Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 838
Моля кажете дали трябва просто да смеля просото и така да го варя впоследствие или първо да препека на фурна, тогава да смеля и чак после да проготвям.
А също и по колко време го варите това нещо ,щото на опаковката ми пише 20 минути.

# 1
  • САЩ
  • Мнения: 385
Ако си имаш просо на зърна,ти препоръчвам да си го свариш и после да го пасираш. Аз не съм го препичала първо, но може би е по-вкусно. Аз варях на око. Сигурно 15 минути са достатъчни, но провери. А, и друг съвет: можеш да си замразиш във формички за лед това, което ти остава.

# 2
  • Мнения: 4 075
Измивам го, отцеждам, слагам го в тава и пека 1 час на 80-100 градуса.
Смилам с блендер / кафемелачка на брашно.
Съхранявам го в стъклен буркан.
Кашата я правя така - 2 с.л. заливам с 160 грама студена вода. Варя до сгъстяване. Захлупвам за 5-10 минути, ако след това се е сгъстило повечко, разреждам с кърма.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 838
Мерси за отговорите.
А няма ли много да изфирясат хранителните съставки, ако го пека първо?

# 4
  • София
  • Мнения: 12 357
Според мен е излишно.Направо си вари зърната, после пасираш и готово.Защо да правиш брашно?То просото и без това се с варява за 7-8 минути...Няма сми.

# 5
  • София, Младост 3
  • Мнения: 407
Цитат на: Free Soul
Измивам го, отцеждам, слагам го в тава и пека 1 час на 80-100 градуса.
Смилам с блендер / кафемелачка на брашно.
Съхранявам го в стъклен буркан.
Кашата я правя така - 2 с.л. заливам с 160 грама студена вода. Варя до сгъстяване. Захлупвам за 5-10 минути, ако след това се е сгъстило повечко, разреждам с кърма.


Аз също приготвих така брашното, но забелязах че при варенето с тази пропорция, някои частички не се сваряват достатъчно и хрускат (явно кафемелачката ми не мели ситно) Затова сложих 1 препълнена суп. л в около 150 мл вода и варих около 10-12 мин като непрекъснато бърках. Така и на гъстота става добре, т.е. нито прекалено гъсто, нито прекалено течно.

Мен лично вариантът с брашното ми е по-удобен, защото приготвям съвсем малки порцийки каша, които иначе няма как да пасирам с пасатора.

# 6
  • Мнения: 4 075
Цитат на: pilence_74
Мен лично вариантът с брашното ми е по-удобен, защото приготвям съвсем малки порцийки каша, които иначе няма как да пасирам с пасатора.

Именно. А и мисля, че играчката е само за приготвянето на брашното, после става много бързо.  Wink

marissha, пробването му е майката.  Simple Smile Виж как ще ти е по-удобно. А за препичането - то просото не се пече кой знае колко, просто добре изсъхва след измиването.

# 7
  • София
  • Мнения: 12 357
Цитат на: pilence_74


Мен лично вариантът с брашното ми е по-удобен, защото приготвям съвсем малки порцийки каша, които иначе няма как да пасирам с пасатора.


Аааа, вярно, за това не се бях сетила.Аз понеже не ползвам пасатор, затова не ми хрумна, че малко количество не е подходящо в този случай...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт