Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 март 2008, 23:05 ч.

лазаня

  • 10 112
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 157
Пфуу, не бях яла лазаня,и мъжът ми взе че купи 1 кило готова от щанд на изветна със домашните си млечни салати фирма!Отврат!Кора до кора като тесто без плънка,но като гледам вашите снимки слюнките чак ми се отделят ,непременно трябва да пробвам да направя!

# 31
  • Italia
  • Мнения: 224
Един пакет готови кори който ги варя малко за около 2-3 минути слагам ги на кърпа да се подсушат.
---за соса -запържвам в зехтин ,лук,морков,целина,чесън 1-2 скилидки ,като се поизпържи слагам каймата ,черен пипер,много малко индийско орехче, сол. Като се поизпържи отново слагам бяло вино да се изпари и пак доизпържвам след това слагам доматите и щипка захар и оставям на много слаб огън да си къкри докато се сгъсти.
---бешамел купувам  готов
---На дъното на дълбока правоъгълна тава се слагам малко зехтин и бешамелов сос. Поставям  ред кори,  малко от плънката бешамелов сос и се поръсва с  пармеджан(пармезан)така съм чувала да му казват в БГ- и така до края.последния ред го правя по същия начин и поръсвам обилно с пармеджан и пека до готовност

# 32
  • Malaga, España
  • Мнения: 10
Ето го и моят вариант, много вкусна става лазанята, та съм спретнала и няколко снимчици...
  chef
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56371
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56374
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56377
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56380
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56383
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56386
http://www.sofiaphoto.com/main.php?g2_itemId=56389

1 голяма глава кромид лук
1 консерва с гъби / около 200 грама/
1 голяма червена печена чушка
1 морков
2 скилидки чесън
2 топени сиренца / триъгълните от кръглите кутии/
сирене пармезан
черен пипер, млян кимион, индийско орехче, орегано /или чубрица/, сол... всичките подправки се слагат по вашият вкус
300 гр. кайма /може и повече, ако я харесвате по-месна/
500 гр. доматено пюре
200 гр. готови кори за лазаня /моите не се варят предварително, направо се редят/
400 мл. сос бешамел / аз го купувам готов/

Нарязвам на едро лука и гъбите и ги слагам да се запържат за няколко минути заедно със чесъна, прибавям нарязаните на дребно морков и печена чушка. Аз лично подправките ги слагам докато запържвам зеленчуците, преди да добавя каймата и топените сиренца, но това е мой приом, мисля че каймата така ми поема нужните аромати и което е в повече си изветрява във процеса на готвене. След като съм прибавила каймата към зеленчуците, запържвам всичко за няколко минутки, докато каймата смени цвета и добавям доматеното пюре . Оставям да покъкри 5 минутки и свалям от огъня.

Във една дълбока тавичка нареждам последователно във този ред:
бешамел
доматен сос
поръсвам със сирене пармезан
кори за лазаня
и пак повтарям в същия ред докато свършат корите, последните най-горни кори ги заливам със каквото е останало от сосвете и на края поръсвам със малко кашкавал. По желание може да се добави 100 мл. вода във тавичката, тя помага на корите да станат по бързо и съкращава малко времето на печене. Всичкото това във фурната за около 30-40 мин. на 200 градуса. Аз лично изключвам фурната /но дори не отварям вратата на фурната за да не бяга температурата/ когато са минали 30 мин.,  но оставям лязанята вътре да си се досготви сама и я вадя чак когата е време да я излапаме.
Страшно вкусно става. Приятен апетит от мен!!!  newsm10

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 20:58 от ishimonkey

# 33
  • Мнения: 866
Виждам, че повечето използват Бешемел сос.  Вместо Бешемел, аз използвам Рикота сирене (нещо като не-солена извара, но не съвсем) + яйца за стягане + сирене Моцарела между корите.  Бешемелът не е ли много рядък?

Използвам кори, които не се варят + зеленчуци като патладжани или спанак защото готвя лазанята без месо.

# 34
# 35
  • в белята
  • Мнения: 443
Направих лазанята по рецептата отзад на корите Барила плюс няколко добавки от другите рецепти от тук и стана невероятна Crazy Crazy CrazyСега ще пробвам и канелоните.

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 538
много моля да ми кажете каква съдинка,колко голяма тавичка да си купя за лазаня за 1 пакет кори.Купих кори,но се оказа че нямам правоъгълна тавичка,а само кръгли съдове,та сега искам  да си купя ,но какъв размер да бъде,най голямата тава за баница която е или нещо по-малко трябва да е .

# 37
  • Мнения: 866
Момичета, вече два пъти ядох в заведение спаначена лазаня. Страхотна е! Моля, ако някой знае рецепта да сподели Hug Мисля, че вътре освен спанак има яйце, сирене, но не знам как точно се приготвя Rolling Eyes


Това е вариация на лазанята, за която аз говорех, и е доста популярна сред вегетарианците тука.

Продукти:
1 голям буркан доматен сос за паста
1 паунд (около 2 кг) спанак
2 чаши Рикота сирене (вид извара, не знам точно как на БГ)
1 чаша Моцарела сирене
2 яйца
1/4 чаша Пармазан
(Кори, които не трябва да се варят; пише "no-boil" на кутията. Има много марки)

Смесваш Рикотата със спанака (ситно нарязан) и яйцата със сол и пипер. Добави каквито искаш подправки (аз използвам босилек и нещо което се казва Thyme).

В специален правоъгълен съд редиш сос за паста, корите, сместа с Рикота, соса за паста, и моцарела сирене. Редуваш така. Накрая посипваш с Пармазан. Покриваш с фолио и печеш около 50-60 мин. След това откриваш и печеш 10 мин.

Можеш да си играеш със соса и да правиш сама или да му добавиш каквото искаш. Аз понякога му добавям гъби. Това е любимата лазаня у нас.

# 38
  • USA
  • Мнения: 1 777
Момичета, вече два пъти ядох в заведение спаначена лазаня. Страхотна е! Моля, ако някой знае рецепта да сподели Hug Мисля, че вътре освен спанак има яйце, сирене, но не знам как точно се приготвя Rolling Eyes


Това е вариация на лазанята, за която аз говорех, и е доста популярна сред вегетарианците тука.

Продукти:
 
1 паунд (около 2 кг) спанак
Само искам да поправя Пикси ,че един паунд не е около 2 килограма,а е около 0.454 кг. Wink
И Thyme е мащерка. Simple Smile

# 39
  • Мнения: 866
Благодаря!  Embarassed

# 40
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 743
Аз имам една молба - може ли да покажете снимка на корите? Тук съм виждала поне 3 вида различни форми и размери, та не знам какви да купя.

Мерси.

# 41
# 42
  • Торонто/Сливен
  • Мнения: 1 743
Мерси! Hug

# 43
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Понеже ден правих лазаня, и ми стана особено сполучлива на вкус, публикувам снимка, като рецептата е на Лени от италианската тема, ползвах кори Барила, на снимката по -горе, като преди да ги наредя винаги ги попарвам за около 3 мин във вряща вода и после ги местя веднага  в друг съд със студена, така не се слепват.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт