Аз в момента имах само риба тон, така че ви предлагам този вариант.
Продукти за 24 триъгълничета:
Това е голяма доза като за гости. Ако искате по-малка доза, то всичко намаляте наполовина.
12 филии/тостер/ черен или ръжен хляб. Колкото по-черен е хляба, толкова са по-вкусни сандвичите
Хляба трябва да е мек, а не е сух и твърд!
1 консерва риба тон/ пушена сьомга или сардини/
1/2 краставичка нарязана на тънички колелца /16 колелца/
майонеза за украса
масло за мазане
1 кутия крема сирене "Филаделфия" или подобно.
пресен копър /една връзка/...нарязан на ситно
зелен лук/нарязан на ситно...може и сух който е измит във вода/
2 твърдо сварени яйца / по желание.../
П.С. Става много вкусно и красиво с ЯЙЦАТА! Твърдо свареното яйце се режа на кръгчета и се нареждат върху краставичките .
Приготвяне:
Намазвате 6 филии с масло. Изрязвате им корите.
Върху филиите нареждате 4 колелца краставички . Отгоре нарежадате варените яйца на кръгчета. Украсявате с майонеза.
А най-отгоре нареждате рибата./тон, сьомга или сардини/
Другите 6 филии също им изрязвате корите и ги намазваме с тънък слой крема сирене.
С тях захлупвате/покривате другите 6 филилии /тези с рибата/
Притискате добре и режете всяк филия на 4 триъгълника.Така се получават 24 малки триъгълничета.
Нареждате триъгълниците в една редица като руло.
И от едната/ от дясната / им страна мажете обилно с крема сирене Филаделфия.
Отгоре върху крема сиренето украсявате като "залепвате" с ръка нарязания на ситно копър и зелен лук.
За да не изсъхнат се покриват плътно с прозарчно фолио.
Бон апетит!