Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 286
Направо започвам да разказвам какво ми се случи и моля за съвет. Вчера сутринта в детската градина докато водех детето току пред стълбите на сградата срещу нас с дъщеря ми скочи куче . Уплахата не мога да я опиша каква беше. И за двете. Никога не съм и предполагала , че мога да срещна куче в детската градина , много често пускам детето още от порталната врата да бяга и аз съм след нея. Мед сестрата стои зад вратата на сградата и е видяла как детето се разпищя и уплашихме. Тя ми каза , че кучето е на родител , който довел детето си. Веднага отидох при родителя , който си обличаше детето и му казах , че това не е редно. Потърсих директорката , щяла да дойде втора смяна . Снощи говорих с нея , но нищо конкретно не ми каза.
Искам да питам как мога аз в тази ситуация да защитя детето си и себе си , и има ли някакви последици за родител , който си води кучето в детската градина?

# 1
 • София
 • Мнения: 3 675
На нашта градина има огромна табела, че е забранено за кучета и има съответно глоба, написана на табелата. Мога да погледна другата седмица дали няма някоя наредба упомената, че сега дъщеря ми е болна и е в нас.

# 2
 • Мнения: 9 817
Не бих водила куче в ДГ. При нас една майко го прави, но връзва животинката на оградата далече от входа.

# 3
 • Мнения: 6 147
Родителят е проявил голяма доза несъобразителност, като е повел кучето си. Но от друга страна, щом го е направил, най-вероятно животното е кротко и безобидно, иначе никой не би си и помислил да води някой агресивен звяр в детската градина на детето си.

Не се натоварвай излишно, говори с директорката и с въпросния родител, за да не се повтаря случая и се подготви да получиш извинение. Това, дето го пишеш "как да защитя детето си и себе си" ми се вижда излишно драматизиране на ситуацията. Все пак не ви е нападнал бенгалски тигър.  Споко. Кучета има навсякъде, не се плаши.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
Недопустимо е да се води куче в детската градина. Че го е оставила и пред вратата майката с какъв акъл не се сещам. Няма думи за случката.  #Crazy

# 5
 • Мнения: 9 006
И в нашата детска някои родители си разхождат кучетата, докато водят децата си, но винаги ги оставят вързни за оградата, отвън. Та това е абсолютно безобразие - кучето може да се изсере или препикае пясъчника, а там после играят децата. И при нас на входа има знак, с който се забранява влизането на кучета.
Но за мен принципно собствениците на кучета не са много съобразителни /да не кажа и някоя по-остра дума, но като  знам колко кучелюбци  ще ми се нахвърлят, не смея/ - редовно в училищния двор се водят кучетата от квартала, за да си свършат работата. И всяка сутрин има размазани лайна по алеята, която води до входа. Кажете ми, какъв човек трябва да си, за да си заведеш питомеца да осере двор на детска градина, на училище, та дори и детска площадка в неохраняема градинка!

# 6
 • Мнения: 780
Ти вече си говорила със стопанина на кучето, ако не предприеме нещо, не виждам ти как можеш да се разбереш.Какво ти отговори?Според мен, директорката е човека, който може да реши проблема.Видях по-горе, че се слагат табели на входа-предложи го.

# 7
 • Мнения: 286
Ами аз не съм отишла в джунглата , за да очаквам да ме напада бенгалски тигър. Извинение не получих до сега. Опитвам се да не драматизирам, но уплахата е доста голяма.
Мога да предложа за табела.
Явно остава на съзнанието на хората , което не е особено обнадеждаващо.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 489
То е явно, че не може да се разчита на съзнанието на хората в конкретния случай. Иначе изобщо нямаше да възникне подобна недопустима ситуация. Ако директорката не предприеме мерки, директно се свържи с кварталния полицай. Той има правомощия точно в такава ситуация. Ти си в правото си. Успех.
П.С. Снощи даваха поредната  зверски нахапана майка, защитавала 4г. си дъщеря от глутница помияри.

# 9
 • Мнения: 780
Знам, че е крайно, но защо не попиташ в ХЕИ как стои въпроса с кучетата в детски градини.Обясни им страховете си-паразити, стрес.Виж какво ще ти отговорят и тогава говори с директорката/много "обичат" проверки от ХЕИ/.

# 10
 • Мнения: 306
Тази тема ми изуми, досега не бях чувала, че кучетата се разхождат вече и в детските градини. Това е недопустимо. Според мен и в двора на детското заведение не бива да се допуска разходката на домашни любимци. Не съм сигурна дали една табела ще свърши работа. Във вашата ДГ няма ли охрана? При нас има едно младо момче - родител не пуска без предупреждение и разрешение от директора, та камо ли куче.

# 11
 • Мнения: 7 199
Нито пък аз! NaughtyАбсолютно нередно е за мен,при толкова паркове за разходки! Crossing Arms

# 12
 • Мнения: 1 312
Има хора които въобще не се съобразяват,е това не мога го разбера.Голяма наглост Thinking

# 13
 • Варна
 • Мнения: 81
Забранено е да се разхождат кучета в детски градини и училища .
За едни хорица , които си разхождаха кучето в нашето у-ще , аз звънях в Общината / там имат спец. отдел / . Оттам ме посъветваха следното : подаваш сигнал незабавно в районното РПУ - от там идва патрулка  и констатира нарушението и налага глоба / по закон тя е  50 лв. - /

# 14
 • Мнения: 700
Доколкото разбирам кучето е било оставено пред детската градина, докато родителя е вкарвал детето си. Ако е вързано за ограда, далече от вратата, така че да не пречи на страхуващите се минаващи, не виждам проблем.
Ако е било просто пуснато - не одобрявам.

# 15
 • Мнения: 2 479
Доколкото разбирам кучето е било оставено пред детската градина, докато родителя е вкарвал детето си. Ако е вързано за ограда, далече от вратата, така че да не пречи на страхуващите се минаващи, не виждам проблем.
Ако е било просто пуснато - не одобрявам.
Peace

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
Кучето не само , че не е било вързано, но е било в двора пред вратата на сградата. Има много несъобразителни хора. #Crazy

# 17
 • София
 • Мнения: 3 418
В групата на сина ми има една майка, която като идва да вземе детето, води и кучето, но го връзва отвън на оградата. Жената винаги се съобразява.

Обаче няма да Ви казвам с колко собственици на кучета се караме - родителите, учителките, охраната. Водят си кучетата да се изхождат в градинката пред входа на градината. Всяка пролет купуваме разни цветя и децата ги засаждат. Вечер тичат там. Около цялаята градина е осеяно с кучешки л...а. Направо ми е идвало да налетя на бой на някои граждани Close

Не се ли съобразяват самите собственици ...чакай ти патрулката да дойде и да ги намери, че да ги глоби.

# 18
 • Мнения: 81
Аман от нагли хора  направо съм без коментар .Много често ми се е случвало пре вратата на магазин да видя завързано куче и с ехидна усмивка собственичката да ми каже ,минавай те то не хапе

# 19
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Доколкото ми е известно, има наредба всички кучета да са на повод и с намордник. Обаче кой ли я спазва.
Не съм виждала кучета в нашата градина.
Затова пък най-редовно при нас хората си пазаруват с кучета. В малки магазинчета, където са наредени ниско вода, често и хляб... ooooh!
Днес една мила дама се набута в пекарната с кучето. За моя радост, помолиха я да напусне.

# 20
 • София
 • Мнения: 32 676
В нашата градина се водят кучета, но винаги са завързани за оградата, далеч от входа. Щом е вързано - няма проблем. Не мисля, че е редно да им свободно препускащи кучета в двора на детските заведения.
За известен период от време имахме куче. Ходила съм с него да взимам Дияна от градината. Връзвам песа на оградата.

# 21
 • Мнения: 199
В наша детска градина, поточно ясла...живее едно куче!Хранят го направо на терасата,постоянно виждам остатъци от манджите ,хляб!
Това е едно огромно куче,явно много старо, не агресивно,но на крака му има огромен ТУМОР!!!!!!!!!!!!!Искам да кажа ,че е болно куче!............

# 22
 • Мнения: 173
Нямам думи.Това е леко казано прекалено.Вече се чудя къде живеем.Разбирам да е вързано по-далече от входа на детската градина,но да е вътре е безобразие,наглост и липса на елементарно възпитание от страна на стопанина.

# 23
 • Мнения: 6 306
Питай директорката ще вземе ли мерки по въпроса или да говориш с ХЕИ.  Mr. Green

# 24
 • Мнения: 106
По никакъв начин не одобрявам воденето на кучета  в детската градина, нито оставянето на кучета пред магазините, нито разхождането на кучета по детските площадки.Защото така небрежно водейки и най-кротките и малки кученца, те си вършат работата по тротоарите и край оградите , благодарение на което разходката ми с децата се превръща в ад - не стъпвай тук , внимавай там... и т.н.Тук разбира се имат роля и бездомните кучета също.
Не е невъзможно да се спазват правилата  и кучетата(поне домашните) да стоят далече от децата и местата за игра и т.н.- просто въпрос на желание и съобразяване.И мога да ви уверя ,че знам за какво говоря , защото самата аз имам куче.

# 25
 • Пловдив
 • Мнения: 1 958
За мен да се води куче в детската градина е недопустимо. Странното е че като повдигнеш един такъв въпрос в детското заведение почват да те гледат все едно си им нарушил спокойствието с нещо напълно незначително.
Като става въпрос какво е редно и какво не в яслата на дъщеря ми цяла зима виждам как голяма част от родителите си влизат буквално до вратата на сградата с колите си. Като питах защо се допуска това ми отговориха, че сутрин не могат да затворят вратите на двора защото приемат доставки на продукти. Ами лятото когато оставяме децата на двора сутрин? Как една леля ще опази 20 деца ... от коли, джипове че и камион видях един ден да влиза с дете на седалката до шофьора.  Sick

# 26
 • Мнения: 959
По никакъв начин не одобрявам воденето на кучета  в детската градина, нито оставянето на кучета пред магазините, нито разхождането на кучета по детските площадки.Защото така небрежно водейки и най-кротките и малки кученца, те си вършат работата по тротоарите и край оградите , благодарение на което разходката ми с децата се превръща в ад - не стъпвай тук , внимавай там... и т.н.Тук разбира се имат роля и бездомните кучета също.
Не е невъзможно да се спазват правилата  и кучетата(поне домашните) да стоят далече от децата и местата за игра и т.н.- просто въпрос на желание и съобразяване.

Съгласна съм на 100% с това мнение. Нужна е добра воля и съвест. За съжаление рядко се срещат хора с тези качества.

# 27
 • Мнения: 286
Защо ли съм така скептична , когато става въпрос за добра воля и съвест. Кучето беше вид далматинец, но не от тия които са с черни петна , а някакви по- замазани . В първия момент изобщо не ми мина през ума домашно ли е, или не. И беше без намордник или каишка.Никой досега не писа нещо конкретно като законова база.
Благодаря на всички отзовали се   bouquet

# 28
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 113
А уличните кучета каква законова база ги "лови"  newsm78 Под път и над път бездомни кучета, не е голяма беда, че си попаднала на едно домашно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт