Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 286
Направо започвам да разказвам какво ми се случи и моля за съвет. Вчера сутринта в детската градина докато водех детето току пред стълбите на сградата срещу нас с дъщеря ми скочи куче . Уплахата не мога да я опиша каква беше. И за двете. Никога не съм и предполагала , че мога да срещна куче в детската градина , много често пускам детето още от порталната врата да бяга и аз съм след нея. Мед сестрата стои зад вратата на сградата и е видяла как детето се разпищя и уплашихме. Тя ми каза , че кучето е на родител , който довел детето си. Веднага отидох при родителя , който си обличаше детето и му казах , че това не е редно. Потърсих директорката , щяла да дойде втора смяна . Снощи говорих с нея , но нищо конкретно не ми каза.
Искам да питам как мога аз в тази ситуация да защитя детето си и себе си , и има ли някакви последици за родител , който си води кучето в детската градина?

# 1
 • София
 • Мнения: 3 675
На нашта градина има огромна табела, че е забранено за кучета и има съответно глоба, написана на табелата. Мога да погледна другата седмица дали няма някоя наредба упомената, че сега дъщеря ми е болна и е в нас.

# 2
 • Мнения: 9 817
Не бих водила куче в ДГ. При нас една майко го прави, но връзва животинката на оградата далече от входа.

# 3
 • Мнения: 6 148
Родителят е проявил голяма доза несъобразителност, като е повел кучето си. Но от друга страна, щом го е направил, най-вероятно животното е кротко и безобидно, иначе никой не би си и помислил да води някой агресивен звяр в детската градина на детето си.

Не се натоварвай излишно, говори с директорката и с въпросния родител, за да не се повтаря случая и се подготви да получиш извинение. Това, дето го пишеш "как да защитя детето си и себе си" ми се вижда излишно драматизиране на ситуацията. Все пак не ви е нападнал бенгалски тигър.  Споко. Кучета има навсякъде, не се плаши.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 8 216
Недопустимо е да се води куче в детската градина. Че го е оставила и пред вратата майката с какъв акъл не се сещам. Няма думи за случката.  #Crazy

# 5
 • Мнения: 9 006
И в нашата детска някои родители си разхождат кучетата, докато водят децата си, но винаги ги оставят вързни за оградата, отвън. Та това е абсолютно безобразие - кучето може да се изсере или препикае пясъчника, а там после играят децата. И при нас на входа има знак, с който се забранява влизането на кучета.
Но за мен принципно собствениците на кучета не са много съобразителни /да не кажа и някоя по-остра дума, но като  знам колко кучелюбци  ще ми се нахвърлят, не смея/ - редовно в училищния двор се водят кучетата от квартала, за да си свършат работата. И всяка сутрин има размазани лайна по алеята, която води до входа. Кажете ми, какъв човек трябва да си, за да си заведеш питомеца да осере двор на детска градина, на училище, та дори и детска площадка в неохраняема градинка!

# 6
 • Мнения: 780
Ти вече си говорила със стопанина на кучето, ако не предприеме нещо, не виждам ти как можеш да се разбереш.Какво ти отговори?Според мен, директорката е човека, който може да реши проблема.Видях по-горе, че се слагат табели на входа-предложи го.

# 7
 • Мнения: 286
Ами аз не съм отишла в джунглата , за да очаквам да ме напада бенгалски тигър. Извинение не получих до сега. Опитвам се да не драматизирам, но уплахата е доста голяма.
Мога да предложа за табела.
Явно остава на съзнанието на хората , което не е особено обнадеждаващо.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 491
То е явно, че не може да се разчита на съзнанието на хората в конкретния случай. Иначе изобщо нямаше да възникне подобна недопустима ситуация. Ако директорката не предприеме мерки, директно се свържи с кварталния полицай. Той има правомощия точно в такава ситуация. Ти си в правото си. Успех.
П.С. Снощи даваха поредната  зверски нахапана майка, защитавала 4г. си дъщеря от глутница помияри.

# 9
 • Мнения: 780
Знам, че е крайно, но защо не попиташ в ХЕИ как стои въпроса с кучетата в детски градини.Обясни им страховете си-паразити, стрес.Виж какво ще ти отговорят и тогава говори с директорката/много "обичат" проверки от ХЕИ/.

# 10
 • Мнения: 308
Тази тема ми изуми, досега не бях чувала, че кучетата се разхождат вече и в детските градини. Това е недопустимо. Според мен и в двора на детското заведение не бива да се допуска разходката на домашни любимци. Не съм сигурна дали една табела ще свърши работа. Във вашата ДГ няма ли охрана? При нас има едно младо момче - родител не пуска без предупреждение и разрешение от директора, та камо ли куче.

# 11
 • Мнения: 7 200
Нито пък аз! NaughtyАбсолютно нередно е за мен,при толкова паркове за разходки! Crossing Arms

# 12
 • Мнения: 1 312
Има хора които въобще не се съобразяват,е това не мога го разбера.Голяма наглост Thinking

# 13
 • Варна
 • Мнения: 81
Забранено е да се разхождат кучета в детски градини и училища .
За едни хорица , които си разхождаха кучето в нашето у-ще , аз звънях в Общината / там имат спец. отдел / . Оттам ме посъветваха следното : подаваш сигнал незабавно в районното РПУ - от там идва патрулка  и констатира нарушението и налага глоба / по закон тя е  50 лв. - /

# 14
 • Мнения: 700
Доколкото разбирам кучето е било оставено пред детската градина, докато родителя е вкарвал детето си. Ако е вързано за ограда, далече от вратата, така че да не пречи на страхуващите се минаващи, не виждам проблем.
Ако е било просто пуснато - не одобрявам.

Общи условия

Активация на акаунт