Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 март 2008, 13:53 ч.

Йенска тенджера или гювече- каква е разликата

  • 3 339
  • 14
  •   1
Отговори
  • Монтана
  • Мнения: 162
бях пуснала една тема преди няколко дни и стана на въпрос за гювечето... йенската тенджера няма ли да свърши същата работа?

# 1
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Ами аз като нямам гюве4 и готвя в иена и пакстават вкусни гозбите ми.

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Използвам йена като заместител на обикновена тава, докато в глинен гювеч правя ядене, което има нужда от дълго и бавно готвене.

# 3
  • Монтана
  • Мнения: 162
благодаря за отговорите Simple Smile

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Има разлика в полза на гювеча.  Simple Smile Иначе ще стане и в йенска, да.  Peace

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 826
Има разлика в полза на гювеча.  Simple Smile Иначе ще стане и в йенска, да.  Peace

мдам. По-вкусничко е в гювеча.

# 6
  • Хасково
  • Мнения: 834
Според мен би имало разлика ако гювеч не е глечосан /това лаково покритие отгоре/.
Иначе яденето става еднакво вкусно и в двете!

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Да,става вкусно и в двете,но глинения съд добавя още един прекрасен вкус на ястията сготвени в него.Има разлика!   bouquet

# 8
  • Мнения: 389
Има ястия, при които йената не може да замести гювеча! Според мен в едно домакинство трябва да има и гювеч и йенска тенджера! Най-простият пример е боб в гювеч, в йена не може да стане!

# 9
  • София
  • Мнения: 27
Гювеча приема повече топлина и я предава равномерно навътри - затова е по-подходящ за готвене "на бавен огън"...
Йената изстива пък по-бързо - по-добра е за лазаня например...

# 10
  • Мнения: 655
според мене вкусът,който се получава в гювечето не може да се сравни с това в иена,просто някак си е по-ароматно когато е в гювече Simple Smile

# 11
  • София - най-после у дома :)
  • Мнения: 679
В гювеч определено стават по-вкусни манджите  Peace Но поради липсата на голям гювеч, готвя в йената, пак си хапваме с удоволствие да ви кажа  Mr. Green

# 12
  • под ореха
  • Мнения: 533
Храната приготвена в гювеч е на светлинни години от направената в  иена.
Йената е девети  братовчед на негледжосаните калени съдове.

# 13
  • Монтана
  • Мнения: 162
благодаря на всички за мнението, аз вече сготвих в йена и беше доста вкусно Simple Smile

# 14
  • София
  • Мнения: 1 478
Според мен разликата е вьв вида ястие.Например една капама или боб пасва повече в гювеч с капак.Пиле сьс сметана и топено сирене и т.н.в йена.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт