(източник: Al Sur del Sur)
за около 20 броя
130 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 гр. меко масло
35 гр. захар (аз сложих около 50 гр., защото ми се стори, че 35 ще са малко )
½ ч.л. ванилия
кората на 1 портокал
щипка сол
за отгоре (аз удвоих количествата )
75 гр. натурален шоколад
1 с.л. портокалов сок
ядки за украса (по желание – аз нямах)
Загрейте фурната на 150º.
Разбийте маслото със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавете брашното с бакпулвера и солта. Разбъркайте кратко, колкото да се смесят продуктите.
Разточете и изрежете формички – аз просто кръгчета.
Наредете ги върху хартия за печене и ги печете около 15 минути или до леко покафеняване.
Междувременно разтопете шоколада с портокаловия сок в микровълновата. Когато изстинат бисквитите, ги потопете наполовина в тази смес и ги оставете да изстинат върху решетка. Аз (малко ми се видя наполовина) направих двойна доза глазура и ги потопих целите.
Съчетанието между портокал и шоколад си е класика в жанра, страхотни станаха.