Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 197
Знаех, че го е купил преди година и го пи само за 1 по-сериозен изпит. Днес обаче открих в чантата му огромни колечества-над 70 хапчета от 400 и 800мг, което означава, че сериозно си попийва. Не е лекар и не знам дали осъзнава какво прави. Не е и болен, не са му предписвани. От време на време ме е вбесявал с поведението си-не спи по цяла нощ и как работи след това не знам, явно с пирамем. Отговаря ми тъпо на някои елементарни въпроси, казва ми , че съм странна-в 03,00 през нощта, когато го моля да си легне..., агресивен е. Понякога зениците му са разширени, обяснява го с това, че бил рус...И ме е лъгал през цялото време, дори днес като открих хапчетата излъга, че не ги ползвал, но като гледам яко се е запасил.
Питам се ако това е от повече от година (а вероятно е така) дали няма да му се отрази трайно, дали не може да се пристрасти и дали му променят психиката?

# 1
 • Мнения: 516
Здравей, не съм лекър, но явно има проблем. Пила съм Пирамем през   пубертета, страдах от главоболие. Ефекта му по мои спомени е ,че чустваш невероятен прилив на енергия. Постоянно ми се бягаше, цял ден не се спирах и невероятно много ми се учеше. С лекота се справях с домашните( а бях подготве в езикова гимназия).
Явно на съпругът ти му е харесало да се чуства неуморим и с бърз ум. Съветът ми е да говориш с невролог относно страничните ефекти при дълга употреба. А как да подходиш с мъжа си, ти трябва да си решиш, ние не го познаваме. Но честата употреба на лекарства ,никога не води на добро. Успех!

# 2
 • София
 • Мнения: 4 074
И аз съм пила като студентка, за изпити. Но според мен той има проблем, може би пристрастяване. Не знам как да реагираш... Tired

# 3
 • Мнения: 359
Поговори с някой свестен лекар,дали може д се употребява дълго.Мисля,че също трябва да поговориш след това с мъжа си сериозно какъв е мотива за приемането му. Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 1 777
Не е известно пристрастяване към пирамема. Хора, при които има показания го пият с години. Ефектът му настъпва бавно - след месеци непрекъснат прием. Няма сериозни странични действия. 

# 5
 • Мнения: 340
Може да няма сериозни странични ефекти /въпреки че безсънието и агресията, които споменаваш са известни стр ефекти на пирамема/ и да не предизвиква физическа зависимост, но явно мъжът ти има психическа зависимост от пирамема.  Иначе нямаше така да се запаси.  Всякаква зависимост от хапчета е потенциален проблем и мисля, че трябва да поставиш въпрося ребром, а не да се успокоиш и да го оставиш така да си кара.  Най-малкото не е полезно да не спи и недоспиването го прави опасен шофьор /ако кара/. 

# 6
 • София
 • Мнения: 1 777
Съгласна съм със Сиси Боата.

# 7
 • Мнения: 197
И аз , доклкото четох, разбрах, че не води до пристрастяване или физическа зависимост. Може би наистина има психическа зависимост, защото смята за свое право да го пие, когато му кефне, без да имам правото на мнение. Дори  не може да се говори с него по въпроса, веднага започва да се държи нападателно. Не знам как ще се оправяме, но явно това хапче не е толкова безобидно, колкото се твърди в официалните документи. Благодаря на включилите се.

# 8
 • Мнения: 2 796
явно това хапче не е толкова безобидно, колкото се твърди в официалните документи.

 Shockedбез коментар

# 9
Пирамем може да се пие цял живот без проблеми...
Но според описанието на мъжа ти, проблемът не е в пирамема! Възможно е да употребява и амфетамини - те могат да доведат до описаното поведение. Но проблемът най-ми прилича на личностен!

# 10
 • Мнения: 2 285
А всъщност за какво се пие този Пирамем?

# 11
 • София
 • Мнения: 1 948
Приема  се  след  прекаран инсулт,за по  добро     оросяване  на  мозъка.Не  бих позволила  съпруга ми  без  нужда  да  приема  такива лекарства.Слава  богу  не  е  такъв.

# 12
Пирамем съдържа активаната съставка Пирацетам. Тя спомага за по-голямата издържливост на мозъка към недостига на кислород (тъй като, когато мозъкът работи активно се нуждае от голяма количество кислород). Оттам идва това измамно чувство, че чрез него ставаш "по умен". Това не е вярно. Просто мозъкът ти става по-издържлив, благодарение на Пирацетама, който повишава неговата активност (издържливост при натоварване). От там идва и тази нервност при съпруга ти. Пирамем не се приема след 14.00 часа, тъй като нарушава съня, респективно предизвиква нервност. Хората, които имат проблеми с мозъчното кръвовобращение могат да го пият и с години, но дори и тогава на три месеца се препоръчва един месец почивка, тъй като вреди на бъбреците и стомаха. Пирамем КАТЕГОРИЧНО не се приема БЕЗ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ.
При съпруга ти, според мен, както е написано и по-горе, проблемът е психически. Може би смята, че не може да се справи с някакви задачи, знания проблеми и т.н. и тъй като Пирамем спомага концентрацията и в началото се е чувствал, може би, добре е решил, че е решение на проблема. В последствие, пак повтарям по мое мнение, се е превърнал в "спасителна сламка" за някакъв или някакви проблеми.
Консултирай се ОБЕЗАТЕЛНО с лекар!
Иначе една година прием не е толкова страшно.

# 13
 • Мнения: 1 522
Съпругът ми пи Пирамем след като претърпя катастрофа.Пи го около месец,но не съм забелязала нито един от признаците които описваш.

Общи условия

Активация на акаунт