраховка в евро, за по-сигурно, а детето да е ползвател. Внасяш ако искаш всеки месец, ако искаш на веднъж, но лихвите са добри, а в същото време си имаш застраховка Живот. Можеш да си я направиш за колкото години искаш 5, 10, 18, и можеш да ги изтеглиш при нужда. Има наказателна лихва, но не е като да трябва съдебно решение, както е за детския влог.

# 28
 • Русе
 • Мнения: 4 791
Anyto, коя е тази компания която дава "добри" лихви и можеш да изтеглиш когато си искаш застраховка "живот"  newsm78
Странно ми звучи.
И аз вчера обикалях по разни места да питам но дори и застраховките не са изгодни.Накрая в Алианц, дамата с която разговарях направо ми каза да не се занимавам с такива глупости а да си харчим парите.

# 29
Лошото на детския влог са ниските лихви, а невъзможността за теглене. Процедурата не е чак толкова сложна, създадена е единствено за защита интересите на детето. Има и много недобросъвестни родители за съжаление, многоооооооооо са. Бабата и дядото внасят парички на детето, а младата майка - наркоманка му ги тегли без проблем. Мога да дам безброй примери. В съда таксата от 01.03.2008 г. вече е 25,00 лв. + 2,50 лв. такса на банката. За теглене на суми до 500 лв. не се иска становище от социалната служба, на за по-големи се изисква. В соц. служба се ходи след като се подаде молба до съда и съдията сложи резолюция, че му е необходимо такова становище. Ако се отиде преди това до соц. служба те отказват да дадат становище. Причините за тегленето обаче наистина трябва да са разумни. Не може да се даде разрешение ако искането е например с парите на малкото дете да се плати колежа на голямото.

Общи условия

Активация на акаунт