Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 2 479
Доколкото разбирам кучето е било оставено пред детската градина, докато родителя е вкарвал детето си. Ако е вързано за ограда, далече от вратата, така че да не пречи на страхуващите се минаващи, не виждам проблем.
Ако е било просто пуснато - не одобрявам.
Peace

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
Кучето не само , че не е било вързано, но е било в двора пред вратата на сградата. Има много несъобразителни хора. #Crazy

# 17
 • София
 • Мнения: 3 418
В групата на сина ми има една майка, която като идва да вземе детето, води и кучето, но го връзва отвън на оградата. Жената винаги се съобразява.

Обаче няма да Ви казвам с колко собственици на кучета се караме - родителите, учителките, охраната. Водят си кучетата да се изхождат в градинката пред входа на градината. Всяка пролет купуваме разни цветя и децата ги засаждат. Вечер тичат там. Около цялаята градина е осеяно с кучешки л...а. Направо ми е идвало да налетя на бой на някои граждани Close

Не се ли съобразяват самите собственици ...чакай ти патрулката да дойде и да ги намери, че да ги глоби.

# 18
 • Мнения: 81
Аман от нагли хора  направо съм без коментар .Много често ми се е случвало пре вратата на магазин да видя завързано куче и с ехидна усмивка собственичката да ми каже ,минавай те то не хапе

# 19
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Доколкото ми е известно, има наредба всички кучета да са на повод и с намордник. Обаче кой ли я спазва.
Не съм виждала кучета в нашата градина.
Затова пък най-редовно при нас хората си пазаруват с кучета. В малки магазинчета, където са наредени ниско вода, често и хляб... ooooh!
Днес една мила дама се набута в пекарната с кучето. За моя радост, помолиха я да напусне.

# 20
 • София
 • Мнения: 32 700
В нашата градина се водят кучета, но винаги са завързани за оградата, далеч от входа. Щом е вързано - няма проблем. Не мисля, че е редно да им свободно препускащи кучета в двора на детските заведения.
За известен период от време имахме куче. Ходила съм с него да взимам Дияна от градината. Връзвам песа на оградата.

# 21
 • Мнения: 199
В наша детска градина, поточно ясла...живее едно куче!Хранят го направо на терасата,постоянно виждам остатъци от манджите ,хляб!
Това е едно огромно куче,явно много старо, не агресивно,но на крака му има огромен ТУМОР!!!!!!!!!!!!!Искам да кажа ,че е болно куче!............

# 22
 • Мнения: 173
Нямам думи.Това е леко казано прекалено.Вече се чудя къде живеем.Разбирам да е вързано по-далече от входа на детската градина,но да е вътре е безобразие,наглост и липса на елементарно възпитание от страна на стопанина.

# 23
 • Мнения: 6 311
Питай директорката ще вземе ли мерки по въпроса или да говориш с ХЕИ.  Mr. Green

# 24
 • Мнения: 106
По никакъв начин не одобрявам воденето на кучета  в детската градина, нито оставянето на кучета пред магазините, нито разхождането на кучета по детските площадки.Защото така небрежно водейки и най-кротките и малки кученца, те си вършат работата по тротоарите и край оградите , благодарение на което разходката ми с децата се превръща в ад - не стъпвай тук , внимавай там... и т.н.Тук разбира се имат роля и бездомните кучета също.
Не е невъзможно да се спазват правилата  и кучетата(поне домашните) да стоят далече от децата и местата за игра и т.н.- просто въпрос на желание и съобразяване.И мога да ви уверя ,че знам за какво говоря , защото самата аз имам куче.

# 25
 • Пловдив
 • Мнения: 1 958
За мен да се води куче в детската градина е недопустимо. Странното е че като повдигнеш един такъв въпрос в детското заведение почват да те гледат все едно си им нарушил спокойствието с нещо напълно незначително.
Като става въпрос какво е редно и какво не в яслата на дъщеря ми цяла зима виждам как голяма част от родителите си влизат буквално до вратата на сградата с колите си. Като питах защо се допуска това ми отговориха, че сутрин не могат да затворят вратите на двора защото приемат доставки на продукти. Ами лятото когато оставяме децата на двора сутрин? Как една леля ще опази 20 деца ... от коли, джипове че и камион видях един ден да влиза с дете на седалката до шофьора.  Sick

# 26
 • Мнения: 959
По никакъв начин не одобрявам воденето на кучета  в детската градина, нито оставянето на кучета пред магазините, нито разхождането на кучета по детските площадки.Защото така небрежно водейки и най-кротките и малки кученца, те си вършат работата по тротоарите и край оградите , благодарение на което разходката ми с децата се превръща в ад - не стъпвай тук , внимавай там... и т.н.Тук разбира се имат роля и бездомните кучета също.
Не е невъзможно да се спазват правилата  и кучетата(поне домашните) да стоят далече от децата и местата за игра и т.н.- просто въпрос на желание и съобразяване.

Съгласна съм на 100% с това мнение. Нужна е добра воля и съвест. За съжаление рядко се срещат хора с тези качества.

# 27
 • Мнения: 286
Защо ли съм така скептична , когато става въпрос за добра воля и съвест. Кучето беше вид далматинец, но не от тия които са с черни петна , а някакви по- замазани . В първия момент изобщо не ми мина през ума домашно ли е, или не. И беше без намордник или каишка.Никой досега не писа нещо конкретно като законова база.
Благодаря на всички отзовали се   bouquet

# 28
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 126
А уличните кучета каква законова база ги "лови"  newsm78 Под път и над път бездомни кучета, не е голяма беда, че си попаднала на едно домашно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт