пресни зелени чушки

  • 11 409
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 529
И аз да допълня една любима рецепта с чушки и домати, обаче чушките се панират, иначе не става вкусно Blush

Без да изтърбушвам чушките, ги пека, беля и после запържвам, оваляни с брашно. Редя ги в голяма дълбока чиния в кръг, като слънце с лъчи от чушки Sunglasses (аз си ползвам йенска тенджера).
В същия тиган изсипвам поне 1 кг. обелени и рендосани домати (може и от буркан) да поврят малко на слаб огън (поне 15 мин. да поизври водата). Чуквам 3-4 айца, разбърквам и свалям от огъня. така сосът се сгъстява и става много пухкав. Подправям с 2-3 скилитки счукан чесън, сол, черен пипер и магданоз по желание. Заливам чушките и ги сервирам.

Направо умирам за това ядене:-) 

# 16
  • Мнения: 382
опитай и така:почистваш чушките,пълниш ги със сместа от сирене и яйце и ги изпържваш в силно сгорещена мазнина в по-дълбок съд.Слагат се направо така в мазнината,без панировка,без нищо друго.Пържиш докато люспите станат леко кафеникави.

Общи условия

Активация на акаунт